Порошенко не изключи да обяви военно положение в Украйна

Руски медии: Украинският президент заяви, че Русия се готви да нахлуе
19 авг 2016 09:30, Елка Василева
90
Порошенко не изключи да обяви военно положение в Украйна
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

След "рекордна по брой на обстрелите" нощ в Украйна президентът Петро Порошенко не изключва възможността да обяви военно положение, пише "Комерсант".

Порошенко ще бъде принуден "да обяви военно положение и мобилизация", ако се изостри ситуацията в Източна Украйна и Крим, цитира вестникът вчерашно изявление на държавния глава. По думите на украинския лидер нощта срещу 18 август е била рекордна по брой на обстрелите на границата между Украйна и сепаратистките проруски Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР).

Още по темата

Олександър Мотузяник от администрацията на Порошенко информира, че през нощта срещу четвъртък са загинали трима украински военни, а други шестима са били ранени, посочва "Комерсант".

Порошенко подчерта, че украинските въоръжени сили са готови за отпор "на което и да било направление". "Вероятността конфликтът да ескалира остава значителна. Изобщо не изключваме пълномащабно руско нахлуване по всички азимути. Готови сме - нашите въоръжени сили, за отпор на врага - и на изток, и по административната граница с Крим", анексиран от Русия през 2014 г., твърди украинският президент, цитиран от вестника по Интерфакс.

Ръководството на ДНР отрече данните за обстрели и обеща, ако Украйна обяви мобилизация, също да даде решителен отпор, пише изданието.

"Президентът на Украйна заяви, че Русия се готви да нахлуе в Украйна. Нормално ли е това?", цитира московският официоз "Росийская газета" реакцията на руското външно министерство - "риторичен въпрос", зададен от говорителката Мария Захарова.

"Всъщност дори не разбираме за какво говори г-н Порошенко и за какво пълномащабно нахлуване и за какво нахлуване изобщо става дума. Тоест е трудно да се разбере за какво говори той по принцип. Това е", добавила Захарова според "РБК".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
9
 
! Отговори
експерт преди 7 години
това прасе пак ли напълни гащите, че ще му секнат далаверите?
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украинския президент е краварски слуга!Както и нашия , за съжаление.А краварите носят само разруха и войни.Факт.
54
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До *** 59Каква е ФУНКЦИЯТА НА ВАЛУТАТА(ПАРИТЕ) - ДА УЛЕСНЯВА РАЗМЯНАТА НА ПРОДУКТИ И УСЛУГИ. Преди когато валутата имаше Златно(или друго реално покритие) се казваше че еди колко си максимално продукти могат да се обменят за ед време или ОБОРОТ.Свалиха покритието и тогава важат следните неща за валутата.1. Когато всички си върнат дълговете в обръщение няма да остане никаква валута.2. Валутата се държи като СТОКА - ако има повече валута от необходимото на пазара цената пада и обратното.
53
1
 
