Нови щрихи: Мюнхен в кръв след двойка на изпит

Али Сонбол стрелял в търговския център след като бил скъсан
Обновена: 24 юли 2016 14:59 | 24 юли 2016 14:46,
82
Нови щрихи: Мюнхен в кръв след двойка на изпит
Снимка: Bild

Давид Али Сонбол, който окървави Мюнхен в петък вечерта, открил стрелбата в Олимпийския търговски център в деня, в който бил скъсан на изпит в техникум.

Това пише германският вестник "Билд ам зонтаг", цитиран от ТАСС.

Младежът, който застреля 9 души и се самоуби, е имал сериозни проблеми при общуването с връстниците си, съобщава още изданието, цитирано от БТА.

Още по темата
Нападателят е бил германски гражданин, роден в Мюнхен в иранско семейство, пристигнало в Германия в края на 90-те години в търсене на убежище. Баща му работи като таксиметров шофьор, а майка му в голяма търговска мрежа.

Сонболи е бил подложен на издевателства от връстници от турски и арабски произход.

Преди няколко години е бил ограбен и се е обръщал към полицията след побои. "Билд ам Зонтаг" съобщава, че Али Сонболи е бил диагностициран като страдащ от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Мюнхенската полиция съобщи вчера, че 18-годишният престъпник се е застрелял веднага, след като патрулни полицаи се приближили и го заговорили. Към този момент полицаите все още не знаели как изглежда нападателят, нито колко човека са извършили нападението.

Междувременно социалните мрежи са в центъра на критиките след кървавото нападение. Според повечето хора те са били не само средство за информация и помагане при разследването, но и плодородна почва за фалшиви слухове и позволиха на стрелеца да подмами жертвите си.

Тези канали бяха полезни за полицията, за да предаде в реално време информация за трагедията, провокирана от страдащия от психични проблеми младеж.

Малко след първите изстрели мюнхенската полиция публикува множество предупреждения - на германски, английски, френски и дори на турски - в Туитър и Фейсбук. Целта беше населението да бъде информирано възможно най-бързо.

Но в предизвикания от стрелбата хаос властите твърдят, че е трябвало да се справят в интернет със слухове за няколко едновременни нападения в града, за присъствие на заподозрени с дългоцевни оръжия или за бягство на нападателите с кола.

Многобройните фалшиви информации мобилизираха силите на реда и най-вече подхраниха опасенията от терористично нападение. Оттам дойде и ужасът, обхванал града. А в крайна сметка ставаше дума за изолирани действия на побъркан младеж, обясни началникът на мюнхенската полиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Явно е че г-жа Меркел е извадила скелета на Гьобелс отгардероба, за да помогне на немските си колеги журналисти,ако е възможно да ти докарат информация едва ли не, от 9 източника едновременно, само за да те убедят че деяниетоне се води терористичан акт, а най.обикновен младежки инцидент !Всичко това се прави ЦЕЛЕНАСОЧЕНО с правителствена благословия, тъй като на баба ви Меркел дните в политиката са преброени . . !?
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Те не смеят да коментират гласно на публични места недоволството си защото ги чакало уволнение от работа или затвор.Звучи сензационно и не знам доколко е достоверно."Против бежанците се говори в медиите всеки ден от политици и журналисти, а и имаше протести. Но повечето ги е страх, защото уволнение наистина е възможно. Затвор в никакъв случай.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на достатъчно слънце води до депреси и психясване. Тези пришълци свикнали на горещото слънце на африка и южна азия нямат бяла кожа за да вземат от немското слънце, това което им е нужно. Затова все повече е повече ще психясват. Дане говорим за тези бременни с бурките, ще започнат да им се пречупват гръбначните стълбове от липса на витамин Д, но AfD правилно казва, че ислямът не е за Европа.Трябва кандидатите за живот на помощи да се връщат откъдето са дошли, защото Европа не е за тях.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не... Не е от мирната религия.Германец е.А аз съм Дядо Мраз/Коледа...
45
3
 
14
 
! Отговори
истина ли е преди 7 години
Познати, живеещи в Германия ми казаха, че истината за случая няма да излезе никога на бял свят.По въпроса с бежанците имало строги мерки към местните хора.Те не смеят да коментират гласно на публични места недоволството си защото ги чакало уволнение от работа или затвор.Звучи сензационно и не знам доколко е достоверно.
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито кръв видяхме нито убити,видяхме бягащи хи залягащи хора със антифони на главите и все червени като от реклама на кока кола,видяхме един нескопосан цирк и вероятно една разбита съдба в лицето на това младо момче
43
0
 
8
 
! Отговори
Аз съм това преди 7 години
Двойка? Това причина ли му се вика? Труден живот? Простотия! Кой успя да реши, че това е станало заради едно просто и най-обикновенно късане на изпит?
42
0
 
11
 
! Отговори
Юнг преди 7 години
Не може от една двойка да стане това! В класа ми имаше едно мюсюманче, което все го късаха на изпити, особено по български. Какво, да не би да излезеда стреля в някой мол? Не може, не го оправдавайте! Убийци не се оправдават!
41
0
 
12
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Правете всичко възможно за да отклоним вниманието от истината!
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега бездетната баба-фюрер ще излезе и ще каже - дайте на всички мюсюлмани да пишем 3-ки, да не вземат да ни гръмнат.
39
0
 
11
 
! Отговори
Охх преди 7 години
Двойка по изпит значи? А какво да направят безумния брой двойкаджии седмокласници в България? Всички да излязат и да стрелят ли? Я стига глупости!
38
1
 
8
 
! Отговори
Настя преди 7 години
Абе, хора, какво невинно има в това атентаторче? Щом убива хора и щом стреля, не е невинен, даже напротив. Каквото и да са му направили, каквото и да е станало, не е това начина. Има съд-да ходи да се разправя в съда, да не стреля!
37
0
 
5
 
! Отговори
Една читателка преди 7 години
До 50Писаното от Вас показва нивото Ви. Желая Ви хубав ден
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе може и да е вярно.Явно е подбирал кого да застреля !3 убити турци...3ма албанци...явно пича е мразил мазните мангgusti в Германия.То малко кат оня виц - от 2 часа съм бял и вече намразих черните :)
34
5
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Любопиткооо. Не съм се кръстил, а съм се нарекъл така в този сайт. Кръщаването е съвсем друго нещо, ако се сещаш християнино! Да, израснах в духовната пустиня на пост-тоталитарно общество от дребнави промити мозъци. С мнозинство индивиди дресирани на мързел, злоба, тарикатлък и безпросветност.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛюбопиткоЗа да питат глупаците.
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците се манипулират! Нарочно се пуска дезинформация, ако излезе истината наяве, Меркел ще я изметат за 24 часа! Ще има народен преврат в Германия! Но и Германия отдавна не е това, което беше. Всичко е анархия и хаос в тази държава. Цяла Европа е лъгана и манипулриана. Али е ислямист, джихадист, но сега ни пускат едни сълзливи истории и сапунени сериали! НО, дори и да мине този път, Номерът няма да минава вечно!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
32 ПустинякТи добре си се обрисувал, само че във вторио лице!Е БравУ!----Истината боли :)))
30
1
 
3
 
! Отговори
да де, тя затова преди 7 години
к0нференцията трая цяла нощ. )т немай къде. Бабата д0летя 0т п0чивка. ме3ет0 спретна ист0рията за н0вия тип депресия. да беше направил к0нсулт с психиатри и псих0л03икакт0 и да е, стра6н0т0 мина, сега е време всеки да п0лучи лекция от типа, как да се справим със страх0вете си и... г0т0в0