Русия и САЩ стигнали дъното? Не, спадът ще трае дълго

Руски издания: Бойте се от ядрен апокалипсис!
11 окт 2016 09:22, Елка Василева
71
Русия и САЩ стигнали дъното? Не, спадът ще трае дълго
Владимир Путин и Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Руско-американските отношения са в най-ниската точка от самото начало на постсъветски период и може би още не са стигнали дъното, пише електронното издание "Експерт".

Русия препоръчва на американските елити да се замислят за по-нататъшната ескалация на международното напрежение във фазата на преход от студена към гореща война, пише електронният вестник под заглавие "Бойте се от ядрен апокалипсис".

"Независимая газета" се пита дали ще има нова студена война между Русия и САЩ. "Ако подразбираме реставрация на миналото, май няма да има - се казва в редакционен коментар. - Не е лесно да се води студена война в епохата на отворени граници и достъпен интернет."

Още по темата

Новата студена война има по-скоро хибриден характер, се казва в статията. Това е смес от конфликти на чужда територия, в които Москва и Вашингтон имат собствени интереси, дипломатически ноти и риторични ужилвания, санкции и антисанкции, замразяване на отношенията в някоя сфера при запазване на връзките в други, не по-маловажни.

"Декларираната цел на Русия в този конфликт не е идеологически триумф, както преди, а запазване на суверенитета в епоха, когато доминират САЩ", посочва "Независимая газета", цитиран от Би Би Си.

Спадът в руско-американските отношения, "за жалост, ще продължи дълго", прогнозира пред "Лента" Томас Греъм, бивш съветник на президента на САЩ за Русия и Евразия.

"Щом не можем да интегрираме Русия в Запада, трябва да изчакаме. Трябва да мине време, което да използваме умно, за да преосмислим отношенията помежду си в стремително менящия се свят. Надеждите, че отношенията между нас ще се подобрят веднага заради идването на ново правителство в Белия дом - това са глупости. Ако се стремим да ги поправим из основи, това ще изисква огромни усилия в течение на продължително време", заявява политологът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: САЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
6
 
! Отговори
РРР преди 7 години
Муахахаха -Тия щели да изчакат пак да интегрират Русия към западния сват.Абе тия пияни ли са още от времето на Елцин ли живеят.Тя Русия преобърна и прекроява света, те щели да интегрират.Че кой луд иска да се интегрира към банановите "демокрации" на запада и най вече концлагера САЩ.Няма вече такива луди крави.
62
1
 
1
 
! Отговори
2 преди 7 години
До Анонименще ще -индия ще това ще онова ,ама Индия купува само руски самолети,вклйчително и пътнически /сключи сделка са МС-21/ купува и руски кораби и подводници и системи за ПРО и ПВО.То от ту ще -РУСИЯ излезе на първо място по износ на самолети след първенството по износ на хеикоптери и системи за ПРО и ПВО.
61
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 62МиГ-21 е полетял 1959 а МиГ-27 1975 като втория е предназначен за ползване на предимно управляемо оръжие защото има цели 4/6 точки за окачване на оръжия.И двата самолета са служили поне 1/4 век на Индийците. Намерил каква новина да каже.
60
1
 
