Унгария набира... Ловци на мигранти

Търсят се 3000 души, които да помагат на гранична полиция
Обновена: 3 сеп 2016 18:45 | 3 сеп 2016 14:28,
44
Унгария набира... Ловци на мигранти
Снимка: архив Reuters

Унгария започва да набира 3000 „ловци“ на мигранти. Те трябва да подпомогнат вече патрулиращите по границите на страната 10 000 полицаи и войници. Предвижда се новите охранители да започнат работа през май, след като преминат 6-месечно обучение.

Още по темата

Унгарците, които ще бъдат наети за охрана на границата, ще носят оръжие с бойни патрони, ще имат лютив спрей, палки и белезници, предава "Нова тв". Изискванията към тях са да са на възраст над 18 години, да са физически годни, като ще преминат психологически тест. Месечно те ще получават около 480 евро, а след първите два месеца заплащането ще се увеличи.

Броят на мигрантите, които пристигат на южната граница на Унгария със Сърбия намаля в последно време и е по-малко от 200 на ден. Унгарските власти вече обявиха намерението си да започнат изграждането на нова стена по границата. Причината е, че се очаква нова бежанска вълна към Европа.

„Като анализирахме последното развитие на нещата, особено споразумението между ЕС и Турция и събитията в Близкия изток, можем да очакваме нова вълна от мигранти. Не можем да изключим варианта, при който ЕС и нашата южна граница ще бъдат подложени на силен натиск”, заяви Петер Сиярто, министър на външните работи.

В понеделник унгарският министър-председател Виктор Орбан ще посети Сърбия, където основна тема на разговорите ще бъде бежанската вълна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шандор Петьофи с неговото " На крак унгарци" повежда народа срещу отоманските нашественици.У нас Ботев пише също толкова пламенни стихотворения, повежда народа и получава куршум в тила
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгарците не са били роби.Те и на Варшавския договор гледаха от своя гледна точкаНационално отговорни са по традизияЗа късмет на ЕвропаСамо, че сега е друго
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгарскят крал Януш Хуньяди прогони отоманците до Варна.И сега Орбан ще ги гони до РъБъ на Евпопа
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей тези пак преписаха от нас . Само че при тях е официално, а при нас е на самоинициатива.
28
13
 
4
 
! Отговори
Айде юруш преди 7 години
А сега сичките бабаит-форумници да тичат през глава да се записват за Ловци на глави-мигранти. Хайде, да видим що за бабаитлар сте. Искам списък тук на записалите се доброволци за приза Ловец на мигрантски глави юнак маджар.
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко да заминава .Един камион със свинки опашки ще му осигури унгарското правителство.
26
3
 
31
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Европейските граници просто не са устроени за такъв огромен наплив бежанци.Според мен работата беше изтървана още от самото начало.Защо например Израел няма проблеми с бежанците?
25
21
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 27 (Хан Крум)Круме, ти като се радваш на тази възможност, що не се възползваш и да ходиш в Унгария хем ще припечелиш някое евро?Виж на снимката какви ще залавяш и евентуално ще застрелваш - жени и деца.Според мен хич не са страшни, лесно ще ги хващаш, ама не всеки става за тази работа - аз например не ставам.Но ти явно си годен. Схващаш ли разликата - полицията наема доброволци.Наш Динко Войвода кой го е наел? Аз лично смятам че охрана трябва да има, но не и доброволци с оръжие.
24
1
 
19
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Евреите ги транстпортират от глъбините на ада, те не могат да дойсат сами защото незнаят накъде, всички ядат сандвичи и са с нови дрехи и обувки. От Афганистан до България едни нови сникерси ще се изтъркат до вързанките. Тези майки не могат да мъкнат такъв товар като едно дете от този АФганистан, ще издъхна! Правителствата през които минават са васални но синедриона - турско, гръцко, сирийско и руско дето го бомби но не пречи да основния гешефт. Нашият льохман е лакей за образец, Меркел бетер.
23
29
 
5
 
! Отговори
Орбан е лъжец преди 7 години
Орбан е един руски лъжец - няма хора дори да пази граница.Няма ли поне малко армия, че наема тепърва?С какво е заета армията, воюва някъде ли :)))
22
2
 
32
 
! Отговори
Колеца преди 7 години
Миниране на всичките ни граници пък те нека си минава !!!
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
въоръжавайте се кой както може,за всеки случай
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На такива дупки в мрежата трябва да се слагат големи капани.
19
1
 
27
 
! Отговори
Фото преди 7 години
Не че нещо, но снимката на Ройтерс е монтаж.
18
1
 
54
 
! Отговори
КПП преди 7 години
Граница се охранява с куршуми! За легално влезналите има КПП. А опитайте се да нарушите границата на която и да е държава, да видим няма ли да играят куршуми. Само за Хелзински комитет НЯМА граници???? Питам: ЗАЩО СА ТЕЗИ КОНТРОЛНО ПРОПУСКВАТЕЛНИ ПУНКТОВЕ????
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ПУСКА НА ЗАПАД ЕМИГРАНТИТЕ, РУМЪНИЯ ГИ ПУСКА,ТУРЦИТЕ ПАК СА СТИГНАЛИ ДО СТЕНИТЕ НА ВИЕНА :)))))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
16
1
 
37
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Бойко гледай,и се учи..........или копирай.........
15
9
 
20
 
! Отговори
БХК преди 7 години
БХК не е съгласна с това решение на унгарското правителство,поттъпкват се законните права на имигрантите и се нарушават техните европеъски цености.
14
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа,не,Динкои не си го даваме,той си е наш,и е пионер в това начинание.Един ден може и паметник да му издигнат.Отгледайте си ваши,за да ви вършат работата,която политиците не могат(това последното се отнасяше за българските политици),унгарските са друга работа.
13
14
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Само че тия пари са кървавите долари на саудитска арабия.