САЩ: Русия е виновна за удара срещу хуманитарния конвой

Опредeлиха станалото като "огромна човешка трагедия" и "скандален акт"
21 сеп 2016 07:30,
103
САЩ: Русия е виновна за удара срещу хуманитарния конвой
Снимка: Архив, Reuters

Съединените щати заявиха вчера, че в крайна сметка Русия е виновна за въздушния удар срещу конвой с хуманитарна помощ в Сирия, при който загинаха 21 души, предаде ДПА.

Още по темата

Организацията на обединените нации преустанови всички хуманитарни конвои в Сирия след въздушния удар, нанесен в понеделник в провинция Халеб, който според САЩ е дело или на Русия, или на режима на Башар Асад.

"Всички информации показват ясно, че става дума за въздушен удар", каза президентският заместник-съветник по въпросите на националната сигурност Бен Роудс.
По думите му този удар може да е бил нанесен от руските или сирийските военновъздушни сили.

"При всички положения държим руското правителство за отговорно за въздушните удари в тази зона", допълни той и каза, че станалото в понеделник е "огромна човешка трагедия" и "скандален акт".

Осемнайсетте камиона, които бяха ударени, бяха част от автоколона, разтоварваща храна и медикаменти в склад на Сирийския червен кръст, предназначени за десетките хиляди нуждаещи се от помощ хора в Алепо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ООН отдавна свали твърдението си, че камионите са унищожени от авиационна бомбардировка. Няма кратери няма никакви следи от бомбардировка. Според мен е имало престрелка и "хуманитарната помощ" в някой от камионите е взела да експлодира и хвърля шрапнели.
65
0
 
9
 
! Отговори
Tret преди 7 години
Интересен факт....как на всички показани до момента снимки на взривените камиони, кирпичените зидове са здрави, а дърветата зелени...тях ударната вълна не ги ли лови?..Или камионите са преместени ...за да е по-естетична снимката ?
64
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospa 80по времето на Медведев но преди Грузия Русия се сближи доста с ЕС и Израел. Франция - Поръчаха Мистралите, Израел - Дронове, Италия поръчаха няколко стотин Броне джипа ИВЕКО, Германия се облажи да направи супер полигони за подготовка на войски със всякакви екстри и тренажори и така нататъкСлед това САЩ развали работата като накара СЕОАКАШВИЛИ да нападне Руските миротворци в Северна Осетия. Една седмица по-късно Авантюрата свърши но и топлите времена между РФ и НАТО ЕС страните.
63
2
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
До БобиПрав си че не знаеш!От Израел ИСКАХА да купят....но Нетаняху не даде.На въоръжение имат едно детско самолетче от млад техник с радиоупрвление Панасоник!? можещо да покрие 30 км и носещо 2 камерки
62
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospaНе знам Коко Знам само че по време на Медведев рашките купуваха огромни партиди Израелски дронове - по това време имаха само 2 вид старатегически свръхзвукови Ту нещо сиСлед това направиха Тактическия ПЧЕЛАимат на въоръжение поне още 6-7 свои разработки основно тактически тоест до 5-20-50-100 км навътре в противникова територияНямат все още въоръжени дроновеПоследното което изкараха е електрически дрон с обсег 20 км създаден с 3Д печатПерката е на странно място в средата на корпу
61
0
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
До БобиA може ли да ми кажеш как аджеба се казва този руски дрон?
60
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕР 49Гущере Прочети си ОТНОВО Историята. В Афганистан спонсориран от СССР се настанява режим близък до Москва. Обаче Корупцията и зверствата на въпросния Председател/Премиер/Президент или каквото е там стряскат дори Москва. По това време Краля на ИРАН(преди ислямската революция) склонява да има в ИРАН ХАмерикански бази. Москва ползва двата повода да влезе в Афганистан.Е Иран става Алатоляски а САЩ създава джихадиститеОтносно УАЗ/ЛАДА в тундрата тези или МТЛБ няма друга алтернатива
59
0
 
