Обама към Републиканците: Свалето одобрението от Тръмп

Републиканецът няма почтеност, за да е президент, настоя той
Обновена: 12 окт 2016 18:47 | 12 окт 2016 17:30, Анисия Иванова
63
Обама към Републиканците: Свалето одобрението от Тръмп
Снимка: Bulgaria On Air

Американският президент Барак Обама призова заемащите ръководни постове републиканци официално да свалят одобрението си от Доналд Тръмп като техен кандидат-президент.

Държавният глава говори по време на митинг в Северна Каролина в подкрепа на основния опонент на милиардера - Хилари Клинтън. Пред събралите се стотици хора Барак Обама заяви, че няма смисъл републиканците да осъждат изказванията на Тръмп, докато все още го подкрепят за Белия дом.

В началото на седмицата много високопоставени членове на Републиканската партия се дистанцираха от Доналд Тръмп заради видео от 2005 година, в което Тръмп прави вулгарни коментари за жените. Милиардерът от своя страна обвини съпартииците си в нелоялност.

"В момента трябва да направим избор между някой, който е квалифициран и достоен да се кандидатира за президент, и друг, който многократно е доказвал, че не е подходящ за тази длъжност. Тръмп няма нито темперамента, нито преценката, нито почтеността, която трябва да има един президент. И това беше видно още преди да чуем обидните му коментари спрямо жените. Факт е обаче, че сега има хора, които казват: "Ние не сме съгласни, ние наистина не одобряваме, но ние все още го подкрепяме". Те все още мислят, че той трябва да бъде президент. Това според мен е безсмислено", заяви Барак Обама.

Ново социологическо проучване на Ройтерс от началото на седмицата показва, че Клинтън е увеличила преднината си с 8 процента спрямо миналата седмица. Четиридесет и пет процента от запитаните казват, че ще гласуват за нея в президентските избори на 8 ноември. 37% са за Тръмп, а 18 процента заявяват, че няма да подкрепят нито един от двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
Само не разбрах какво да си му на Доналд?..."Точно с такива ругатни Хилъри общува с охраната. Крещяла и ги замеряла с предмети. Пише го в USA - сайтовете още докато беше пърна дама
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хоръри клинтън ще мине през тр.у.по.ве по пътя към властта.Ако изберат друг, нищо чудно да го прати при Кенеди.Тая е мега обсебена
50
0
 
2
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
Този амириканците го избраха само да докажат, че не са расисти и че са толерантни към всички...и днес в Щатите върлуват групировки и не правителствени лунатици и култисти като BLM, 3rd weve Feminism, GBL....GB...... абе някаква *стия беше и тн... искам да кажа че *** веднага им се качи на главата!
49
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп може да казва доста истини, но е ***! Ядреното оръжие или по-скоро страхът от него пази мира, но рано или късно ще стане опасно, ако ненормалник решава кога да натисне копчето... Има вече един изкуфял недораслек на изток, сега и с Тръмп начело на САЩ, ядреният холокост е гарантиран! Никога, никога не трябва да се допускат изкуфели старчета да управляват света, тяхното време изтича и не им пука за живота на младите... Нужни са млади лидери. Обама беше провал, но поне опази световния мир.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако бях на Доналд, стана ли президент, щях да заповядам да го провесят тоя шебек на най-близкото дърво !!!"Само не разбрах какво да си му на Доналд? Личната му кyчка ли? На Доналд жена му ли да си? Та ти дори не умееш да се изразяваш правилно, тръгнал си да мислиш президент ако си...Добре, че такива като теб не стават президенти. И Тръмп няма да стане!
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казано от Обама (куцата патица) това си е направо поощрение!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя е обединител на нацията като Чехлата наша. Пфу!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гошо...ТъпотоЕ сладко нещо е държавната служба. Особено като овенен имаш една гънка на мозъка - от фуражката !!!
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Хилъри с мейлите и с кискането над трупа на зверски убития Кадафи е образец на етика и морал нали? Кое е по-долно да се смееш над гаврата над един убит мъчително и садистично човек от ислямистката тълпа, която после уби и амирикански посланник или да се майтапиш с комерсиалните женоря? АКО НЕ ПРОМИЯТ МОЗЪЦИТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ТЕ ЩЕ ИЗБЕРАТ ТРЪМП А НЕ ЗЪЛВАТА НА ЛЮИНСКИ
43
0
 
14
 
! Отговори
izh преди 7 години
E голям майтап. Бонго-Обонго поучава белите дето го храниха и образоваха. Май и на човеколюбието трябва да се сложат граници !!!
42
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Вижте колко коментари има вече под статиите свързани с Обама!Ами хич не са много и има защо-вече никой не го брои за нещо,дори и в самите САЩ.Време е вече за платени речи и прочее екстри.Като последен президент(хи-хи) може да се радва на особена почит....
41
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп няма шансове. Семейство Клинтън има връзки на всяко ниво на властта и обществото, а Тръмп загуби подкрепата и на републиканците. А и самата републиканска партия е на изчезване. Имаха 8 години да си отгледат кандидат ама толкова можаха накрая.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Muslim munki go home
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
брее яко го натиснаха тоя тръмп,то не бяха известни личности срещу му , не бяха записи и т.н.,май ги уплаши ,че ще бие клинтънови,а те хората си имат абонамент за властта.От цяла америка баш тези двамата ли са достойните кандидати,много ми паднаха в очите тес американци
38
0
 
8
 
! Отговори
42 преди 7 години
МАЛЕ, ТЯ ЩО АМЕРИКА ЗАТЪВА ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА. САМО КАТО ПОГЛЕДНЕШ ТИЯ *** С КАУЧУКОВИ ТИКВИ НА СНИМКАТА, ВСЕ ЕДНО ЧЕ ГЛЕДАШ НЯКОЙ УЖАСЕН КОМИКС.
37
0
 
10
 
! Отговори
оня от северозападо преди 7 години
Гуулема демокрация значи... казвам ви , нема да гласувате за тоя и тва е ..Бе я остави хорицата сами да избират ...що требе ти черна м.а.й.м.у.н.о. да казваш за кой ще се гласува..
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, щом водите с 8%, що сте се напрегнали толкова!?
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кения политическата обстановка е нестабилна, обонго да си стяга багажа и да ходи при майка си(баща си).
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11А, не се притеснявай, колко му е! Лошото е, че често правят грешки, когато пускат бомбите. Що Кремъл, що Партийният дом в София. Специалитет им е да бомбардират болници, както направиха през 1943-44 г. когато сринаха с бомби София и наред и Александровска болница. Сигурно по грешка! Така и в Сирия.
33
4
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Умните американци ще гласуват за Тръмп,за да разбута...миризливото им статукво,както умните българи ще гласуват за генерал Радев,по същата причина.