Ако обичаш Русия, трябва ли да мразиш ЕС?

ГЕРБ с декларация срещу поругаването на знамената на русофилския събор
14 сеп 2016 14:14,
234
Ако обичаш Русия, трябва ли да мразиш ЕС?
Снимка: архив, Ройтерс

Неуместно и безсрамно е българите да бъдат противопоставяни помежду си чрез използването на клишета, че който обича Русия, трябва да бъде срещу Европейския съюз и НАТО.

Още по темата

Това обяви депутатката от ГЕРБ Галя Захариева от трибуната на парламента. Тя изчете декларация от името на групата на управляващите, за да осъди поругаването на знамената на ЕС и на НАТО през уикенда.

Двата флага бяха стъпкани публично по време на събора "Приятели на Русия" край язовир "Копринка". На събитието присъства лидерката на БСП Корнелия Нинова, кандидатът на червените за президент Румен Радев, депутатът от ГЕРБ Красимир Каракачанов и други. 

"Безотговорно е историята да се обвързва с днешните международни отношения. България е част от демократична и справедлива Европа.

Лепенето на етикети на тези, които имат различна интерпретация на историческите събития и обвиненията в предателство към Русия, е цинично и възмутително", обяви Захариева с патос, от който парламентът кънтеше. 

Тя допълни, че е възмутително, че този срамен акт е станал пред погледа на Нинова и Радев.  

"Кога бяха искрени ръководителите на БСП – когато с eхидна усмивка мълчаливо подкрепиха цинизма на потъпкващите знамената на Европа и на НАТО, или когато часове по-късно се сетиха да осъдят поругаването?", попита Захариева. 

"Не е ли това проява на политическа шизофрения, въпреки националния интерес?", попита още тя и призова Нинова да се извини публично. 

По думите й пПравителството на Бойко Борисов е върнало страната ни в единствения правилен път на развитие – европейският.

"Ето защо ние заявяваме, че няма да допуснем потъпкването на европейските ценности и символи. Това, че БСП се провалиха при управлението на европейските фондове, не е оправдание за поощряването на антиевропейското говорене", обяви още Захариева от името на депутатите от ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: РусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
ДЕМИРЕЛ преди 7 години
Мразя и Русия и руснаците. Прочетете истинската ,а не помиярската история на България и ще ви стане ясно. Русия е нашия наи-голям враг,които ние ще победим и ще погребем ,така както погребахме Римската ,Византииската , Латинската , Османската империи и Империята на царска Русия. Сега ще погребем и империята на Путин. Да живее велика България.
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 167Справка - Фердинанд I Сакс-Кобург-Гота, от Бога Царь на българите. 2 национални катастрофи. Най-вероятно защото е бил руски агент е вкарал страната в Централните сили. България е победена, без да загуби битка! Ньой - пълна победа на руската дипломация! Ех, ммухъл нещастен!
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЩе те поправя - Ленин има руска, немска и под въпрос еврейска кръв по майка, а по баща е удмурт (угро-фински народ), а не чуваш.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До проф ДимкитровТи си професионален лъ-жец! Написаното от теб е абсолютна лъжа. Аз знам родословието си от началото на XIX век, а зет ми - от преди 1600 г.! Защото сме от сой! Ти си обикновено по.ми.яр.че, затова не знаеш родословието си! А ти по какво си професор, по копрология ли?
141
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е една не лоша страна. Направо ще е идеална ако не е населена с руснаци
140
1
 
3
 
! Отговори
Аз пък все повтарям: преди 7 години
Русия - в ЕС.Може да не ми обръщате внимание или да си мислите, че говоря щуротии, но с времето ще се убедите, че това е спасението и за нас, и за ЕС, и за Русия.Руски ресурси плюс Германски технологии, кой ще може да ги конкурира?ИД и прикрити джихадисти срещу Русия? Ха да ги видя!Претопяване на българите или прогонването им зад граница чрез толериране и хрантутене на *** безделници? Много ще е интересно да видим как Русия ще реагира на такава политика, налагана ни насила от ЕС и САЩ!
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този въпрос едва ли някой нормален може да ти отговори.
138
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така и не разбрах какво и е за обичане на русия по принцип...
137
1
 
