Руски реакции: Никой не беше унижавал България дотам!

Коментари за смяната Бокова-Георгиева в битката за ООН
30 сеп 2016 10:00, Елка Василева
409
Руски реакции: Никой не беше унижавал България дотам!
Снимка: архив, Reuters

Наблюдател на РИА Новости коментира решението на българското правителство да смени кандидата на страната за поста генерален секретар на ООН и твърди, че "никой не беше унижавал България дотам".

София подкрепяше досега генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, но пренасочи официалната си подкрепа към друга българка - европейския комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева. Бокова остава в списъка с претендентите за висшия пост в ООН, уточни пред журналисти новозеландският постоянен представител в световната организация Джерард ван Бохемен, ротационен председател на Съвета за сигурност на ООН през септември.

Още по темата

Българският премиер Бойко Борисов "е неумолим. Бокова, казва той, не оправда очакванията". Може би защото не се отказа от титлата на "кандидат, приятелски настроен към Русия", заявява коментаторът на РИА Новости.

Според него "за София е вече в реда на нещата да изоставя хората си, след като отмени и "Южен поток", въпреки че той обещаваше на страната работни места, заплати, развитие".

България няма да получи "нищо и за отстраняването на Бокова. Освен че при вот на недоверие срещу правителството и предсрочни избори Западът все едно пак ще подкрепи днешната власт", пише авторът на руската агенция.

"Българите нарекоха назначаването на Георгиева, натрапвана от Запада, за български кандидат "национално предателство", пише "Журналистская правда".

Електронният вестник цитира "известния български журналист Георги Готев, убеден, че зад подкрепата за Кристалина Георгиева стои "галактиката на Сорос".

"В тази политическа интрига САЩ се наложиха най-накрая над открито марионетното правителство на България начело с Бойко Борисов (както нескрито говорят с горчивина самите българи) и то се "огъна" пред Големия брат и пред финансиста Джордж Сорос, който дейно лобира за интересите на САЩ", пояснява изданието.

"Сорос реши вместо българите кого искат те да видят като генерален секретар на ООН (. . .) А обикновените българи изразяват в социални мрежи и коментари откритото си възмущение от продажността и безпринципността на собственото си правителство", пише "Журналистская правда".

На изборите за генерален секретар на ООН Латвия смята да подкрепи жена от Източна Европа. По-точно зам.-председателката на Европейската комисия Кристалина Георгиева от България, въпреки че в самата България нейната кандидатура не е много популярна, пише рускоезичното издание "Спутник Латвия".

Латвия подкрепя кандидатурата на Георгиева, съобщи пред агенция ЛЕТА външният министър на страната Едгарс Ринкевич, цитиран в материала.

"Според нас в тези състезания трябва да има нови кандидати и в този смисъл Георгиева, която е работила и в Световната банка и на две длъжности в Европейската комисия, е най-добрият кандидат", каза Ринкевич.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
12
 
3
 
! Отговори
Jojo преди 7 години
Значи почне ли да реве Русия значи нещо пак са е ритнали. Прочетете Бокова на кой е дъщеря...и ще схванете,че няма място в Европа да не говорим за ШЕФ на оон.
250
3
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Ето някой мерки с които да защитим нация и държава:- премахване на двойното гражданство за лица извън ЕС;- различен режим при придобиване на недвижима собственост в България на фирми и ч.лица извън ЕС;- премахване на безплатното изучаване на чужди езици в училищата извън такива на езици от страни чл. на Е СТова са само някои от възможните мерки.С едни такива деиствия НЕ нарушаваме права на граждани от съюза на който сме член!В тази посока стъпки са задължителни,вкл.законови.
249
10
 
2
 
! Отговори
Русия враг преди 7 години
Сталин направил от Македония държава с помоща и на българските московски слуги. путеноид =македонец=безродник .Сталин настоявал за Южнославянска федерация под ръководството на Югославия. Истинска загадка е как съдбата успя да спаси България и от двете федерации, защото те не ни носеха нищо добро. В архивите има един малко известен факт. Сталин е искал да се изгради Южнославянската федерация
248
2
 
12
 
! Отговори
Боко Доко преди 7 години
Мале, голям срам. И по начина и със отратителния човек - Сталинка, шпионин на ЦРУ, буквално с последния ***. Тия или се * с Боко и той като по-глуповат и неначетен в международните упражнения се хваща след като всички знаят, че тая няма пък никакви шансове. Русия да подкрепи отявлен американски агент - трябва да си мега ***, за да не ти е очеизвадно!
247
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай сиктир на всички коментиращи тъпия джурналист
246
28
 
