Ердоган загрижен: Убеждавал Митов да спре цигарите

Прескачал от комисия към комисия и намерил време и за това
10 юли 2016 08:17,
53
Ердоган загрижен: Убеждавал Митов да спре цигарите
Снимка: БТА

По време на срещата на върха на НАТО във Варшава турският президент Реджеп Тайип Ердоган убедил българския министър на външните работи Даниел Митов да откаже цигарите, пише вестник "Дейли Сабах", цитиран от БТА.

Турският англоезичен ежедневник припомня, че Ердоган е известен като твърд противник на тютюнопушенето, и отбелязва, че той е пренесъл своята кампания и в чужбина.

Днес турският президент разговарял с унгарския премиер Виктор Орбан в кулоарите на срещата на върха на НАТО. Когато отивал към мястото, където се провеждало заседанието на Комисията НАТО-Украйна, той забелязал Даниел Митов с цигара в помещението за пушачи.

Въпреки натоварения си график, Ердоган убедил Митов да откаже вредния навик. След това турският президент не пропуснал своята "запазена марка" - той взел кутията с цигари на българския външен министър, след като Митов се подписал на нея с обещание да спре да пуши.

Според слуховете Ердоган не понася тютюневия дим, отбелязва "Дейли Сабах". Той е известен с това, че се опитва да убеди пушачите, с които разговаря, да спрат цигарите.

Известна като една от страните, където тютюнопушенето е най-разпространено, Турция забрани вредния навик на обществените места, в самолетите и автобусите през 1997 г., припомня "Дейли Сабах". През 2008 г. страната въведе аналогична забрана за всички закрити пространства, откритите зони в държавните институции и транспорта.

Над 80 процента от цената на цигарите в Турция се пада на акцизите - много по-висок дял в сравнение с повечето от останалите държави в света. Рекламирането на тютюневи изделия и показването им в медии е забранено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 17 дена не съм палил цигара!Липсва ми само сутрешната с кафето,иначе се чувствувам много по-добре.Успех на всички отказващи ги!
35
1
 
5
 
! Отговори
майтап преди 7 години
Предполагам че иде реч за хашиша и марихуаната Къдравата Сю е страстен привърженик на меката дрога:)
34
6
 
8
 
! Отговори
Прагматика преди 7 години
Според слуховете Ердоган не понася тютюневия дим, отбелязва "Дейли Сабах". Той е известен с това, че се опитва да убеди пушачите, с които разговаря, да спрат цигарите.Този Ердоган ми става все по- симпатичен - човек, който не пуши , е сериозен и отговорен човек (в буквалният смисъл), докато пушачите са по-повърхностни..
33
6
 
3
 
! Отговори
Яшар преди 7 години
Да се поклоним на Ердоган,пожелавайки му крепко здраве,добър достлук и по-малко психопатични пристъпи през останалото време,което му остава на тази земя!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всично това е правилно . Ердоган като баща на своите деца праявява учудваща загриженост . Да му пожелаем да прояви също такива грижи и за Раята .
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на 14 август 2013 година отказах цигарите , чувствам се по-добре , наддадох на тегло , не се задъхвам вече на стълби и стръмно , ума ми работи по-добре . откажете ги и вие .
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам Митов да спер да пуши, но ще го рави по-тайно, ЕРдо ще прави кампания на гърба му, а България ще получи някой проект. Ако тук беше Русия или УНгария щяха да размажат ЕРдоган - ще пушим където си поискаме или ще си оттеглим туристите......
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалка държава сме даже пред един регионален лидер, не си отстояваме убежденията.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаТеб трябва да те направят Бойко Борисов или Митев да те видим, колко ще се назландисваш на Гоемите играчи.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинБългарино, ти май ще разрешиш и наркотиците ако искаш пробвай с твоите деца или внуци.
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е поне ползвал толко вазелин, колкото му харесва на Догито. Тази новина победи тероризма
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БургасБългария е в Европейския съюз, но Бай *** обича да му е мръсно наоколо.
24
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Абе щом не го е убедил да откаже и пиенето...Това за цигарите не го знаех - явно е в тон с политиката на Европейския Съюз, където важат много строги забрани за пушенето на тютюн.Ама пиенето, пиенето още никой не го е забранил, а гледам Ердоган се стреми поне в Турция и него да забрани! Турски младежи се оплакват, че в Истанбул искат да забранят алкохола близо до джамии и училища - при положение че там джамии има на всеки ъгъл!
23
2
 
2
 
! Отговори
наташка преди 7 години
До кога а ти кога ще спреш да *** руски шмайзери
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
евала на ердоган за което
21
3
 
9
 
! Отговори
кога преди 7 години
А Митов кога ще откаже ли.зането на ***.ове и предателството?
20
5
 
9
 
! Отговори
коци преди 7 години
Сещайте се-когато Митов ходи на посещение в Турция да не си забравя вазелинчето !
19
6
 
5
 
! Отговори
Османско чедо преди 7 години
Стига с теа Митове и Фантазии на шизофреници по това време , роби по време на Османско били само роми тоест днес българеещи се роми(дасикане рома) или в някои краища на България наричами още пурпур рома
18
17
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Ердоган е умен мъж. Потин е дураг.
17
5
 
10
 
! Отговори
Шматарок Тиквоний преди 7 години
Явно Ердоган не обича като му правят тутурутки да му мирише после на цифари ? Митов му е последна грижа външните работи на република България ! За митов най-важно да му е ноктите да са лакирани , косата да е гелосана , лубригантът да е на водна основа , да има добър вътрешен масаж на простатата и най-важното е тези които го назначиха за министър да знаят какво точно говори и да говори правилно за това говори на англ.език с Лавров ! Митов на съд за национално предателство заедно с Борисов и