Папата призова за незабавно спиране на огъня в Сирия

Поне докато не бъдат евакуирани цивилните, на първо място децата!
12 окт 2016 14:30, Елка Василева
19
Папата призова за незабавно спиране на огъня в Сирия
Папа Франциск. Снимка: архив, Reuters

Папа Франциск призова за "незабавно спиране на огъня" в Сирия, "най-малкото", докато не бъдат евакуирани мирните жители и по-специално децата, пострадали от бомбардировките, предаде Франс прес.

"Не бива да се отлага - с това чувство подновявам своя призив, умолявайки с всички сили отговорните лица да бъде осигурено незабавно спиране на огъня, да бъде наложено и спазвано, поне докато не бъдат евакуирани цивилните, на първо място децата, които все още са в капан под кръвопролитните бомбардировки", заяви той.

Пред хилядите вярващи, събрали се на площад "Св. Петър" за седмичната му обща аудиенция, аржентинският папа изтъкна своята "близост с всички жертви на нечовешкия конфликт в Сирия".

Бомбардировки в бунтовническите квартали на Алепо, най-силните от няколко дни насам, убиха вчера най-малко 25 цивилни; междувременно петима ученици загинаха при нападение на бунтовници в Южна Сирия.

В дипломатически план международната общност е все тъй безсилна да се обедини, за да сложи край на кървавата баня в бунтовническите квартали на Алепо, където от месеци вече живеят под обсада над четвърт милион души.

Градът се превърна в един от символите на войната, която разкъсва Сирия от март 2011 г. Стотици хора, предимно мирни жители, изгубиха там живота си в особено жестоките бомбардировки от 22 септември насам при офанзивата на сирийската армия, подкрепена от съюзнически руски сили.

На 28 септември папата предупреди със строг тон, че виновниците за тези бомбардировки "ще отговарят за тях пред Господа".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Айдееее, и тоя *** го впрегнаха да се опитва да пречи на Русия в борбата и с терористите в Сирия. И как лицемерно се прави на загрижен "за мирните жители, и най -вече за децата." За малко да му повярвам, че е милосърден :)))) А пред Господ всички ще отговаряме за делата си, включително и папата , колкото и да не му се вярва .
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И.Путин се исплаши и незабавно спря огъня.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-излишният и безполезен човек.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как да ги евакуират бе папа ли си баба ли си... те ако терористите ги пускаха отдавна щяха да са се изнесли...
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажи на Запада да спрат лъжата и двойния стандарт папчо
10
0
 
5
 
! Отговори
пенко преди 7 години
" ПАП.АЙ, МАМЕ , ПАП.АЙ...голям СЛУГА да пораснеш !" " ПАПА.нето ще те направи силен СЛУГА !" " ПАПАЙ ватиканско ГМО сине - най -силен СЛУГА да пораснеш!"
9
0
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Подкрепям обръщението, с едно допълнение - призовете западните държави и САЩ да не осигуряват с оръжие и боеприпаси терористите И ВСИЧКО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА - иначе, всичко е празна приказка - иска му се на някой да даде "почивка" на терористите, но вече няма да стане ..ПАДРЕ, И ТЕБ ЛИ ТЕ ИЗМАМИХА ....
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез още ли се взимат на сериозно? Алоу 21 век сме.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното лицемерие!Да не би войната в Сирия да е започнала с бомбенето на Алепо?!Нещо за Йемен, където СА избиха само оня ден над 200 цивилни?И само за тези ли бомбардировки ще отговарят виновниците? А за Югославия, Ирак, Афганистан, Либия и т.н.???
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте да дадем, вярващи глу'паци. Вие си вярвайте, а ние ще си гледаме интереса.
5
1
 
7
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Туй религията не прощава. Винаги е крайна религията. Или избийте всички или не убивайте никой. Не можем ли като нормални хора да си стиснем ръцете разумно и рационално на примерно 200-300 убити. И хем едните хем другите да са доволни.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се изкорени едно зло трябва да се търсят първопричините! Та да вземе да призове американците да не подпалват огнища на войната по всички краища на света!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех Тома Тома , ти ме видя и повярва - блаженни са тези които не ме видяха и повярваха в мен ! Който има вяра колкото синапово зърно -планина ще премести ... Та в контекста на казаното от Исус на Тома неверни и този илюминат ако има вяра и претенции че е е Божи наместник тук на земята със силна молитва ще спре огъня и ще премести град Алепо встрани ... Аз му предлагам да измие краката и да им опрости греха на *** дето заклаха Френския свещенник . Също ако има достойнство да се оттегли
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе католик смотан, я си гали Боко по *** и трай!
1
1
 
17
 
! Отговори
А преди 7 години
къде точно предлага Негово Светейшество да бъдат евакуирани?