Плановете на Турция: 20 хил. нови учители…

Те ще бъдат назначени на мястото на хилядите уволнени
24 юли 2016 14:14,
84
Плановете на Турция: 20 хил. нови учители…
Снимка: архив Reuters

Турция планира да наеме 20 хиляди нови учители, след като хиляди бяха отстранени от образователния сектор във връзка с неуспешния опит за държавен преврат.

Това предаде Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

"Ние ще поддържаме тези училища, които са собственост на държавата, лицензите на учителите, които работят там ще бъдат прекратени",  заяви министърът на образованието Исмет Йълмаз . "Ще продължим учебния процес с нови преподаватели", допълни той.

Министърът беше категоричен, че държавата няма да позволи нито един министър да страда от промяната.

По-рано турският президент Реджеп  Ердоган призова турския народ да запази спокойствие. Той обясни и че държавата започва постепенно да оздравява.

Над 13 хиляди са арестуваните в Турция след опита за преврат по официални данни на властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Писюран преди 7 години
"Министърът беше категоричен, че държавата няма да позволи нито един министър да страда от промяната."Вера Александрова наистина много е работила по трите реда преводна дописка. Че изобщо чете ли си после шльокавицата от гугъл преводачката?
45
0
 
1
 
! Отговори
ккк преди 7 години
Аз завиждам на турците, заради Ататюрк. След ПСВ, Турция подписва много унизителни условия. Въпросният Мустафа по онова време е господин Никой. Въпреки това съумява да обедини около себе си народа и да се изправи не само срещу султанското правителство, но и срещу окупационните войски на Англия и Франция и гръцката армия и на практика спасява Турция.А днешните турци плюят по паметта му.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГЛУПОСТИПовярвай ми и за Турция са много. Но целта е да се отстрани и затрие интелигенцията.
43
3
 
5
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 7 години
КАКВО СА 20, ХИЛЯДИ УЧИТЕЛИ ЗА 85-МИЛИОННА ТУРЦИЯ..ХА,ХА,ХААААА....??!!!САМО ИСТАНБУЛ Е 13-МЛН.НАСЕЛЕНИЕ!ТОВА НЕ ТИ Е УЧИТЕЛСКИЯ ТЕХНИКУМ В СОФИЯ ,БЕ...ПИНОКИО...БЪЛГАРИЯ , НЯМА ВЕЧЕ И ПОЛОВИНАТА НА ИСТАМБУЛ НАСЕЛЕНИЕ...!/..това е все от "комунизъм" и "бпратски съветски опит"...ха,ха,хаааа/
42
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
20 000 !!! И откъде ше ги намерят ??? Това не са берачи на гюлов цвят или тютюнджии !!!Нали се сещате ,че ще бъдат назначени полуграмотни ходжи за да проповядват ислям...И така лека-полека светското образование в Турция ще изчезне....Което е и целта на сатрапа Ердоган!
41
21
 
9
 
! Отговори
Дениз Д. преди 7 години
до 63Много сте загрижени българите, че Ататюрк ще бъде забравен. Ние сме религиозни мюсюлмани, а той изкореняваше ИСЛЯМА, но 100 години по-късно наш човек пак е на върха. Да живее Турция на мюсюлманите.
40
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И без друго умните им студенти учат на Запад и у нас.Но сега няма да може вече - нивото им ще бъде много ниско... А и няма да ги пускат да излизат от Турция.Сега ще учат Корана и ще държат държавен изпит, като полит комунизма навремето у нас.Яндък, турците се прецакаха сами.
39
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дамо малоуммник като Ердоган може да прави такива Сталинистки чистки.Няма от къде да вземеш толкова хиляди подготвени учители или каквито и да са, просто няма в анадолското блато такъв запас.Сега ще назначи хиляди ходжи и имами в училищата.И Турция ще се върне 1000 години назад.Язък за Ататюрк, не опазиха завета му глуупавите турци.
38
8
 
7
 
! Отговори
историк от 8 век преди 7 години
До СЛАВА РУСИСядай, слаб по математика и история!
37
5
 
5
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 7 години
До историк от 8 векА турците са подмножество на българските еничари.
36
10
 
8
 
! Отговори
историк от 8 век преди 7 години
Българите са подмножество на турците!
35
7
 
9
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Християнските държави от запада, изтока, могат да решат проблема с мюсюлманските за една седмица атомна бомба в близкия изток и анадола. Ама само ламтят и се надпреварват кой ще напредне с технологии и тн.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинаОли знаеш ли кой е бил партиен секретар когато си се пръкнало ХАХАХАХАХАААААА
33
3
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До Туркхалк 20 смВ Турция няма лекуващи се българи, има подкупени хора с парите от търговията с ИД на КПП Джераблус!
32
10
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До сухуй 34 ммКолкото няма българи в Токуда толкова няма и в Турция лекуваши се българи...
31
3
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
След като 90% от турците са неграмотни защо грамотните българи отиват да се лекуват в Турция а при супер грамотните бългати не могат да се лекуват.----------Пак си чел вестник Хюриет, но на обратно като Джордж Буш!
30
8
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Значи тук проблема за теб е че цитирам Петър Москов, а не това че тия 5 хиляди българи не могат да се лекуват в родината си и надеждата им е в Турция?-----------Българи, които се лекуват в Турция няма, има туркофили, подкупени с пари. За пари туркофилът прави всичко! Много си зле!
29
8
 
10
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчинаОли кой го казва след 160 г византийско и 500 г османско робствто дали е останал чист българин я си помисли малко нали на всяка крачки вините че сме ви клали и е.бали---Ти например си чист българин, но не го съзнаваш! Омръзна ми да те затапвам,а *** кво да се прави!
28
2
 
8
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Със сигурност ще излязат от джамиите и директно с плащениците ще проповядват , преподават исках да кажа.
27
14
 
12
 
! Отговори
ROM преди 7 години
Турция е дръпнала напред, не завиждайте!