С над 100 млн. са по-малко крайно бедните в света

767 млн. души са живеели с по-малко от $1,90 дневно през 2013 г.
3 окт 2016 12:44, Елка Василева
5
С над 100 млн. са по-малко крайно бедните в света
Снимка: архив, Reuters

Броят на хората, които живеят в крайна бедност, е намалял с над 100 милиона по света въпреки вялата глобална икономика. Това се посочва в изследване на Световната банка, съобщи Ройтерс.

Световната банка е пресметнала, че 767 милиона души са живеели с по-малко от 1,90 долара дневно през 2013 година, която е последната сравнителна година, а това е спад спрямо 881 милиона души през предходната година. Най-силно увеличение на доходите е отчетено в Азия.

"Забележително е, че страните са продължили да намаляват бедността и са стимулирали споделянето на благата по време, когато глобалната икономика не отчета силни резултати", заявява президентът на Световната банка Джим Йон Ким, цитиран в комюнике.

Данните потвърждават напредъка в борбата срещу бедността през последния четвърт век. В светът през 2013 година е имало 1,1 милиард души по-малко, живеещи в бедност, спрямо 1990 година и то въпреки нарастването на населението, допълва Световната банка.

Тези показатели приближават света към целта, поставена от ООН да се справи окончателно с крайната бедност до 2030 година. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По/малко са щото са измрели вече....
4
0
 
6
 
! Отговори
БГ ФРАНСЕ преди 7 години
Проблема не е че не можем да изхраним бедните ...Проблема е че не можем да изхраним богатите....Алчните които имат милиярди и ламтят за още ,и още...А да си ги копат с тях...
3
0
 
4
 
! Отговори
Лъжа преди 7 години
Днес по света около 3 милиарда души живеят с 2 или по-малко долара на ден.Добре дошли в капитализма "най-хубавата" система,в която 1% от хората владеят 60% от богатствата.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
както колегата е казал, след като са умрели 100 милиона повече ... това е резулатата. Щеше да е смешно ако не беше тъжно!
1
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Е как няма да намалеят, като вече са измрели....СРАМ