"Алтернатива за Германия" пред ХДС в провинцията на Меркел

Първа е Германската социалдемократическа партия
Обновена: 4 сеп 2016 21:58 | 4 сеп 2016 21:39, Веселина Йорданова
38
"Алтернатива за Германия" пред ХДС в провинцията на Меркел
Привърженици на "Алтернатива за Германия" празнуват. Снимка: БТА

Антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АГ) изпреварва Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел и е втора на произведените днес избори в родната провинция на германския канцлер Мекленбург-Предна Померания.

Първа в североизточния регион очаквано е Германската социалдемократическа партия (ГСДП), по-малкият партньор на ХДС в управляващата коалиция, показват проучвания екзитпол, цитирани от световните агенции.

Според сондажите, проведени от обществените телевизии А Ер Де и Цет де Еф, ГСДП е първа с около 30 процента от гласовете. Резултатът на социалдемократите, които от 2006 г. управляват в балтийската провинция с ХДС като по-малък партньор, е по-нисък от предходните регионални избори през 2011 г. - 35,6 на сто.

АГ остава на второ място с приблизително 21 процента. ХДС е чак трети с 19-20 на сто, при резултат от 21 процента през 2011 г.

Крайнолявата партия Левите също губи позиции, като получава подкрепа от 12,5 на сто, при 18,4 процента преди пет години. Зелените остават пети с 5 на сто, срещу 8,7 процента през 2011 г.

Крайнодясната Националдемократическа партия (НДП) ще остане извън провинциалния парламент за първи път от 2006 г. Резултатът й от 3,5 на сто е под 5-процентовата бариера за влизане в регионалния законодателен орган и по-нисък от 6-те процента през 2011 г.

Миграционната политика на Меркел бе основна тема по време на предизборната кампания в Мекленбург-Предна Померания. Въпреки спада в подкрепата за ГСДП и ХДС все пак се очаква те да продължат да управляват заедно в североизточната германска провинция. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотен конфуз за Меркел. Социалдемократите може да се водят партньор на ХДС, но са критици на канцлера по възловия миграционен проблем. Резултатите вещаят стабилен крах на ХДС на генералните избори, ако Меркел не се оттегли.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EVROPA SE PALNI S BEJANZI OT 1955 GODINA NASAM S PLANA MARSHAL TAKA CHE MERKEL E SAMO CHAST OT POLITIZITE KOITO SA TAPKALI IKONOMICESKI BEJANZI V EVROPA V EVROPA IMA NAD 150 MILIONA AFRIKANZI AZIATZI I LATINO INDIANZI ARABI I PROCHEEПрочети още на: dnes.bg/world/2016/09/04/dolu-no-ne-i-vyn-ot-igrata-merkel-obmislia-nova-kandidatura.314602#comment-newest
24
0
 
1
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До BURZUMИма да. Не са излезли от устата на Бат Бойко години наред. А с това, Меркел има и най-голямото д...Ердоган ще потвърди.
23
1
 
8
 
! Отговори
ГДСП + ХДС > AfD преди 7 години
Характерното е че десните се консолидираха около една партия AfD. NDP наример не преминаха 5% праг. Берлин 18 септември е следващия тест. Мекленбург са около 2 милиона, а Берлин е към 3 милиона и половина. Прогнозират че AfD ще вземат около 5 до 15 % там. Да видим. Мисля че и там ще бъде същото - социалистите с най-много гласове, AfD на второ място, ХДС на трето. Няма промяна в статуквото защото ГСДП и ХДС са в коалиция от повече от 10 години.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заложихме на Меркел, пък тя догодина си отива. Тогава кой ще ни тупа по рамото?Значи пак заложихме на грешния кон.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16 - АБЕ КЛОУН, АМА СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ МОЖЕ И ДА Е МИНИСТЪР, КАКТО ДОБРЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАРМА, ДАРМА. СИСТЕМИ МОЖЕ И ДА СЕ ВНЕДРЯВАТ, НО ТЕБ ТЕ НЯМА ТАМ, ПРИ ВНЕДРИТЕЛИТЕ - СЪС СИГУРНОСТ.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топки, ама увиснали вече.
18
1
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Май историята се повтаря.........Хитлер през 1936-38г.беше никой.........но след това..........
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е, че ще управляват в коалиция. Партията на Меркел загуби и предишните и по- предишните избори.Тя от два мандата е кукла на конци, марионетка.Затова работи само с лозунги.Например как" ще се справим", като тя е изолирана. Общува само с мъжа си от време на време( искала му съвети). Всъщност и мъжът й е менте. Не се казва Меркел. С него се е развелаГейска им работа
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DarmaПоне да си беше написал името правилно: Dharma.Иначе, на кого ще продават големите корпорации? Нали на хора трябва да продават, а тия хора трябва да имат пари от накъде? Как ще стане тая работа - хем хората да не работят, хем да имат пари, за да купуват. Нещо не се получава.
15
6
 
7
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До ХХХИ ти понеже не си особено хитър, не можеш да разбереш ситуацията.До 10 години дигитализацията и роботизацията ще е толкова напреднала, че корпорациите ще имат нужда от много малко хора.Това, че ти не можеш да разбереш, че немците те лъжат, защото си пълен балама, си е твой проблем.Ти май много много не си наясно, какво се случва, нали?Да те светна - в момента внедряваме системи, които ще направят всеки 5 от 7 човека да бъдат уволнени :)
14
14
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
AfD е българския вариант на АТАКА - с двата крака в батака. Вече задължават немските работодатели да организират презентации за допълнително пенсионно осигуряване, защото ако сега 10 работещи хранят един пренсионер, то ако нещо не се промени през 2060 г. САМО двама ще трябва да го хранят. Минимална пенсия 400 ОйОйро без да се калкулира инфлацията.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MERKEL DA PRAVI KATO VQTYRA OIEE
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Котката е изкочила от чувала, както казват немците. Стой та гледай.
11
1
 
14
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
От тебе обаче става Чудесен БоковистИ северноамерикански Шут
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя младок в средата на снимката така се е зарадвал каточели е хванал лото тото! Клоун.
9
2
 
33
 
! Отговори
Вяра преди 7 години
Споко, баба ви е казала, че ще страдаме но накрая княз Владимир ще ни спаси.
8
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
как ще управляват заедно като хората са казали кои да управлява заедно значикакто до сега ами изборите за какво бяха които подкрепя меркел в ьгьла
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста западни политици се провалиха. Не че по-рано са били нещо повече.