2
 
! Отговори
tim преди 7 години
толкова глупости не бях чел за валутите за парите за историята за всичко за падежите за икономиката и финансите въобще и за военните способности
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пешко 56Доларът БЕШЕ мерна единица, когато БЕШЕ СЪС ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ!!!!! Сега си е една обикновенна хартийка, каквато вече много страни си печатат. И е измерител още просто по навик, защото така беше удобно! Но както се видя с "игричките" на краварите, тяхната цел не е била да се внесе ред, а пълно поробване на другите страни. И както се вижда, измислената им система СЕ ПУКА ПО ВСИЧКИ ШЕВОВЕ!!! Откога лихвите им са почти нулеви, че даже има и отрицате? Къде е "функцията" на парите тогава?
51
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Пешко 56Пешко зад долара стои Американската икономика и тези дето са и дали заеми - Китай, ЕС, Япония и прочие. Но 80% от всичко това са услуги - тоест Приемаме че утре в САЩ се случи БЛЕКОУТ(КАТАКЛИЗЪМ) - ТОТАЛНО СПИРАНЕ НА ТОКА. Цената на долара зад която седят сумата ти услуги се срива защото почти никакви услуги не можеш да поръчаш.Това е едната страна на медалаВтората е че ако в една страна всички си върнат дълговете колко Платежни единици ще има в обръщение? - 0 - НУЛА - ЗЕРО.
50
5
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До БобиДоларът е мерна единица за всички валути, повечето стоки, измерител за ППП, основна валута в търговията с горива. Доларът е търсен, икономиката зад него е първият или втори най-голям производител, със сигурност най-големият износител и вносител. В тоя смисъл стойността му не се губи, през 2008-2009-та, поради кризата стигна до лев и 30 и после пак се върна на обичайните нива. Това с печатането е пълна глупост, дълговете не се връщат наведнъж, а имат падежи, ЦК имат срок, и т.н., и т.н.
49
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Пешко 52Пешко а и другите които не сте се УСЕТИЛИ - ДОЛАРА в момента на ПАЗАРИТЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО СТОКА не КАТО ВАЛУТА. Китай Плаща 50 милиарда за нещо си(примерно петролна сделка) 50 милиарда влизат в обръщение защото продавача почва да си купува неща за себе си и цената на долара пада. Защото има повече долари в обръщение/предлагане пада на пазарите с 4-5 пункта (цента) но пада. Точно и за това САЩ не могат да си напечатат долари за своя външен 19 трилионен дълг или пък за вътрешния си такъв
48
1
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Tozi kindoM neopurpan-da ne zabravi da izprati sina si v okopite pod Mariupol...Stiga e opurdiaval kreslata na vurhovnata im Rada...Posle -zasto mrazim zidite...
47
6
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Боби,някой здравата те е подвел, че ако парите нямат златно покритие не струват нищо. Въпросният златен стандарт би облагодетелствал единствено страните с големи златни резерви, залежи и т.н., парите им биха стрували много, но не биха били изгодни за търговия именно заради високата си стойност. Настоящата система - търсене/предлагане е далеч по-удачна, защото позволява парична гъвкавост, а не знам дали знаеш, че, да речем, евтината валута стимулира износа.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 54, ... ти и свободата
45
1
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
По кво е най силна таа дръжава ?.
44
2
 
1
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
След такива глупави писания може да те настигнат проблеми.....
43
5
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Да за долара няма да коментирам, прекалено си нисък да даваш присъди на най силната държава в света. Гледай си левчета и развива тях. Учи малко история защо живееш сега свободно и пишеш тук, каквото искаш.
42
4
 
17
 
! Отговори
това е преди 7 години
Това е поредния диктатор използван от САЩ срещу Русия,спомнете си Саакашвили в Грузия,същия сценарии и този ще свърши като него безславно и издирван за престъпления.
41
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 44Умнико до 1971 година когато Картър свали златния стандарт от Долара можеше да си платят нещо реално за долари имаше покритие. В момента Доларите се печатат от ВЪЗДУХА. Единственото нещо което крепи долара че все още е международна разменна валута. Но все повече страни минават на взаимни валутни размени или Бартери и долара все повече затъва. Китай например със своите валутни резерви започна няколко МЕГА проекта които ще ополотворят за няколко години бавно за да не рухнат пазарите доларите
40
3
 
11
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Ми ходи воювай, бе! Опа, извинявам се. Ти ще се напикаеш в гащите там. Такива като теб ви бива само да блъскате клавиатурата . Айде, българинО. Украйна не е била и няма да бъде братска държава за България никога
39
12
 
2
 
! Отговори
49 преди 7 години
. Ходи обяснявай на дядо си колко са велики руснаците..не тук. Ама ме съмнява че и той няма да ти се върже. От такива като теб Украйна още е под чехъл на Русия и карат Лади и вече и война имат......
38
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Професоре.нищо не разбираш от дългове
37
3
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Отвращение,Швеция не е нападана през Втората Световна Война.