Киев губел западна подкрепа срещу руската агресия

Порошенко се опасява от мащабно нахлуване в Украйна
47
Киев губел западна подкрепа срещу руската агресия
Снимка: Reuters, архив

За Украйна става все по-трудно да си осигури подкрепа от Запада за борбата срещу "руската агресия", заяви днес украинският президент Петро Порошенко и допълни, че не изключва възможността за пълномащабно руско нахлуване в Украйна, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

"Украйна ще продължи да има нужда от силна международна подкрепа в борбата срещу руската агресия", каза Порошенко пред парламента на първото му заседание след края на лятната ваканция.

"Но осигуряването на тази подкрепа става все по-трудно за нашите дипломати заради различни обективни и субективни фактори", допълни украинският президент.

Порошенко каза, че Украйна планира да похарчи три процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана през 2017 г., предаде ТАСС.

"Три процента от БВП за отбрана е много в сравнение с един процент, както беше преди, но повече не можем и да си позволим, тъй като военната тежест върху бюджета и социалната сфера е вече критична", каза той.

Порошенко изрази притеснение, че догодина има избори в няколко европейски държави, след които могат да дойдат на власт политически сили, склонни на компромис с Русия.

"Европа все още говори с един глас, но има и страни, в които руският акцент е вече доста ясно доловим", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Испортили Украина преди 7 години
Очень страшно пока Москва делала олимпиада иноземние диверсанти окупировали Киев и почти вся Украина.Подставили на власт наркотизировани с червеидни и подобние длиние нано импланти.С ихная помощ в том числе и с етого на фото нпопробовали убит более дв амилиона руско говорящие болгари в Восточная Украина..Цел сделат ядреной ХОлокост между Москва Вашингтон и Брюксел.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя па алкохолик, още ли не е разбрал, че никой вече не бръсне "страната" му за нищо! "Руска агресия" (пардон, алкохолна) има само в главата му!
33
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 7 години
То е ясно къде ще бяга Порош-в Израел.
32
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 7 години
Хилядите убити и осакатени в Лаос от руската агресия ли са?
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кранчето май спира, а парите свършиха! Който дал - дал, който ял - ял, но безплатен обяд няма. Май всички заложиха на куция кон.
30
1
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Руснаците и жужето си отдъхнаха... - Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат... - и ще отпадне възможността да обявим война на Русия...
29
0
 
18
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Потрошенко ясно е уловил новата вълна.А ятя най-весно се улавя от ветропоказателя в ЕС - България начело със селския тарикат.Обръщането на палачинката от премиера ни към Русия ясно показва настроенията в ЕС след Брекзит. Без Англия остана една Полша и три полу скопени прибалта да водят хибридната война.А когато и Доналд Дък стане президент съвсем ще потънат гемиите.Тогаз Украйна ще яде каталяшката кораво.Двойно обедняване за 2г. ще им дойде дюшеш.Но къде ще бяга Потрошенко тогаз, като го нещат?
28
0
 
19
 
! Отговори
Ха наздраве! преди 7 години
Порошенко първо си попийваше,после зачести,а сега явно не изтрезнява!Що ли не си гледа шоколадите,па е тръгнал да се прави на демократ?Може би вече е разбрал,че от американците ще получи много по-малко,отколкото изкарва от бизнеса си?Сигурно и затова го избива на алкохолизъм....Докато укрите не разберат,че са само средство за разпалване на война с Русия,няма да има положително развитие по техния въпрос!
27
28
 
1
 
! Отговори
смерть россии преди 7 години
Има само едно решение на руската агресия срещу Украйна и то е - Украйна в НАТО. Тогава руското джудженце ще се принуди да изтегли всичките си зелени човечеца от Украйна и да върне заграбеният Крим. В противен случай би рискувал САЩ и компания да сложат окончателен край на руската империя на злото.
26
2
 
19
 
! Отговори
66 преди 7 години
Что пишете за този алкохолик виждате на какво прилича дрънка глупости друго няма хората живеят в мизерия а той милиардер
25
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските окупатори ще получат заслуженото си възмездие.
24
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Донбаските опълЧеченци... - зенитчици...
23
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
потрошенкоо ,потрошенкоо и ч.п за з .ле не става от тебе
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да е мащабно ще са един взвод ДисантчициСпокойно
21
0
 
31
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Изобщо не са *** украинците! Украйна беше най-хармонично развитата република от бившия СССР! Преди т.нар. майдан украинците произвеждаха високотехнологична продукция за редица руски заводи, а и самостоятелна такава. Проблема е че бяха подлъгани да зарежат взаимоизгодното си сътрудничество с Русия в името на голи обещания от ЕС и САЩ! Дори не е сигурно каква част от украинското население реално подкрепи майдана, но пък станахме свидетели на голамата сила, която всъщност представляват медиите
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ЗА КАКВО И Е НА РУСИЯ ДА ПРЕВЗЕМА УКРАЙНА? ТОВА СА ***, КОИТО НЕ СА СПОСОБНИ ДА РАБОТЯТ. УКРАИНЦИТЕ ГИ ХРАНЯТ РУСКОГОВОРЯЩИТЕ.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фурнажийска гнида.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украинците да се връщат при руснаците, че се измъчиха с този експеримент за независимост.Като не става, не става.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата Украйна е връстник на държавата Македония (БЮРМ) - има-няма 25 г.Руската империя да си прибира обратно нежизнеспособните сателити! Само хабят полезна територия.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не напишете какво още е казал въпросният Порошенко, а именно, че от затварянето на руския пазар Украйна губи около 15млрд.$!