Турция ни дава за пример след случая "Бююк"

Йълдъръм се обадил на Борисов, ще си сътрудничим за границата
13 авг 2016 07:30, Александър Попов
301
Турция ни дава за пример след случая "Бююк"
Снимка: Булфото, архив

Турският премиер Бинали Йълдъръм е разговарял по телефона с министър-председателя на България Бойко Борисов. Разговорът е бил по инициатива на Йълдъръм, информираха от пресслужбата на турския премиер, цитирана от БТА.

Той уверил Борисов, че "експулсираните от България членове на фетуллахистката терористична организация - ФЕТО са поставени извън закона, както и че ще бъдат съдени от турската държава според принципите на правото и справедливостта".

Още по темата

"Вярвам,че експулсирането от България представлява един добър пример за другите страни сред нашите приятели и партньори", заявил Йълдъръм.

Той подчертал, че турската страна със задоволство е посрещнала изразената от българското правителство позиция на подкрепа на неговото правителство срещу опита за преврат от 15 юли.

В разговора Йълдъръм акцентирал, че са наясно с притесненията, които България има във връзка с нелегалната миграция и предложил турските и българските власти да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество.

"Приоритет за нашата страна е изпълнението на споразумението за мигрантите, сключено с ЕС и на визовата либерализация. Но докато се стигне до изпълнението на този етап, предлагам нашите две страни, които са с обща граница, да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество по този въпрос",заявил Йълдъръм.

Това предложение било прието от страна на Борисов. Двамата премиери изразили обща позиция, че един подобен механизъм няма да означава отмяна на споразумението с ЕС за мигрантите, се отбелязва в съобщението на премиерската пресслужба.

Вчера Бойко Борисов заяви, че един от приоритетите пред него е всячески да запази отношенията с правителството, в лицето на Йълдъръм и президента Ердоган.

Той призна, че е действано "на ръба на закона" при експулсирането на турския бизнесмен Абдулах Бююк в Турция, въпреки отказ на две инстанции на български съд да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
gorkia nameril kade da se skrie i na koi da se doveri
202
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До Emil G: Поне пиши на кирилица. Така все някой ще го прочете. А може и достигне до дълбочината на мислите ти.
201
0
 
0
 
! Отговори
Emil G преди 7 години
KASNO LI E?! EDVA LI MISLITE VARHU NAPISANOTO OT MENE!?
200
1
 
4
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Срамота е, че неграмотният Борисов е "премиерче".
199
0
 
1
 
! Отговори
Emil Gocev преди 7 години
JAVNO STE ZAETI..... NO, NISHTO! BOLI ME DA ZNAETE ZA PREDATELSTVOTO NAD TURSKIJA GRAZDANIN!
198
0
 
2
 
! Отговори
Emil Gocev преди 7 години
NESHTO iskrivjavat napisanoto! EMIGRANT vav Avstrija! 70 godini. KADE AZ stjah da bada AKO BJAHA avatrijcite NA anala NA BB??! PODLO I AROGANTNO KAM CHOVEKA E TOVA! IZVINETE ZA BARKOTIJATA! Sega NA 68 god., Sam v Rodinata si. NO, KAKVO SHTE KAZETE PRIJATELI? Da se Gardeja LI?
197
0
 
0
 
! Отговори
Emil G преди 7 години
Emigranter, nevazvrashtenec izbjagah v Avskriva. E, PO togavashtnite ZAKONI.......Bilen?! TOVA BB E EDIN ***, doktorn DASE stavning s Preventiv! AZ. Sam BG EMIGRANT OT 70 te goding. MISLETE!
196
1
 
0
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
На коментаторите на микропартияатака плащат за всяка дума САЩ и Русия. Днес Dnes. има снимки от сватбата.!!! И там са намерили място за Русия и САЩ. А тука такава тема!!!))) Подобни хора в Русия наричат "*** с граната."Жълти стотинки получавате от кремъл)) Като честен човек, аз трябва да пиша за това в Кремъл ))Пу, плащате повече обезьянам , те са уморени!!!
195
3
 
6
 
! Отговори
извод от всечко преди 7 години
Ако някой търси подслон/убежище, закрила, сигурност и най-вече принципно отношение към гости от страна на домакините /в лицето на РБългария/ то той/тя дълбоко е съгрешил къде да отиде! С други думи всеки е добре дошъл на Българска територия, но да е наясно, че за жълти грошове ще бъде продаден там откъдето платят за него! на тази територия човешкият живот не струва нищо, макар официално да е обратното! пп. "Бююк" сам е решил да търси убежище в България, като незнанието не е аргумент!
194
5
 
10
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Азиатските диваци ни дават за пример...това трябва да е червена сигнална лампа ...може да изпратят и грамота на онбашията ...
193
2
 
9
 
! Отговори
до 247 преди 7 години
изобщо не ни интересува какво ще прави Турция с турчин
192
1
 
7
 
! Отговори
до 247 преди 7 години
какво значат "демократичните права" и "правилата на свободния свят" ли..? абсолютно нищо.. това са глупави клишета на хартия, които служат само и единствено на политиците в празните им приказки.. няма демокрация.. има само интереси на отделните държави, маскирани като демокрация
191
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 248: А САЩ ще върнат ли Гюлен в Турция? Ще го оставят ли да бъде гръмнат? Ако една държава държи на авторитета си, никой не може да я накара да предаде някого.
190
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 248Ердоган,знае доста ,даже има и сигурни доказателства,за българската мафияНо и Гюлен знае доста за Ердоан и неговите мафии.
189
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично не го харесвам ББ, но в случая постъпи разумно. Този юнак и без това щяха да го гръмнат.Турция ни е съсед, на ЕС изобщо не им пука за нас!!! Едно време спряха османците при Виена, но не ги изгониха от Европа, нали? Кой пострада? Ние, балканските народи. Европейците и сега са готови да ни жертват, само те да са добре. Поканиха ***, сега щели да ги връщат в България - били минали от тук. А откъде да минат? През Исландия ли, или през Канада? Минават от тук, защото от тук минава пътя
188
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 245: Абдулах Бююк не значел нищо за България. Ако така се разсъждава, тогава кой изобщо значи нещо. Какво означават "човешки права", "демократични ценности" и всички правила на свободния свят, към който по думите на нашите политици уж принадлежим. Който има манталитет на слуга, няма как да претендира за човешки права.
187
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган,знае доста ,даже има и сигурни доказателства,за българската мафия-партии създадени от генерал Любен Гоцев-БКП,БСП,СДС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА и други,които ограбиха България.Откраднаха над 300 милиарда долара.Знае и каналите им на наркотици,цигари и друга стока.За да му предадат Бююк,даже се изрази доста уверено на митинга в Истанбул. че ще му го докарат с делегация.Само човек,който има силен кос,и документирани доказателства,свидетели,той може да бъде сигурен в думите си.
186
3
 
3
 
! Отговори
до 241 преди 7 години
тия общи приказки ги остави.. щял да откаже да откаже да върне турчин, който не значи нищо за България в Турция...и в очите на кой ще си достоен.. на нас българите, че защити някакъв турчин за който не ни пука.. или на турците :))).. или чакаш ръкопляскане от Запад :)))
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ няма значение на кой се мазни и кой го хвали.Важното е да го потупват по рамото,когато поведението му е изгодно за тях,нищо че за него и страната то е унизително.
184
4
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Постъпи като слуга на Ердоган. Такъв му е манталитета, дотам му стига хоризонта - да слугува на някого.