Сътрудничеството с ЕС ще е интензивно и след Brexit

Борис Джонсън: Правата на гражданите от ЕС ще са защитени
Обновена: 27 юни 2016 19:17 | 27 юни 2016 19:08,
7
Сътрудничеството с ЕС ще е интензивно и след Brexit
Снимка: БТА

Сътрудничеството между Великобритания и ЕС ще продължи да бъде интензивно, въпреки резултатите от референдума за излизането на страната от съюза. Това пише най-активният защитник на излизането на Великобритания от ЕС Борис Джонсън във в. "Дейли Телеграф".

Той подчертава, че ще се засилва партньорството с Европа в много области като изкуството, науката, университетите и опазването на околната среда.

"Правата на гражданите на ЕС в тази страна ще бъдат защитени, същото важи и за британските граждани, живеещи в ЕС. Британците пък ще могат да работят в ЕС, да живеят, да пътуват, да купуват жилища", уверява Джонсън в материала си.

"Аз не мога да подчертавам твърде много, че Великобритания е част от Европа и винаги ще бъде", пише още Джонсън.

По думите му единствената промяна от излизането на страната от ЕС е, че Великобритания ще се освободи от извънредната и непрозрачна система на законодателството на ЕС.

Много хора смятат, че гласувалите за излизането на Великобритания от ЕС основно се притесняват от имиграцията. Но по думите на Борис Джонсън основният проблем е контролът - чувството, че британската демокрация се подкопава от системата на ЕС.

Той допълва, че подкрепилите излизането от ЕС трябва да "градят мостове" с тези британци, които са искали оставането в съюза.

"Има повече от 16 млн., които искаха да останат. Те са наши съседи, братя и сестри, които са направили това, което смятат за правилно. Ясно е, че има такива, които изпитват объркване и загуба.", допълва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Борис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания има отрицателен търговски баланс с ЕС и особено с Германия. С последната отрицателния баланс е 60 милиарда долара. Така че да видим точно как германята ще изхвърлят англичаните от общия пазар муахахахах:)))
4
2
 
3
 
! Отговори
Бача Кира преди 7 години
Вие и смотаните янки вземете се освободете ако имате качества от *** наказани от Едного Праведен да нямат родина (защо ли?)!, които ви се подиграват всячески чрез кражби и всякакви мръсотии.Па и какво очаквате след каралчето ви Хенри 8-ми?! Загубени сте без изконни християнски ценности беднячета..! Там където "Money talks" - it doesn't work " mates""!.Бог ще ви посрещне! Ще бъдете в молитвите на доброжелателите! ДА ЖИВЕЕ НАЙ-ВЕЛИКАТА ДРЕВНА НАЦИЯ! БЪЛГАРИЯ Е АЛФА И ОМЕГА НА НАРОДИТЕ!
3
3
 
10
 
! Отговори
еххх мечти преди 7 години
значи ще имаме достъп до общият пазар , ще останем фонансоф център на европа и ще печелим от транзакции на европейски банки нищо ,че не сме в ес и в еврозоната....а ако може и такси за общият пазар да не плащаме ще е супер....но дали сте питали останалите 26 държави в ес....България не я слагам в сметката щото наште знаят само йес сър йес сър
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само едно хубаво нещо има у него и това е името му -българско е!
1
5
 
10
 
! Отговори
Марш от тука преди 7 години
иска ти се, но ЕС може и да не иска!