Мъж с мачете рани две полицайки в Белгия

Нападателят е крещял "Аллах е велик"
Обновена: 6 авг 2016 19:59 | 6 авг 2016 19:18, Елка Василева
58
Мъж с мачете рани две полицайки в Белгия
Снимка: архив, Reuters

Мъж с мачете, крещящ на арабски език "Аллах е велик", рани  две полицайки в белгийския град Шарлероа, предаде ДПА, като се позова на местната полиция.

Нападателят е бил прострелян от служител на реда и по-късно е починал в болница, съобщи телевизия Ер Те Бе Еф.

Едната от двете пострадали полицайки има дълбоки порезни по лицето и е била хоспитализирана. Нейната колега е била ранена съвсем леко, предаде белгийската национална информационна агенция Белга.

Нападателят също е бил откаран в тежко състояние в болница, където по-късно е починал.

Атаката била извършена пред полицейското управление в Шарлероа, на 50 километра южно от белгийската столица Брюксел. Районът е отцепен.

Премиерът Шарл Мишел осъди остро нападението.

Министърът на вътрешните работи Ян Ямбон определи атаката като долен акт и изрази подкрепа за ранените полицайки и техните семейства и колеги.

32 души загинаха при самоубийствени атентати, извършени от белгийски последователи на джихадистката групировка "Ислямска държава" в Брюксел през март. Голяма част от извършителите на терористичните актове във френската столица Париж през ноември, взели 130 жертви, също бяха белгийски джихадисти от ИД.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АК-47 Мюслитата са подли, нападат в гръб, предимно слабите. Нямат смелост да те погледнат в очите. А мъжете в Европа въобще не знаят как да се предпазят от такова зло. Тотално неподготвени и беззащитни. Чак е тъжно.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някъде четох,че колежка било обидно за съвременната жена,някак социалистическо.Щото едно време колежката беше обект на сексуални мераци на колегите мъже и някак си по не привилегирована в колектива.Но от триполовите всичко може да се очаква.От три вида тоалетни до принуждаване на момченцата да пишкат седнали в знак на толерантност към момиченцата.Скоро западноевропейците ще започнат да се обрязват и ще забравят свинските вурстчета и пържолките.
33
0
 
12
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Прави впечатление, че все на някой по-слаб посягат - жени, деца, 80-годишен свещеник. Пък и мъжете на Запад мекушави и невъоръжени. Как ли ще се държат, ако им излезе силен противник.
32
0
 
3
 
! Отговори
Колега преди 7 години
До Анонимен 31Не, бе, пич, от латински иде това collega и там в латинския си е колега и естествено няма българската наставка -ка. И езикоедите измислиха, че и в българския трябва да бъде така. Твърдят, че както професор, декан, министър не образували професорка, деканка, министърка (що па да не образуват?), така и колега. И хокат журналистите, когато пишат колежКА. Едва напоследък уж разрешиха и на български.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на военни конфликти,бързо развиващата се икономика и висок жизнен стандарт в страните от западна Европа притъпи инстинктите за самосъхранение на западноевропейците.Мозъците им закърняха и те залитнаха до крайна толерантност,първо към стотиците хиляди анадолски гастарбайтери,които в последствие станаха германци,така и към арабите бавно но сигурно заливащи страните им.И вместо да налагат европейската култура и ценности те приемаха безропотно примитивният начин мислене и живот на пришълците
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е мачете. Това е автоматка!
29
10
 
6
 
! Отговори
доналд дък преди 7 години
Слабото място на Европа на геополитическата карта-расизма.Американската империя се разраства защото няма слаби места.Тя поглъща и абсорбира всичко.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33С тва гмо, синтетика, пестициди, промивки на мозъци, тотално изкуствен и безмислен живот - психичните отклонения тепърва ще се повишават...
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много скоро тея с психичните отклонения ще привършат и светът ще стане едно много по-добро място за живеене.
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" МЛАД МЪЖ С МАЧЕТЕ " КАЖЕТЕ БЕГАНЕЦ КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА Л.У.Д.И ! ААА ЩЕ ВИ СПРАТ КРАНЧЕТО ПРОДАЖНИЦИ, РАЗБИРАМ
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нейната колега-ха ха ха,зорлем се правят на... сигурен бях,че го е писала жена,някои от тях ги е срам да се наричат колежки!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто ислямски джихад!
23
1
 
13
 
! Отговори
Ген Гадюхин преди 7 години
А пък МЪ ДЕ РАТОРЪТ Е ЕЛТЪН ДЖОН!!!;))))
22
2
 
40
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
до 25. Абсолютно сте прав. Мигрантите-лекари оперират направо с мачети...ами като нямат операционни инструменти. Електро-Инженерите се увиват с кабели...Днес в Амстердам е най-големия Гей-Парад, пълна декаденция е обхванала Запада.Убедих се, че българите имат по-здравословно мислене и че няма доброволно да се ислямизират като гермаците. С жена ми (германка) след 25 години се връщаме да живеем в България, дъщеря ми и зетя също. Виждаме по-добро бъдеще в България, отколкото в Еурабия.
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че остро осъждат този "долен" акт, но продължават да ги приемат. А г.адовете продължават да колят наред. Демагогия и цинизъм ръководят ЕС.
20
0
 
34
 
! Отговори
Поканен от Меркел преди 7 години
И това е нападение над полицаи пред РПУ.А в крайния квартал колко щеше да изколи,преди да пристигне патрулката?Какво става с гетата в Белгия и Франция,където бял човек не може да стъпи?Какво правим със социалните мигранти от Виена до Лондон,които отказват да се интегрират,защото могат спокойно да си кретата на помощи?Джамии,фереджета,толерастия...Къде са истинските действия и решения,има ли въобще някакъв план?Европа набира надолу по хлъзгав наклон и тепърва предстой ударът със земята.
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом брюксел кaзвaЩе сме толерaнтни до последнaтa пaднaлa тикквa
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече няма никакви съмнения че тези с мачетата ги командва един болен мозък.Видите ли някой с мачете направо го стреляйте на място.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До муспиПодуянски новини?
16
4
 
26
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Официално заявление на ЦК на ЕС: Случаят е измислен от жадните за сензации журналисти, защото просто е невъзможен. Младото поколение арапи са през деня на училище, а вечерта си пишат домашните, - старото естествено е на работа. Това навярно са българи - не бъркай с роми, ромите са културни. Премиерът на България ромът Бойко Борисоф дипломатично е отсякъл - не са араби!