7
 
! Отговори
болшевики преди 7 години
Най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят-агент Буда е член на БКП и е бил генсек на СИК, Цецо Пудела е член на БКП и е работил в 7-мо Управление на ДС, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет, Цацата е бил член на БКП, Плевелът е бил член на БКП, Близашки е бил член на БКП.
136
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Отдавна знаем номерата на протестърчетата и оня с лилавата перука.Извратения им мозък може такива щуротии да измисли-бедна ти е фантазията.Двама трима *** между хората,знаме на НАТО и ЕС и готово.Журналистите и мобифоните на линия и ето ти сензацията- колко са гадни"комунистите".Вие още вярвате ли на тези манипулатори,докога ще им ядете попарата,но уви телевизиите,сайтовете,журналистите са с тях.Целта е била да се компрометира ген Радев но явно хора от щаба на БСП нещо са объркали работат
135
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До истината 179Умнико Брат ми работи като мениджър 3 години в Петрол и поназнайва туй онуй. Има внос освен Лукоил но е малко. Не се внася основно защото правителството не ще да има нови АКЦИЗНИ СКЛАДОВЕ а без горивото да мине през подобен склад не можеш да внасяш/произвеждашЦените не се определят от Лукойл а се "Обсъждат" в КАРТЕЛА и Лукойл прави каквото му кажат защото му е ИЗГОДНОКак се формира цената - Прави се проучване(как не знам и от кой не знам) колко е склонен да плати клиента-ВОАЛА
134
3
 
4
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
В т.н. "герб" има повече комунисти отколкото в БСП!
133
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До проф димкитров."Професоре" само ми кажи въпросните двама ръководители на *** с какъв произход са?Ленин е наполовина Евреин наполовина Чуваш(Тюркоезична общност в Руската империя) лично е бил на мнение че трябва да удушат Сталин и да не го допуснат на пушечен изстрел до властта но историята е съвсем друга нали?Сталин е ДИВ ГРУЗИНЕЦ на всичкото отгоре със свръх комплекс за малоценност заради ниския си ръст и увредената ръка.
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби...............Руската империя ТЪПЧО.................Когато интелекта не достига, обидите не помагат приятелю. Такъв рядко ограничен човек като теб, е срам дори и за русофилите.
131
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До сега 168Умнико - В БЪЛГАРИЯ ИМА ПЕТРОЛЕН КАРТЕЛ - по просто как да ти го кажа? Лукойл който не е 100% Руски отдавна е част от този КАРТЕЛ. Нали сметната палата проведе разследване и какво стана? НИ ЗВУК НИ ВОПЪЛ НИ СТОН - Ако правителството е АНТИ РУСКО ЛУКОЙЛ В ТОЯ СЛУЧАЙ ЩЕШЕ ДА Е ОСЪДЕН 100 ПЪТИ ДОСЕГАРеторичен Въпрос да са подследствени поне? - Сорри КАРТЕЛ и за това имаме такива цени.
130
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 166Руската империя ТЪПЧО 1917 година е Включвала Прибалтийските държавици, Финландия и дори е претендирала за части от Афганистан на Юг. Всичките ХХХХстани също са били част от империята.СССР е ОСТАТЪКА от Империята която в гражданската война 1917-1924 КОМУНИСТИТЕ СА УСПЕЛИ ДА ЗАПАЗЯТ. А комунистите са били от ВСЕВЪЗМОЖНИ НАРОДНОСТИ. Комунизъма е първото течение което поставя ЛОЯЛНОСТТА КЪМ СТРУКТУРИТЕ ПРЕД РАСОВАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които обичат Путин не значи, че са русофили !
128
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Тук е казано всичко.От най-високо ниво.Просто няма какво да се добави."https://youtube/watch?v=in8uza9KJLk"
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите