Путин съжалява за замразените отношения със САЩ

Западът искаше да ни смачка, каза той във Владивосток
3 сеп 2016 19:22, Анисия Иванова
193
Путин съжалява за замразените отношения със САЩ
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин изрази съжаление днес, че отношенията между страната му и Съединените щати са замразени, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

"За съжаление нашите отношения са в доста замразено състояние. Мисля, че не по наша вина", каза той на Източния икономически форум във Владивосток.

Путин отбеляза, че през 90-те години на миналия век Русия се е отворила за света и е започнала да изгражда демократично общество и пазарна икономика.

"И ние, разбира се, очаквахме, че тази откритост ще предизвика съответна ответна реакция от страна на нашите партньори", но не стана нищо подобно, подчерта той, цитиран от ТАСС.

Путин разкритикува западните сили, че след разпадането на Съветския съюз са искали да смачкат и Русия. Западът поддържаше по-конкретно сепаратистите в Северен Кавказ, разчитайки, че това ще направи руското ръководство по-податливо, изтъкна той.

Путин даде да се разбере, че руско-американските интереси няма да бъдат размразени, докато САЩ не започнат да уважават и взимат предвид интересите на Русия, предаде ТАСС.

Крим се върна завинаги в състава на Руската федерация, този въпрос е исторически закрит, предупреди той. Путин отбеляза, че решението е било взето от населението на полуострова на референдум.

"Сигурността трябва да бъде глобална, тъй като "само тогава може да бъде надеждна", подчерта в заключение руският президент.

САЩ и Русия са въвлечени в гражданската война в Сирия, където подкрепят различни страни в конфликта, припомня Асошиейтед прес. Москва е основен поддръжник на режима на президента Башар ал Асад, а Вашингтон - на опозицията. САЩ и Русия преговарят по споразумение за сътрудничество в Сирия.

Американските власти свързаха кибератаки срещу Демократическата партия с подкрепяни от Москва хакери. Руският президент отрича страната му да стои зад тези нападения.

Путин и Обама нямат предвидена среща в кулоарите на форума на Г-20 в Ханчжоу утре и вдругиден. Очаква се обаче двамата лидери да проведат разговор в източния китайски град. (БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 162Бъркаш, Русия завърши ВСВ в Европа и в Азия. А я започна Хитлер - анексира Судетите, последва Аншлусът на Австрия, чак след това нападна Полша, с която руснаците си имаха стари сметки. После немците опаткаха цяла Европа, после нападнаха СССР. Във войната на страната на СССР се включи Тува и т.н. Знаем как свърши и какво стана с българските политици, закачили нашата кола на грешната страна! 2.2.1945 г! И после защо имало Народен съд!
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 157Абе там са живели скити, сармати, гърци, прабългари, готи, генуезци, на пристанището Чуфут-кале са спрели корабите от Испания с прогонените от Торкемада евреи. Когато Русия го превзема, тя се установява ЗАВИНАГИ там. Хрушчата го подари на УССР и настъпи упадъка на полуострова. Украйна искаше да изгони руския флот от Севастопол и да даде база на американския! И какво, Русия да търпи? Вежливи зелени човечета, украинците там сами започнаха да преминават на руска страна. Мъка-а!
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 163И кога ще почне? А как ще свърши, като на "Болотная площадь". Мечтай си, няма лошо, щом ти идва отвътре! Само гледай да не изпаднеш в депресия - някои се хвърлят от високи етажи, други посягат към примката...
118
2
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
ДО 166 НИЕ НЕ ГИ ИЗБИРАМЕ, ТЕ СИ ГИ НАГЛАСЯТ ЧРЕЗ ФАЛШИФИЦИРАНЕ И МАНИПУЛИРАМЕ. ТАКА ЩЕ СТАНЕ И НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ. ТАКА ИСКАТ ОТ ВАШИНГТОН. НЕ Е ВАЖНО ИСКАНЕТО НА БЪЛГАРИНА. ТАКА, ЧЕ НАРОДА НЕ Е ВИНОВЕН, ТОЙ СИ ГЛАСУВА ПРАВИЛНО НО ПОСЛЕ ДОКАТО ДОСТИГНЕ ДО ЦИК СТАВАТ БЪРКОТИИТЕ. И ХОП ПАК ГЕРБАДЖИИ СПЕЧЕЛИЛИ. ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!!!!!!
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по вероятно е да има македонци отколкото украинциукраинците са измислена държава от ленин- ама като им оттърва забравяти му сабориха всички паметнициимето украйна излиза от владението на полша на земите на киевска русотвоювани от татарите- окрайнината на полско-литовското кралствои комунистите по теорията за самоопределението на народите създадоха украински народ- то германия е страна от половин дузина немси държави с история и кралски фамилии и държи да е еднна- когато е за другите разделя
116
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като почне Майдана в Русия ще съжалява, че е жив!
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кттВСВ я започнаха Русия и Германия ако не помниш. А след това единия диктатор изпревари другия. Не фалшифицираш историята по руски тертип.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разказвай небивалици, Асошиейтед прес. Войната в Сирия не е гражданска. В Сирия наблюдаваме типична външна инвазия на джихадисти. Москва е основен поддръжник на режима на президента Башар ал Асад, а Вашингтон иска да ни убеди, че на опозицията, която не е друго, а въоръвени от янките бандити. През последните дни Сащ започна да въоръжава "умерените" в Сирия за борба срещу съюзника си по нато Турция. Има видео на взривен турски танк с TOW.
113
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е политически играч от световна величина . Недостижим и непобедим.
112
4
 
8
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Ама САЩ не искат мир. Ако има някъде пламък, те изпращат "пожарникари", но го гасят с бензин. Това е тяхната политика. Без САЩ светът би бил доста мирно място.
111
3
 
6
 
! Отговори
ктт преди 7 години
До Ха- ха- хадай да видим ся-трите големи световни войни-наполеоновите,първата и втората световна,Русия ли ги сътвори или целия запад-целия запад,дай да видим ся,кой хвърли атомни бомби върху спящи дечица-Русия или баш запада-баш запада.преди да почнеш да пишеш с *** си-гледай историята-всичко се вижда.
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Крим е УкрайнаПрав си, там са живели татари, после руснаци. Само украинци никога не са живели там и нямат основание за претенции
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
путин е световен фактор затова всички лиз.ачи на американски зад.ници го плюяттова е дяца нашата марионетка си отвори устата за южен поток- и му отговориха че са нужни гаранции и няма проблемида сте чули да са гъкнали нещо банкянския пинокио и целия марионетен театър гербняма и да гъкнат- каквото им напишат от посолството на сраваршингтон това декламирата инак се правят на много вилики- марионетки с марионетките има българина сам си е виновен- избираш продажници и живееш скотски
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
над 6% от населението на Щата Ню Йорк е бездомно. До скоро бяха точно 6, но взеха да се увеличават напоследък. Ще има война. САЩ не могат да оцелеят икономически без преразпределение на силите и за това ще предизвикат война.
107
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 156. това е написал русофила:"Русия е петата световна икономика." Това е истината:statisticstimes/economy/countries-by-projected-gdp.phpРусия е на 14 то място.После им вярвайте на русофилите.
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До значи 66Имаш 6 за обобщението. Браво.
105
7
 
12
 
! Отговори
ASD преди 7 години
Среща Путин Обама няма да има.За какво му е на Путин да разговаря с некакъв на който мандата му изтича след 3 -4 месеца? Какво може да направи Обама след като никой в САЩ не действа според това което той говори? За какво да се споразумяват Русия и САЩ след като американците нарушиха всички споразумения? Какво влияние имат САЩ при положение че само за последните 2 години загубиха множество ключови партньори по целия свят? От губещите бягат ,защото носят лош късмет.
104
2
 
2
 
! Отговори
До 150 преди 7 години
Що се отнася до демокрация-да, но колегата цитира някакви икономически показатели.
103
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин съжалява за замразените отношения със САЩАз пък съжалявам за недоразумението Путин и Русия.
102
3
 
4
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До 148, Що, преди 12 години и малко повече де, в Русия имаше демокрация,същата беше "нормална" страна! Правеха всичко, каквото им кажеха от САЩ! Според вас, фобчетата,всякак би трябвало тогава да са били по-добре!