11
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
За малко да повярвам че Русия е виновна, щом САЩ твърдят така :))))))
58
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 73Ано *** Сепаратистите в Украйна след всеки обстрел от страна на ВСУ или Нац батальоните показваха - Жертва, Осколки, мястото на падане на боеприпаса където има характерни следи и остатъци от ракетата, бомбатаНашите "Свободни ХАМЕРИКАНЦИ" показаха само едно видео през ноща взрив от относително далеч и след това разлитащи се искри в небето - Едно към едно с взривовете от Челопеч... ама там имаше погреби с боеприпаси... Е покажете поне тоя взривен камион или дупки в асвалта от бомб
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бубарекин виждал ли си горящ камион? Виждал ли си как горят камиони наредени един до друг? Не ти ли минава през нежната главица, че дори и един камион да ударят ще се запалят и другите край него?Няма го в опорните точки, но помисли малко!
56
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 70 71Умници я помислете:1. Ако са обстрелвани с НУРС(НЕУПРАВЛЯЕМИ РЕАКТИВНИ СНАРЯДИ) около тях трябва да им ями от взривените ракети и/или ако има пряко попадение камиона да е на части2. Ако са Обстрелвани с ПТУРС(Противотанкови Управлеми Реактивни снаряди) всеки камион щеше да е под формата на резервни части3. Ако са ползвани КХ-25 или недай боже КХ-29 и част от квартала щяха да са вдигнали във въздухаИмаме няколко изгорени ЦЕЛИ камиони надупчени от автоматни редове(кръгли дуп
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как па тоя дрон се оказа точно където трябва? Хахаха... поемате каквото ви подхвърлят като русофил опорна точка.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова никой не ви обича. Когато сащ сбъркат казват, да наши самолети удариха Еди какво си. Когато рашунгите "сбъркат" се почва с урвенските номера.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле-е, дали конвоят не е карал българско желязо "Мейд ин Казанлък"? Нещо много упорито се говори за такива неща...
52
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Руснаците зададоха само няколко въпроса на които ако си отговорим ще разберем АБСУРДНОСТТА НА ХАМЕРИКАНСКИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ1. Въздушен удар? Русия ползва 80мм НУРС 15м поражение, ПТУРС(но той директно ще вдигне камиона във въздуха за резервни части), КХ-25(100кг взрив) 50м, КХ-29(250кг взрив) 100м поражение - Последните две ракети ще унищожат освен ракетите и част от прилежащите къщи/квартал2. Конвоя е следен с Руски Дрон, Достигнал е крайна позиция по ООН данни. Рашките са си прибрали дрона.
51
0
 
18
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
Джон Кери осъди ударите по хуманитарния конвой 2 ч. преди да се случи това събитие. Горкия, объркал е времето заради часовата разлика. На всичко отгоре няма никакви доказателства за това, просто се показват едни изгорели камиони и група журналисти приличащи на талибани. Много подозрително и то веднага след гафа с обстрела на сирийската армия.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече САЩ пищи, толкова повече е ясно, че е сгазила лука. Ала смрадта не се прикрива с крясъци.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"При всички положения държим руското правителство за отговорно за въздушните удари в тази зона"Хихихих, Владимир Владимирович не е спал ... Комици.
48
2
 
16
 
! Отговори
Див Петел преди 7 години
На всички е ясно че това беше отговор на американската атака срещу редовната армия на Сирия дни преди това. Разликата в двата случая обаче е че първия не се раздуха от медиите или поне не от медиите в България, а втория случай умишлено се държи като топ новина. Това е част от хибридната война между двете велики сили.Най-вероятно конвоя е подбран - от тия дето освен лекарства возят и оръжие и "съветници".
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а преди два дена когато загинаха 90 сирииски войници по вина на сащ тогава и дума не казаха, а сега веднага пак русия им виновна защото те предполагали , ами мен по скоро ми прилича на постановка на сащ и те да са ги ударили