Путин вижда споразумение със САЩ за Сирия до дни

Русия е готова да възстанови пълноценните си отношения с Щатите
Обновена: 5 сеп 2016 19:11 | 5 сеп 2016 19:03, Красимир Ангелов
81
Путин вижда споразумение със САЩ за Сирия до дни
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че той и американският му колега Барак Обама са направили поредната стъпка към намирането на изход от кризата в Сирия, предаде Ройтерс.

В изявление пред репортери след края на срещата на Г-20 в китайския град Ханчжоу президентът на Русия изтъкна, че преговорите за приключване на сирийската гражданска война са на прав път и че споразумението може да бъде постигнато до няколко дни. По думите му между него и Обама има разбирателство по проблемите пред света и Сирия, отбелязва БТА.

Още по темата
Путин отбеляза още, че Иран и други държави трябва да бъдат държани в течение относно преговорите по сирийската криза и евентуалното й решаване.

На пресконференцията си Путин каза, че Русия е готова да възстанови пълноценните си отношения със САЩ и оцени като "ненормално" сегашното състояние на тези отношения, съобщи ТАСС. Той добави, че Москва е готова и да подобри отношенията си с Великобритания, но не възнамерява "да се натрапва".

Освен Нормандския формат няма друг вариант за решаване на кризата в Украйна, каза още Путин. Той обаче подчерта, че консултациите между лидерите на Германия, Русия, Украйна и Франция трябва да водят до подобряване на ситуацията.

Според Путин отношенията между Русия и Турция се възстановяват, макар и не така бързо, както би желала турската страна, предаде ТАСС. "Що се отнася до възстановяването на нашите двустранни отношения, то работата върви, върви по план, не така бързо, както биха искали нашите турски партньори", посочи руският държавен глава на пресконференция след срещата на Г-20.

"И ние бихме искали, ако можехме по-бързо да направим всичко това", посочи Путин като уточни, че има редица процедури, свързани с правителствени решения и с работата на институциите, които отнемат време.

Путин каза също, че Русия чака от Анкара резултатите от разследването на убийството на руския пилот на самолета Су-24, който турските военновъздушни сили свалиха през ноември миналата година. Руският президент отбеляза, че възстановяването на отношенията между двете страни е свързано в частност и с разследването на гибелта на руския пилот.

"Ние чакаме разследването, което се води от турските власти, но във всеки случай виждаме желание, стремеж на турското ръководство към възстановяване на руско-турските връзки", посочи руският държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Любим лозунг на евреите : " СССР ...Ю.ЕС.ЕЙ...СССР...Ю.ЕС.ЕЙ !!!" Как да спра смеха си?
40
1
 
1
 
! Отговори
Ераст Пеетрович преди 7 години
До АнонименНа мечката зъбите й са много здрави и бляскави, като да са мити само с "Лакалут". Излезе на първо място, като надмина Щатите и Канада.Бе ти тези работи като ги пишеш, вярваш ли си? САЩ изнасят три пъти повече зърно от Русия, да не говорим за производството. В САЩ консумацията на свинско е десет пъти по-голяма отколкото в Русия. А какво да кажем за потреблението на риба в Русия, след като през последната година и половина тя поскъпна на вътрешния пазар с 20%?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
решили че войната приключва, а ислямска държава уведомена ли е ?
38
0
 
7
 
! Отговори
Бай Колю преди 7 години
Президентът на Филипините Родриго Дутерте ме кефи много:I am a president of a sovereign state and we have long ceased to be a colony. Who is he to confront me? As a matter of fact, America has one too many to answer for. Everybody has a terrible record of extrajudicial killings.Аз съм президент на независима държава и отдавна не сме колония вече. Та кой е той (Обама) че да ми се репчи?Мечтая за Български президент дето е 1/10 от това мъж...
37
3
 
3
 
! Отговори
Джукър преди 7 години
45-и е още един титан на мисълта който ръси акъл от калта. Лее се разума от него. Смяаааах
36
1
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
44 Какво за кланът Буш Буш старши загуби независимо , че наследи републиканеца Рейгън и обра лаврите от падането на Берлинската стена , би трябвало да има втори мандат но нямаше независимо че спечели и по категоричен начин Пустинна буря. Буш младши дойде на косъм в Белият дом и се задържа донякъде заради 11/09 и случилото се след това .
35
6
 
0
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
45 Разбира, че си голям специалист относно американката политическа система, само не разбирам като си такъв специалист защо твоята политическа система е такава *** .
34
0
 
4
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До СпейсХ, Че то какво значение има това, след като външната политика на страната е все една и съща! Пък за клана Буш има ли смисъл да говорим? Сега май-се очертава но клан- Клинтън!
33
10
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
41 В Щатите и в нормалните демократични страни е така . Има мандатност . А В Русия и в ненормалните страни карат до гроб
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения полезен ход в политиката на Обама е, че си отива.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТИВА СИ ЧЕРЕН МЪЖ, ИДВА БЯЛ МЪЖ
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 34Обама още месец и си отива.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21"Кой изтребе коренното население индияна *? " Хайде да те видя ! Изтребиха ги европейците дошли с кораби на амеиканския континент. Нещо да кажеш ?!!Кой ги изтребе ? Марсианците ?!!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EH tozi ERDOGAN zashto ne navleze v SIRIA oshte predi 3 ILI 4 godini tiya dvamcata shteli s dve race da sa saglasni,vij gi samo tova chakali gotovi sa
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Много се въодушевявате от руските измислици за стълби и лиани. Този дезинформация се появи само в руските сайтове контролирани от Лубянка, целта и е да въодушеви световното русофилство, че напоследък нещо много дълбоко потънаха руските гемии.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До з н а й к оне се напъвай, нищо не излиза.
25
2
 
1
 
! Отговори
1997 преди 7 години
Споразумението е било колко флейти да изсвири ()ин.
24
7
 
0
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Родриго...мноо се впрягаш бе, отпусни се малко!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
историята се повтаря преди 7 години
Кажете ми кога САЩ и Русия са воювали?! Никога е отговора. Постоянно се договарят и си играят игрите: така е било и по царско време и по комунистическо и сега, а някакви такива дребни като нас го отнасят.
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че бързо е клекнал! Да не би турските танкове да са напреднали опасно? Имаше взривове и близо до руската база...