3
 
! Отговори
ИЗВОД преди 7 години
До БобиНе им се връзвай на двата трола тук-те са редовни.Когато минат изборите в САЩ,американците и техните анализатори и журналисти ще намалят леко пропагандата против Русия.Така че тези пубери тук,са само параван -ФАКТ.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Индия ще замени Миг 21 и Миг 27 със ... западни самолети. Индия планира да закупи 126 самолета. Каква реклама за руската авиация !
58
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 60В САЩ няма диктатура според теб така ли?Само помисли за последните 2(два) века - 200(двеста) години има само две управляващи партии за членовете на които е сигурно че след като свърши работния ден заедно си пият коктейлите. То в Русия избуя и умря комунизъма, имаше две световни войни, Колониалната система се разпадна. Появи се Ядреното оръжие и интернет.Е как нямаше някой лидер или организация от щат да се отлюспи от Демократи или Републиканци? Няма бре няма ???
57
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има диктатура в която и да били държава всвета е невъзможна интеграция със свободния свят. Русия е обречена да бъде под диктатура, благодарение на първосигналната система на мислене на народа и.
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно, че нещата трябва да се решат с война. Колкото повече отлагат, толкова повече ще затъват.
55
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 57ДУПКА от 20(ДВАДЕСЕТ) години в инвестициите в тази индустрия - Почти от Нулата реално трябва да почват. Бразилия и Канада станаха световни играчи над 20 години след като създадоха първите си самолети съответните компании. Вие си мислите ето едни пари, Щтрак с пръсти и готово. Много игри играете.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиАбре Боби, остави ги ги китайците. Кажи ни простичко на нас, непросветените, защо една "велика" държава с 1/6 от световната територия, с невероятни природни запаси, с "просперираща" икономика и "страхотен технологичен потенциал" един самолет граждански не може да произведе:))))))
53
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospa 54За първия вариант на сертификация да(международен), За Чисто вътрешния Китайски пазар, защото това е самолет за захранване на големи Хъбове пуснаха електрониката но Двигателите ...
52
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 53Става дума за река КОЛОРАДО в САЩ напиши в чичко гугълУникални снимки от срещата на река Колорадо и моретои прочети статията. Гледал съм и филм за това но не помня по коя от телевизиите.
51
3
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
До БобиComac 919 е моделът отворко.Вземи прочети.С американски двигатели и авионика
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЕЖК за една река в сащ :))) жалък клоун си ти.
49
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТ! преди 7 години
За Русия успехите са винаги в бъдеще време, но пък кризите са винаги в сегашно време.Факт!
48
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokspa 48и МС-21(не MS-21) ще има версия за Китай. А С-919 е реално модернизирана версия на Боинг 727 която Китай се опитва да подкара не знам колко години вече. Основния проблем както и се очаква са двигателите останалото Китай го направи за 5,5 оценка
47
0
 
6
 
! Отговори
Ха,хааа.., преди 7 години
Виждам,че посинените амеби пак са изплували от блатото.Не можеш да искаш от едно едноклетъчно повече разум.То толкова си може.Лошото е,че точно заради тези низши ек земпляри се докарахме дотук.Една силна държава със славен народ е унищожена,унижена и докарана до чудовищна немотия.Дефицит на интелект и на умствена манипулация,се поддават нискограмотните,неинформираните и низшите духом.Деградация на обществото и чалга култура.Какво щастие за амебите...
46
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 45и в САЩ има подобни неща не помня коя река по която са се движили параходи по време оно заради сегашното поливане пресъхва на 50 км от делтата си в океана.До 44 не са продали Ан 225 искаха да произведат още една бройка защотоима недовършен корпус но са толкова зле... А Русия обяви че почва сама да поддържа Ан-124 Руслан защото Украйна не може. също така че въз основа на 124 ще произведе нов самолет от свръхтежкия клас.Китай бави инвестициите заради стагнацията не се е отказал
45
2
 
0
 
! Отговори
kokspa преди 7 години
До БобиMS-21 ще си го правят сами.Китайският С-919 е в по напреднал етап.по-технологичен и по -готов за производство.Само за китайски компании има вече над 300 заявени.А за конкуренция не говори.Ербъс и Боинг имат заявени общо 8250 самолета от този сегмент.Братята по-скоро ще играят за слава....и за парата в свирката.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби 41ЩЕ, Ще, ще...............Ще ама надали. Pratt & Whitney ще им даде двигатели на върба в сряда. И като чета руската пропаганда този непроизведен още самолет бил "конкуренция" на Боинг и Аербъс!!! Хааааааааааааааахахахахахахахах! Смешнициииииии!! На всеки 5 сек. /ПЕТ СЕКУНДИ/ един Боинг излита или каца нейде по световните летища!!! Около 6000 "Боинга" ежедневно са във въздуха!! Аербъс не ги броя. Къде сте тръгнали с три непроизведени самальота "конкуренция" да правите, че не знам:))