Путин и Ердоган разговаряха, уговориха си среща

Руският президент пожела бързо възстановяване на реда в Турция
17 юли 2016 14:44,
158
Путин и Ердоган разговаряха, уговориха си среща
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Разговорът се е състоял по инициатива на руската страна, посочи пресслужбата.

Във връзка с опита за насилствено сваляне на демократично избраните власти в Турция Владимир Путин изтъкна принципната позиция на Русия, че в една държава категорично не трябва да се допускат антиконституционни действия и насилие.

Още по темата

На Ердоган са били предадени съболезнования по повод многобройните жертви както сред гражданите, така и сред служителите на правоохранителните органи, които се изправиха срещу заговорниците. Путин е пожелал скорошно възстановяване на устойчивия конституционен ред и стабилност в Турция, се казва в изявлението на Кремъл.

Путин и Ердоган са обсъдили и проблема, свързан с безопасността на руските туристи в Турция, съобщава БТА.

Руският президент е отбелязал, че след свалянето на ограничителните мерки (от страна на Русия) броят на руските туристи в Турция значително се е увеличил. Той е изразил надежда, че при сегашните сложни условия турската страна ще може максимално да осигури тяхната безопасност, е посочено още в изявлението.

Ердоган е подчертал, че ще бъдат предприети всички необходими стъпки в тази насока.

Двамата са обсъдили и възможността за двустранна среща през август. Това съобщи пред РИА Новости
говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Анкара се надява, че двамата лидери ще се срещнат в началото на август, съобщи източник от турското президентство, цитиран от телевизия НТВ.

След телефонния разговор на двамата президенти е била постигната договорка за двустранна среща през първата седмица на август, информира турската телевизия.

Не се съобщава мястото на планираната среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До ВъзмутенСигурно благодарение на евро субсидиите хапваме яко зеленчуци и плодове от цял свят,но не и от България.Не,благодаря на евродупетатите за субсидиите,аз предпочитам това,което се е родило у нас.Затова,братя българи,който има възможност,нека сам си отглежда в градината плодове и зеленчуци-може и да не му стигат,но поне няма да яде отровите на незнайно кой световно неизвестен производител.
88
4
 
5
 
! Отговори
какво правиш тук преди 7 години
До 60рАми заминавай за "свободна и просперираща" Украйна! Никой не те спира.
87
5
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
До Анонимен 121ХАХАХАХХАХАХАХХАХХАХАХХХАХАХААААААААААААААА...............
86
3
 
5
 
! Отговори
до 125 преди 7 години
Най некадърните, алчни, глупави от комунистите станаха демократи след 1989 и създадоха СДС. Затова всичко се променя към лошо и по лошо.
85
2
 
1
 
! Отговори
до 119 преди 7 години
До 60р ... и харчи по 50 000 евро на ден - от твоите пари.....
84
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е стратег политиката му вие не можете да я разберете защото сте аграри айде ходете да копаете , че нивите треволясоха с паламида
83
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Бьлгария живеят джипситата
82
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обявим вечерта така: путинофили в стрес! Жалки българофобски създания!
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 118Няма радост, няма злорадстване! Както и у нас проблемите са си техни! Ти обаче какво си се загрижил? Какви са ти руснаците! Роднини?
80
8
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
До 105Ето ти 6 ползи:1. Метрото2. Програмата Еразмус.3. Привелигировано участие в пазар с 450 милиона консуматори.4. Свободно движение на стоки, капитали и хора.5. Евентуално, обща валута.6. Субсидиране на селското стопанство.Много други ползи, които ти няма да разбереш, а мястото е ограничено да ти обяснявам.
79
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера Eрдоган се обадил на Путин и му казал:- Не мога повече Владимир Владимирович, не издържам, наистина. Война в Сирия, санкции, бунт в Анадола, опит за преврат, не мога повече!- Трябва Щирлиц, трябва - вежливо му отговорил Путин.
78
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвайте се другари путинофили, отново имате два *** за целуване!
77
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 106За разлика от путинофилите, никога не съм си променял мнението и за Ердоган и за Путин! Не съм жалък слуга нито за лири, нито за копейки! Вие путинофилите сте жалките ***, които правите и говорите това, което ви турят в устата! И не смятам, че ЕС е перфектната организация и когато трябва я критикувам, но не може да става и дума за сравнение с путиннския сортир и анадолският му аналог! България има бъдеще, само в ЕС!
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атомната централа ни пази от активни военни действия. И понеже ни готвят за плацдарм на бъдещ конфликт, атомната енергетика тук трябва да се закрие. Компонентите на бъдещ военен конфликт са много и се работи многопосочно. Във Фукушима имаме буквално терористичен акт, това за тези, които не четат и не мислят.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 104Явно си много малък и нито помниш нито знае за някой неща. На *** не се обяснява.Само не ми е ясно какво общо има Русия? Или такива са ти опорните точки.
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 101 О не само хранениците от "Америка за България "и хранениците на Сорос за едно и също нещо имат па няколко мнения (щото е демократично). Когато Ердоган свали руския самолет бе стожер на демокрацията ,законността и защитник на НАТО. Тогава когато търгуваше с петрол от ИД търсихте неопровержими доказателства. И тогава и сега Ердоган си е диктатор .
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Е като стане авария в "Черна вода "Румъния нас ще ни заобиколи? То аз си спомням една еко министърка когато бяха бомбардировките с обеднен уран в Югославия как "спря" ветровете да духат от запад.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 99За прогресивните хора Ердоган си е диктатор и такъв ще си остане! Само путинофилите си сменят мнението според желанията на джуджето! Какво стана с подкрепата на Ердоган за ИД???
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Султана и императора са си направо, като близнаци!
70
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84Ама нали преди една седмица във Варшава , Ердоган бе от първите демократи заедно с Обама нашият Плевнелиев ,Меркел и т.н. . А сега изведнъж диктатор .Ако е диктатор какво правеше там.Нали в НАТО са само доказани демократи.