Помощите за бежанци в Германия - 5,3 млрд. евро

Мигрантите на социални са скочили със 170% за година
Обновена: 6 сеп 2016 16:46 | 6 сеп 2016 16:35, Екип на Investor.bg
63
Помощите за бежанци в Германия -  5,3 млрд. евро
Снимка: Reuters, архив

Броят на мигрантите, кандидатствали за социални помощи в Германия, се е увеличил със 169 процента през миналата година, показват статистически данни, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

Според германската статистическа служба около 975 хил. имигранти са получавали помощи по силата на закона за помощите за кандидати за убежище в края на 2015 г. , предава БТА. Това е шестото поредно годишно увеличение. През 2014 г. броят им е бил 363 хил. души.

Данните вероятно ще засилят още повече подкрепата за антиимигрантските групи като партията "Алтернатива за Германия", която се представи добре на местните избори през изминалите почивни дни.

Статистиката включва имигранти, които имат временно разрешение за пребиваване, и такива, които засега не могат да бъдат депортирани. Тя не обхваща хората с бежански статут или имащите право на убежище, които получават социални помощи, ако се нуждаят от подкрепа.

Данните показват, че през 2015 г., когато Германия прие над 1 млн. бежанци, държавните разходи за помощи за мигранти са се увеличили с около 120 процента достигайки почти 5,3 млрд. евро.

Мащабът на държавната помощ за мигрантите предизвиква недоволство у много германци, особено в по-бедните източни райони на страната. В събота обаче канцлерът Ангела Меркел подчерта, че правителството не е орязало помощите на никого, за да осигури подкрепа за бежанците.

Според статистиката две трети от получателите на помощите са дошли от Азия и Близкия изток, като половината от тях са от Сирия. Други 22 процента са от европейски страни като Албания, Сърбия, Черна гора и Македония, които са извън Европейския съюз, а 13 процента са от Африка.

Междувременно стана ясно, че Германия оказва все по-силен дипломатически натиск върху Брюксел да разреши връщането на нелегални имигранти в Гърция от другите държави от ЕС.

Прилагането на европейските правила, според които молбите на кандидатите за убежище се разглеждат в първата държава, през която те са влезли в Съюза, са временно спрени за Гърция, след като европейският съд установи, че условията, които им се предоставят не отговарят на европейските стандарти. От 2011 г. имигрантите, търсещи закрила, не се връщат в Гърция. Сега Германия иска да промени това и вътрешният министър на страната Томас де Мезиер прикани Гърция да бъде върната в системата.

Днес Еврокомисията коментира, че това няма противоречие с плана за преразпределяне на 160 хил. бежанци от Гърция и Италия в другите държави от съюза, съобщава онлайн изданието EurActiv.com.

В момента около 50 хил. имигранти в Гърция чакат да бъдат преместени в други държави от ЕС. ЕК подчертава, че продължава да оказва съдействие на Атина да се върне към стандартите, заложени в споразумението за убежището от Дъблин до края на годината. Доклад за напредъка на страната по този въпрос ще бъде представен този месец, коментира говорителят на Комисията Наташа Бертауд.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
0
 
! Отговори
Hmf преди 7 години
Повишената престъпност е факт, но за парите специално не мисля, че те са част от проблема. Щом остават в рамките на държавата е сравнително приемливо и определено от гледна точка на държавата е кажи речи неутрален баланс. Можеше и да е по зле като например при нас и наще крадливи индианс - това, че с подкрепата на червени депутати вече 25 години работят пунктове за изкупуване на крадени метали е много по голяма щета.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещи избиратели. Глупавия човек се купува по-лесно, но срива всичко около него. Нашите мигани са жалко подобие на това което идва.
31
0
 
11
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До hmfЗначи, викаш, е супер да вземат от парите на работещите и да ги дават на тия, защото тия ще ги похарчат в държавата. От това кой точно ще спечели - хората, които работят ли?Ами престъпността? Ти ходил ли си последните в Германия да видиш какво е? *** малко да се разходиш, ама недей да се плашиш много. Просто си повтаряй на всеки 2 минути, че не си в Бангладеш.
30
0
 
