7 българи са обвинени в убийство на мигранти в Унгария

Заподозрени са за смъртта на 71 души, задушили се в камион в Австрия
12 окт 2016 19:00, Елка Василева
14
7 българи са обвинени в убийство на мигранти в Унгария
Снимка: архив, Reuters

Унгарската полиция препоръча на един афганистанец и седмина българи да бъдат предявени обвинения в убийство и трафик на хора, предаде Асошиейтед прес.

Те са заподозрени като отговорни за смъртта на 71 мигранти, задушили се в хладилен камион и открити в Австрия през август 2015 г.

Още по темата

Золтан Борош, шеф на отдела за борба с нелегалната миграция към националното следствие, каза, че афганистанецът, който е смятан за лидер на трафикантската банда, живее в Унгария от 2013 г. със статут на бежанец.

Полицейският следовател окачестви въпросния лидер като "безскрупулен и алчен" предвид факта, че ден след смъртта на 71 мигранти австрийската полиция е открила 67 други мигранти, превозвани с подобен камион от същата трафикантска група.

Борош каза, че е издадена международна заповед за арест на други трима български граждани, заподозрени като шофьори на базираната в Унгария банда за трафик на хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре да им дадат по 20-30 години за трафик на нелегални престъпници.А тва,че ония се издушили- може и да са се избили взаимно кой ги знае? Няма свидетели,кой и какво ги е убило са свободни хипотези.Може взаимно да се се изтрепали те обичат да се гърмят колят и бият.По принцип.
3
2
 
20
 
! Отговори
Хюго Бос преди 7 години
Само дето не са българи, с български граждани. Това неграмотните *** не го научиха...Цганинът не е българин, а бг гражданин.
2
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са хората на ДИНКО-ЛОВЕЦА НА ГЛАВИ.Динко се е въоражил с голямо количество СВИНСКИ ОПАШКИ.Прошка няма да има за мигрант който не се цака на ДИНКО.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това са национални герой