Путин подписа закона за руската военна база в Сирия

Летището в Хмеймим е предоставено за ползване безвъзмездно
14 окт 2016 16:07, Елка Василева
133
Путин подписа закона за руската военна база в Сирия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал закона за ратификация на договора със Сирия за разполагане на руска военновъздушна база в Сирия, съобщи пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

Законът бе приет от Държавната дума на 7 октомври и одобрен от Съвета на федерацията на 12 октомври. Споразумението за базиране на руски бойни самолети на сирийска територия бе подписано на 26 август в Дамаск. То е безсрочно и е влязло в сила от момента на сключването, припомни агенцията.

Авиационната група от Въздушнокосмическите сили на Русия е дислоцирана на летището в Хмеймим, провинция Латакия, което заедно с околната инфраструктура и територия е предоставено на руската страна за ползване безвъзмездно.

Съгласно споразумението оръжията, мунициите, оборудването и материалите се внасят в Сирия без данъци и мита. Руските военни имат правото да прекосяват границата на Сирия без граничен и митнически контрол.

Военнослужещите от авиационната група и членовете на техните семейства се ползват с дипломатически имунитет и привилегии съгласно Виенската конвенция от 1961 г.

Освен това групата се ползва с пълен имунитет от гражданска и административна отговорност под юрисдикцията на Сирия, а нейното имущество, архив, документи и транспортни средства ще имат имунитет срещу оглед, обиск, реквизиция, арест и други принудителни мерки.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Владимир ПутинСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Учудвам се на непркъснатата употреба на израза : " вежливи зелени човечета" !? Как ви звучи " вежливи делтафорсчета " или ,още по-наситеното "вежливи цереУЧЕТА"!?!?
90
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия се нанася в Сирия БЕЗСРОЧНО. Това е част от договора за базите.Което на нормален език му викат просто ОКУПАЦИЯ.
89
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очакваме до Нова Година Сирия да направи референдум и да се присъедини към РФ под благосклонния поглед на вежливи зелени човечета надничащи над дулото на калашник.
88
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен това групата се ползва с пълен имунитет от гражданска и административна отговорност под юрисдикцията на Сирия, а нейното имущество, архив, документи и транспортни средства ще имат имунитет срещу оглед, обиск, реквизиция, арест и други принудителни мерки.+++++Е сега руските войници съвсем законно ще избиват, изнасилват и крадат безнаказано
87
1
 
4
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 7 години
BALGARINA AKO BESHE GOLIAM PATRIOT SEGA NEMASHE DA E NA TOVA DEREJE
86
3
 
0
 
! Отговори
Животновъд преди 7 години
До бакиров...искам да ритам.е враговете...Трябва да си стоножка та да можеш да ги риташ
85
3
 
8
 
! Отговори
бакиров преди 7 години
Слава на Путин! Искам да ритам враговете му в главите!
84
0
 
2
 
! Отговори
хари преди 7 години
до образовайте се, щом пишеш подобни тъпотии прави сметка къв *** си чети не гледай РАМБО
83
2
 
13
 
! Отговори
хари преди 7 години
До образовайте сезатуй ли краварите,усират шортите като чуят за русия,сърбите натръшкаха стелтовете им със техника на 40 години
82
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шестима руски офицери заедно с неуточнен брой ирански и сирийски военни са убити в провинция Хама в Сирия. Както обикновено от руското военно министерство отричат. В Сирия исвен кадрови военни ое армията на РФ се сражават и руски наемнициот така наречената група на Вагнер, която до сега е извозила над 300 ГРУЗ 200 за Русия.
81
25
 
8
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Живея в западна Европа. Честно казано западняците са наивници. Те , милите, идея нямат що за чудовище е Путин и руския мужик вмирисан на махорка и самогон. Руската пропаганда, че "някой иска да превземе русия" е само за вътрешно потребление. Тук тази теза може да предизвика само смях. Кой му пука за *** бре???!! Хората си работят, гледат си децата, радват се на живота..........Усмихнати, добронамерени...........Ой милите те...наивници.......никога не са били под руски ботуш......
80
28
 
5
 
! Отговори
образовайте се преди 7 години
Русия изостава във военно - технологично и организационно отношение от НАТО с 40 години ,и от САЩ с 60 години !!!! Допотопна, остаряла, неморденизирана армия с излишна огромна ненужна численост и много остаряла техника !!!! Така е стегната примката около Русия, че няма вадене и мърдане !!
79
7
 
2
 
! Отговори
си преди 7 години
За 30 години капитализъм настигнахме 200 годишният капитализъм на САЩ, дори имаме същият брутен вътрешен продукт, без техните задължения 20 трл $. За 30 години достигнахме въоръжението на 1000летна Россия, дори имаме управляема ядрена бомба, каквато руснаците няматЧуйте ме внимателноПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА САЩ И РОССИЯПОД НЕБЕТО ЩЕ ИМА САМО ЕДНА ИМПЕРИЯ - ПОДНЕБЕСНАТА - ВЕЛИКИЯТ КИТАЙ.
78
9
 
0
 
! Отговори
си дзин пин преди 7 години
Ще изпарим цялата бяла и черна раси.Бъдещето, ако има такова е наше!
77
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 96Путин може да потопи само дедовия ми. Впрочем всички знаят, че "Курск" си направи харакири със собственото си "безаналогово" торпедо:)))) И пак всички знаят, че си платиха на западни компании да му изкарат останките от дъното, щото "велика" русия такива възможности няма:)) Абе.................смешна му раута........
76
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 92Не се притеснявам, даже се радвам. Жужи се мята като муха в паяжина. Така му се падана на неблагодарника. Ако не бяха западните технологии щеше да е приключил отдавна. Ама нека на Хилари да и е обеца на ухото. Аз ако съм на мястото на цивилизования свят незабавно ще спра всичко!! Да си лапат там мужиците кортошките.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 90не се притеснявайте..........
74
8
 
2
 
! Отговори
хахахахахааааааа преди 7 години
До смешна държава "Въоръжението и технологично е като москвич 412. И иска да се сравнява с "Тесла" ....."И иска да се сравнява с България....................
73
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РОССИЯМдаааааааааааааааааааа, руския керван си върви!! Право към онова място където отиде прословутия "безаналогов" "Курск".....
72
1
 
12
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
знаете ли че има такава всенародна поговорка кервана си върви а кучетата си лаят .да лаят колкото си искаттова е факт