Севернокорейски служител избягал от посолството на КНДР в Пекин

Ако се потвърди, това ще е продължение на поредицата бягства
5 окт 2016 10:37, Елка Василева
7
Севернокорейски служител избягал от посолството на КНДР в Пекин
Снимка: архив, Reuters

Високопоставен севернокорейски служител от посолството в Пекин е избягал от режима, съобщи южнокорейската агенция Йонхап. Според друг източник двама служители в мисията са поискали убежище от японското посолство в китайската столица, предаде Франс прес.

Още по темата

Ако данните се потвърдят, това ще означава продължение на поредицата от бягства на висши севернокорейски служители, които според някои наблюдатели са знак за нарастваща нестабилност на режима в Пхенян.

Според цитиран от Йонхап източник севернокореецът е изчезнал в края на септември заедно със семейството си. Той отговарял за снабдяването с медикаменти на клиника в Пхенян, която обслужвала севернокорейския лидер Ким Чен Ун и семейството му.

Южнокорейското министерство на националното обединение заяви, че не може да потвърди информацията.

Южнокорейският в. "Чунан илбо" обаче твърди, че двама служители от севернокорейската мисия в Пекин са поискали убежище в Япония.

Генералният секретар на правителството в Токио Йошихиде Суга опроверга съобщенията за севернокорейски бегълци, обърнали се към японското посолство.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ПекинбягствоКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прасчо разглежда внесени от Китай съдове за вода с надпис Made in DPRK. Това нещо обаче се слага върху диспенсър. Дало хората там са чували за такова нещо и ми е любопитно как е диспенсър на корейски!
3
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Защо никой не бяга в Русия. Нали имат няколко километра обща граница ?
2
6
 
12
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
До 1 - Като не са ти важни, що ги четеш бе клоун?
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новините от Северна Корея са изключително важни за нас. Какво ни занимавате с някакви незначителни новини като такива за имигранти или за това че света може всеки момент да пламне заради Сирия