Сирийски мигранти – на обучение в германската армия

Целта е те да помогнат за възстановяването на страната си
24 юли 2016 09:05,
39
Сирийски мигранти – на обучение в германската армия
Снимка: Reuters

Германската армия обучава над 100 сирийски мигранти в изпълнението на граждански задачи. Целта е те да могат да помагат за евентуалното възстановяване на страната си.

Това съобщи министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс и БНР.

Тя поясни пред всекидневника "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че пилотната програма се фокусира върху обучението на мигранти в различни области. Става дума за технологии, медицина и логистика.

Идеята е обучените мигранти да се върнат в Сирия някой ден и да бъдат полезни за страната си.

Бежанците ще могат да изпълняват граждански задачи за германската армия, но нямат да имат правото да служат в нея като войници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очередных боевиков для ИГ подготовили ))))
23
0
 
3
 
! Отговори
Miro преди 7 години
Hahahaha.... taia istoria veche stava smeshna! Siriiskite momcheta sa obucueni voini s opit, a germanskite sa gelosani ligliovci! Mai po-skoro obratnoto shte stane, siriicite shte obuchavat germancite :D Tia normalni li sa chestno!!!!
22
4
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА .. преди 7 години
ВЪОРАЖАВАНЕ НА МИГРАНТИТЕ , ОБУЧЕНИЕ И ...ОБРАТНО ДА ИЗВОЮВАТ СВОБОДАТА СИ В СИРИЯ!!!НЯМА "ПОДАРЕНА СВОБОДА"!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОДАРЕНАТА СВОБОДА --Е СЪЩО ВИД "РОБСТВО" , КАТО В БЪЛГАРИЯ!!Свободата иска жертви ...и то много!!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
жени. и т0 0т немско преди 7 години
толк0 им е м03ъкате друг0 не м0гат0свен да глупеят и деца не искат да раждатуж кариера ра3виватма т0лк0 са им и п0стижениятада 3наете германка нещ0 да е п0стигнала 0свен в сп0ртад0ри и кат0 са шефки на фирми0тговарят за би3неса мъжете им
20
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 7 години
Кьорфишеци след атентата!
19
0
 
22
 
! Отговори
стратегикон преди 7 години
Обучават ги, ама за какво не е ясно. На снимката не се виждат инструменти, а пушки. Мама Меркел прие 1,5 млн донаборници, мама Урсула вече почна да ги обучава. Странни неща стават по германско в наше време. Дано да е за добро, ама надали. Дано някой меркелист оптимист ни разсея тревогите с дълбокомислен постинг.
18
1
 
12
 
! Отговори
ODSSA преди 7 години
Няма и няма и да има такова нещо като германски строителни войски. За тая работа има поляци, българи и румънци. Ще реват после. Насаме със лентяите. Ще нястанат интересни времена
17
1
 
11
 
! Отговори
Pin преди 7 години
Германски строителни войски !
16
2
 
17
 
! Отговори
... преди 7 години
обучавайте ги и като войници после като вземат м16 да има 100-200 души наземята, в МакДоналдс....
15
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управниците в Германия винаги ме учудват с тяхната наивност по въпроса за имиграцията! Те не могат да разберат че младите мъже с по една раница на гръб и дечица които не са техни никога няма да се върнат там от където идват. Тяхната цел не е връщане и освобождаване на страната от която идват, а целта им е унищоженито на Европа такова каквото е, и налагане на друга култура и религия.
14
1
 
35
 
! Отговори
Грос преди 7 години
Нашата армия я унищожават, арабските ги създават.
13
2
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
абе чарли а стига бе. Оберкомандото може да пие кафе пет часа след инвазията. Пред Афеловата кула. Парад на танкове Леопард.
12
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сирийците на са терористите от идил ,всички до сегашни терористи бяха с други националности но не и сирийци, това е единственото правилно решение което са вземали до сега , нека ги обучат и ги пратят обратно в сирия да се бият за страната си
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Франция им дават камиони а в Германия самолети.
10
1
 
52
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Ей, не се научиха тия, и още ще си патят....Прибирайте ги, обучавайте ги, и после-защо ви стрелят по моловете....А главния виновник за това състояние на света днес, си стои далече, зад океана, и нито приема, нито обучава емигранти, само стои, инкасира печалбите, и гледа сеира, но, така ще е, докато всички играят по свирката им.Дано Тръмп да спечели изборите, че ми писна от износ и налагане на демокрация, цветни революции, които доведоха света на ръба на нова война....
9
3
 
19
 
! Отговори
хаха преди 7 години
германската армия е посмешище - френската може да я сгази за 2 часа
8
1
 
47
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
И? Така и така германия след 10 години ще е халифат. Бабишкерата ще забие последния гвоздей във ковчега. Нация преборила се със римската империя. Срам меркел.
7
3
 
37
 
! Отговори
Калина преди 7 години
До Ивчо- жена-мъж - в случая е без значение, тъй като германците изпълняват американски заповеди.Но аз искам да попитам, дали все още има някой, който да вярва в чистотата на ЕС? Че сме малка държавица - така е. Все под нечие влияние ще сме. Но тази Европа не е Европа, в която се радвам да живея...
6
0
 
37
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Нямаше нужда, като интегрирате още някой и друг милион немци от еди-къв произход, до 20 години ще ви управляват най-законно с избори. Най-вероятно по-скоро.
5
1
 
36
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Тъй де , как иначе ще станат обучени атентатори???????????