12
 
! Отговори
СЕВТ ТРАКИИСКИ преди 7 години
Българи ,нека покажем на гнусните руски жаби и смърдящи порове ,че България ненавижда руските марионетки. България и света ще има своя Генерален секретар на ООН въпреки Русия и неиното коварство ,интригантство и варварство .
245
24
 
16
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 7 години
От 45 годишната руско-съветска окупация по-голямо унижение за България няма. И какво, да не би Русия да подкрепя дъщерята на есесовeца Боков? Защото въпросната Ирина не се е отрекла от мрачното си родословие.
244
8
 
32
 
! Отговори
Ба ги в смешниците, преди 7 години
комуниста, потомък на комунисти БоБо, поддържан от комуниста, потомък на комунисти Плевнелиев и Цачева, активна комунистка, снема доверие от бившата комунистка, изявен дипломат с международен авторитет Бокова, а върлите антикомунисти пищят от радост и възхищение.Голям смях.
243
23
 
40
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Долу националните предатели ГЕРБ!!Свобода за българския народ.
242
6
 
26
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Един приятел сега ме подсети да отговорим на мартинчо марицата - нали помните, какво питаше 10 пъти - ако сега е била построена "Белене", какво щеше да стане с току - Мартинчо, ами знаеш го - НАЯМАШЕ ДА ГИ ИМА НИТО СЛЪНЧЕВИТЕ ПОГЛЪЩАТЕЛИ, ВЧТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ, ЧЕ И МАРИЦИТЕ - И ТОКУ ЩЕШЕ ДА Е 7 ст....май си прав приятелю, тогава нямаше да пием по 100гр. мастика, а по килце ...Прощаваме му на мартинчо марицата, той учи на изуС, НАПИСАНОТО МУ ...
241
41
 
22
 
! Отговори
vova преди 7 години
Тия от Кремъл са доказани лицемери! Алооо, вий случайно да не би да подкрепяхте Бокова бе?
240
2
 
15
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Ейййййййййй, в тази костинбродска кръчма, хем бирата е "екстра", хем и пияниците мислят умно, НАЗДРАВЕ БРАТЛЕТА ...- нека султана се уплаши, че българите седят в кръчмата и пият .....
239
6
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
А аз ви предлагам да кажем, браво на премиера - защото ако сме против, цивилизационния статус го кара да се заинатва и да не мисли, а, ако му ръкопляскаме - ще вземе да се зачуди и да помисли - май съм Оцелил братлета, какво ке думнете ....
238
9
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Со........те нека да пишат, каквото си искат - все пак , вкарват по някое доларче в хазната, е, не е като това което правят "Мариците", но все пак , е , добре - поне някаква полза от тях .....
237
3
 
11
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Прочетохте претенциите на един наш съсед към друг, айде помислете малко де ЩЕ ВИ ПРИПОМНЯ КАКВО Е НАПРАВИЛ ГЕНЕРАЛИСИМОСТ ФРАНКО - погребал е и едните и другите НА ЕДНО МЯСТО - и сега, всичко е мирно и читаво - анадъмо люспи ...
236
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ = политическа про.сти.туция
235
25
 
31
 
! Отговори
ВИКТОР ОРБАН преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РОССИЯ !!СЛАВА НА РУССКАЯ АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ФАШИСТКО РОБСТВО НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 Г. !
234
3
 
14
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Аз вече един път ви казах, кой има право на вето, и ви помолих да помълчите, стореното-сторено - предлагам на свестните - освен со...........ите, да помълчим - той, един президент им забрани организациите, ще се усетят и другите - на нашата земя се готви нещо, подобно на това в Близкия изток и ако продължаваме да се дърляме, много бързо ще стигнем до тази цветарска революшън, НАЗДРАВЕ БРАТЛЕТА ...
233
17
 
36
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
до 335То само храната на руските войници и зобта за конете през Освободителната война струват повече от 32 т злато, бе ***, а само изстреляните боеприпаси струват сигурно 4-5 пъти повече. какво разбираш ти от това колко струва една война, че ни занимаваш с някакви керливи 30 т злато. Освобождението на България няма цена за българския народ, защото свободата е нещо безценно. 60 ООО убити войници във войната - по твоите сметки един войник струва колкото един чувал с картофи, но съвсемне е така. Криви са ти сметките, ага ефенди.
232
24
 
28
 
! Отговори
wasilew преди 7 години
Парадоксът Ирина Бокова да е главен секретар на ООН може да бъде сравнен с това на Гьобелс дъщерята да е шеф на ООН.Бащата на Ирина Бокова Георги Боков е избивал културния елит на българската нация след 9 септември 1944 година. На него и през ум не му е минавала идеята за културно сътрудничество и световен мир, когато с ботушите и шмайзера си е разбивал главата на Райко Алексиев един от най-популярните български журналисти и интелектуалци.