10
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До до 7 живеещ в германНие също планираме изнасяне и мислим за Швейцария. В Германия стана много зле. Това с Швейцария още не сме го измислили, как ще стане, защото е много скъпо. Другият ни вариант е Дания.Но в Германия няма да останем. Това не е държава за източно-европейци вече.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сериозно ли си мислите, че Германия ги храни? Храним ги ние. До сега всяка година като от данъците на работещите чужденци в Германия се извадеха помощите, оставаше плюс в хазната от 20 милиарда евро. Сега ще са само 15 милиарда
28
13
 
0
 
! Отговори
hmf преди 7 години
в крайна сметка тия мигранти парите ги харчат пак в германия... съответно за държавата директно 19% данък при продажба + после си взима още близо 20% от други данъци, а търговеца ги дава да речем за имот при който освен още данък има и печалба продавача... една държава която може да си събере данъците и всичко е обмислено някакви черни немогат нищо да и причинят :)
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който кани гости ще си ги храни,никакво връщане в други държави,те какво са виновни ,че германците можели
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се въоръжават най добре,явно не може да се разчита на друго
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко години двама като на картинката откраднаха домашно куче пред един магазин на някаква пазаруваща фрау.След няколко минути кучето беше разфасовано и следд кулинарна обработка беше изконсумирано.Фрау се беше оплакала в полицията за изчезването на домашния любимец.Бяха хванати след като песа беше изконсумиран.Не само че не чувстваха вина но и подадоха жалба в съда с паричен иск за нарушаване на тяхните права и съобразяване с националните им особенности.Те това е интеграцията на тези.
24
0
 
24
 
! Отговори
бг преди 7 години
А толкова бедни има в ЕС!Защо е тази щедрост?Тези съвсем ли са хамсалаци?
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влезли са 1 340 000 емигранта в германия. Помощите им са 5,3 млрд.значи 5,3 мрд делено на 1,34 млн е равно на....смятайте да видите за какво става на въпрос
22
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел лъже - нагло и цинично. Парите за тази *** са много повече, спряха някои допълнителни плащания за семействата, увеличени са някои държавни такси. Тези 7-8 милиарда евро могат да бъдат изразходвани за други наистина полезни неща, за европейските граждани - образование, култура, нови заводи, инфраструктура. Вместо това - пълни се каца без дъно. За чии интереси работи тази изкукала бабичка?! Това е ГЕНОЦИД срещу собствения и народ. Докога ще търпят германците, кога ще я съдят?!?
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези 5,3 млрд са точно нищо сравнение с действителната сума, която се дава за бежанците. 5,3 млрд са парите кеш които са им дали.Ами другите пари? полицията в Германия е с10% увеличена. кой им плаща заплатите. Ами парите за храна, здравеопазване, пенсионно осигуряване, съдилища, за транспорт, крадат като невидели и правят каквото си искат. Кой го плаща това а? Защо ненапишат цялата сума, която със сигурност не е под 20-30 млрд.
20
0
 
20
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 7 години
А как можеха да се инвестират в няколко завода тези пари...
19
1
 
25
 
! Отговори
вера преди 7 години
По-голяма манипулация от страна на медиите от тази в Германия не съм видяла. Забележете - 2/3 са араби /от Азия и Близкия Изток/, 20 % от Албания, Сърбия, Черна Гора и Македония /които повечето са си албанци/ и само 13 % са африканци. А на снимката какво виждаме - африканците. Двете трети ги виждаме по улиците.
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бедна България бежанци не може да има.Да отиват всичките в къщата на Меркел и тя да си прави селфита с тях.
17
1
 
37
 
! Отговори
БЕСЕН преди 7 години
Какво става тука? Акъл имат ли тези? Да ги бяха дали на яловите европци!!!!!! Не е истина,а? Евроинтеграция, правилници! И защо? За да станем безгръбначни като бившите робовладелци на запад? Крайно време е да се махаме от тези луди! По-добре по-бедни, но свободни!
16
0
 
27
 
! Отговори
ДА ГИ ИЗМЕТЕМ преди 7 години
кви помощи ве ДА МЕТАТ УЛИЦИТЕ
15
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 5 милиарда долара можете да разработите ваксина за ХИВ. Вместо това се хвърлят на вятъра и се наливат в каци без дъно.
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за българи трудовия пазар в швабия беше затворен до 2014 а малко след това над 1 млн пришълци си ги приеха да си ги хрантутят. евроатлантическите ни "партньори" много ни "уважават". иначе западна европа е бита карта до 10-15 г ще е тотално ислямизирана и девалвирала не че и сега не е