ЕК "ухажва" Валония за споразумението с Канада

Прати исканата декларация за защита на инвестициите
Обновена: 23 окт 2016 21:20 | 23 окт 2016 20:41, Камелия Цветанова
13
ЕК "ухажва" Валония за споразумението с Канада
Снимка: Reuters, архив

Европейската комисия изпрати днес на ръководителя на правителството на белгийската област Валония Пол Маниет проектодекларация за защита на инвестициите - една от ябълките на раздора, попречили на подписването на споразумението за свободна търговия (СЕТА) с Канада, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

Документът, озаглавен Декларация на кралство Белгия (и на страните членки...) с подкрепата на Европейската комисия относно защитата на инвестициите и Инвестиционния съд (ICS) "дава отговор на всички резерви, изразени от Маниет", посочи европейски дипломат.

Въпросът за защитата на инвестициите е един от най-чувствителните, тъй като се отнася до възможността, давана на многонационалните компании да инвестират в чужда страна, да подават жалба срещу държава, приела противоречаща на техните интереси политика.

ЕС постави днес ултиматум на Белгия до утре да преодолее съпротивата на Валония срещу търговското споразумение с Канада, в противен случай срещата на върха за подписването му в четвъртък ще бъде отменена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Валоците !
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Хаха 1000000 пъти по-добре Канадска провинция вместо част от вкисналата руска ***. Деградирала нация в акъла и е само фашизъм и втората световна, те друга гордост си нямат. Не са мръднали икономически от едно 30години а цивилизационно са още в 1917а.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато русофилите реват знам, че всичко е наред.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бре на тези им трябва безусловно подчинение на държавите пред корпорациите,след двайсетина годинки ще приемат закон, като минаваме пред офис или надпис на корпорация да коленичим и отправим молитва за успех и печалби.Наглеци безподобни
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До За Европа, против ЕСЕврейската печалба е приоритет, какво тук значи някакво си ляво...
6
2
 
16
 
! Отговори
Бойко мутротиквонов преди 7 години
Бочко пуделчето. Само предатели ни управляват.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който повярва на ухажванията им, ще бъде прекаран.
4
4
 
29
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 7 години
Бившият книжар, Мартин Щулц се срещна с Кристия Фрийланд и премиера на Валония. Излиза, че Шулц е на страната на канадските концерни, против Европа!
3
3
 
25
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 7 години
Валонците са истинските европейци! Във Валония, във Ватерло, Наполеон беше бит. Във Валония, в Ардените и немците бяха бити. Тук загубиха битката и алчните канадско-американски концерни и техните к*ртизанки от ЕС!
2
4
 
29
 
! Отговори
в гангстерски маниер преди 7 години
Това си е чиста диктатура на корумпираните и декадентни бюрократи в Брюксел! Защо няма обществено обсъждане на СЕТА? Защо някакви съмнителни типове от ЕС се срещат в тъмни стаички с лобиисти от съмнителни канадски картели и се "разбират"? Защо ЕС рекетира в гангстерски маниер валонците? Защо темите на преговорите бяха обявени за секретни и дори депутати нямаха достъп до тях? Защо решенията и за България се вземат в Чужбина, в Брюксел, а не в София? Защото някой плаща на политиците ли?
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някои още натякват че щели да ни правят 16 република на СССР. Сега като целият ЕС стана канадска провинция, по-леко ли ви е?