Ще се справи ли Европа с бежанската вълна?

Трябва да се вложат ресурси в опазване на границите, смята експерт
29 авг 2016 11:14, Екип на Bloomberg
10
Ще се справи ли Европа с бежанската вълна?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Решението за справяне с бежанската криза е всички европейски страни да вложат ресурси, пари и хора в опазване на границите, като се работи на мястото на събитията, предизвикали мигрантската вълна. Това коментира преподавателят в НБУ проф. Николай Радулов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сред европейските лидери цари неяснота от гледна точка на това как трябва да се подходи по отношение на настоящите мигранти и очакваната бежанска вълна.

Според проф. Радулов германският канцлер Ангела Меркел се опитва да защити своето решение да покани мигрантите в Европа, доказвайки своята правота. "За съжаление обаче европейските граждани нямат доверие в това, което се случва, защото те са потърпевши от мигрантската вълна", коментира още той. 

Справянето със ситуацията би било възможно само от гледна точка на единно управление, смята проф. Радулов. 

Унгарският премиер Виктор Орбан поиска общи въоръжени сили, отбеляза още той. "Уплашени от Brexit европейските лидери ще разберат, че страните трябва да се откажат от малко самостоятелност, за да могат да се справят с общия грандиозен проблем", смята експертът. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Няма
8
0
 
6
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Един съвет. Ако можете бягайте към Латинска Америка или Канада, Австралия. Защото Европа пак ще е арена на война. Но много по зловеща и дълга от предните. Сигурно не ми вярвате но ще видите.
7
0
 
8
 
! Отговори
Времето ще покаже, преди 7 години
но най-вероятно - НЕ!Защото, ЕС продължава да демонстрира манталитета на нашенски собственик на общо събрание на входа. И 2-ро - не зная кой какво си е мислил, нито какво е обещавано, когато ни ашладисаха към Европата, но няма безплатен обяд. Най-вероятно е дошло времето да си изпълним предназначението - буферна граница, за каквато винаги са ни броили и която да обере луфта с бежанците. Затова и през следващите месеци ще се шикалкави или мълчи, докато ни качат на шейната и засилят по склона...
6
0
 
2
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Като казах Турция нямах предвид че турците емигрират. Просто исках да кажа че дори там расте, а смятайте как е в Египет, Сирия, Ирак и прочее.,
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"....като се работи на мястото на събитията, предизвикали мигрантската вълна."Да се работи САЩ и Израел значи. Но как? С обикновенни атомни или с водородни?
4
0
 
6
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Само дървени философи. Нещата са много по комплексни. Населението в държавите от които идат емигрантите расте с гибелни темпове. Турция е нарастнала с над 25 милиона за 20 години. Освен това климатичните условия в тези държави са ужасни и се влошават всяка година. И ко да правят юруууш към Европа. Обаче те са от друг свят. И така ще стане белята.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не
2
0
 
1
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Как да се справи като не иска ?!?!?!
1
1
 
7
 
! Отговори
боби преди 7 години
Обърнали сте заглавието, трябва да е "Ще се справи ли бежанската вълна с Европа?". Отговора е ясен ;)