Огнището на тероризма трябва да бъде унищожено!

Елена Йончева пред Bulgaria ON AIR за борбата с терора в Европа
23 юли 2016 14:54, Елка Василева
15
Огнището на тероризма трябва да бъде унищожено!
Кадър: Bulgaria ON AIR

"Тероризмът е методология и трябва да се направи така, че огнището, където се разраства - да бъде унищожено". Това каза журналистката Елена Йончева в извънредното издание на предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR,  коментирайки борбата с тероризма в Европа.

"Едно от тези места е Сирия. Там все още има групировки на различни ислямистки движения и ние не знам нашият демократичен свят какво прави срещу тях", допълни тя.

"Днешният разговор в Европа не е дали ще има терористично нападение, а кога и къде. Това вече е страшното", подчерта журналистката.

"Основната причина е в Близкия изток, където тези хора са обучавани, откъдето тръгва това зарибяване по социалните мрежи. Европа има достатъчно сили да започне процес на постепенно изкореняване на тези клетки", настоя тя.

На въпрос какво предстои за нашата страна Йончева каза: "Надявам се, че България е прекалено малък играч в световната политика и няма да ни засегне по този начин, по който се случва във Франция, Германия, Белгия. Нашето общество е достатъчно толерантно все още. Няма почва за изява на такива фанатизирани елементи", каза тя.

"След опита за преврат в Турция имам подозрения, че страната ще започне по-активен диалог с Дамаск и ще прекъсне тази магистрала за джихадистите към Сирия", заключи Елена Йончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Станко преди 7 години
Към 9 - само там ли има свестни хора бе? Ти ходил ли си в Сирия преди войната да видиш какви хора бяха и как добри живееха? Райска градина беше.
12
0
 
0
 
! Отговори
Юсуф преди 7 години
Докато огнището на терора във Вашингтон гори , ще пръска искри по целия свят.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фанатизма се поражда от малоумие,то пък се контролира лесно и може да се използва за различни цели, и тъй като това си е вид армия тя се насочва към места към които има финансов интерес.Докато има такива ***,ще има и кой да ги язди за свои цели,за да се излекува това,трябва да се лекува начина на живот и разбиране на цели общества.Как да ги вкараме интелектуално в 21-ви век не зная,много много трудно нещо, по скоро подлежат на дресировка отколкото на благоразумие
10
1
 
1
 
! Отговори
доктор преди 7 години
До Анонимен 8Не се отвивай за да не настинеш.....
9
3
 
3
 
! Отговори
x преди 7 години
До АнонименНе я е страх, тя е учила в СССР и не се бои от нищо!
8
2
 
9
 
! Отговори
не така Маро преди 7 години
"Огнището на тероризма трябва да бъде унищожено!"Айде сега , САЩ ли ще бомбардират, там има и много свестни хора бе.
7
5
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Е,е,е, отворковец се пишеш но може да ти се стъжни животеца....
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като за начало разберете кой измисли и финансира тази крайна пропаганда промиваща мозъците им, вместо да ги научи на знания и култура, и го накажете, разберете и с какви интереси се прави това, после кажете на онези, които са начело на военно-промишленият комплекс да спрат да им продават оръжие и нещата ще се оправят.
5
3
 
9
 
! Отговори
до 2 Шоп преди 7 години
Абе ти наистина нямаш мозък. Май ти е на майтап да пишеш глупави лъжи ?. Не си недосегаем......
4
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горивото за огнището в Сирия, се дава от Масква. Журналистката знае, но от страх си трае.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от тези места е Сирия. Там все още има групировки на различни ислямистки движения и ние не знам нашият демократичен свят какво прави срещу тях", допълни тя. ". Скъпа госпожо Йончева , демократичния свят поддържа тези терористи с пари и оръжие, нима незнаете ?.
2
16
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Огнището на терора е в Кремъл..Европейците си хабят силите да номбардират пустинята, вместо да се разправят с истинския си враг.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е познала къде е огнището.