Президентът на Венецуела изненадващо отиде при папата

Пратеник на папата пък се срещна с опозицията и властите в страната
25 окт 2016 09:44, Елка Василева
2
Президентът на Венецуела изненадващо отиде при папата
Папа Франциск. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отиде на изненадващо посещение във Ватикана и разговаря с папа Франциск, който го призова да бъде отворен към диалог и да намери решение на кризата в страната си, предаде Ройтерс.

В писмено изявление на Ватикана се казва, че вечерната среща се е състояла на фона "на тревожната ситуация на политическа, икономическа и социална криза, през която преминава страната и която тежи на цялото население".

Още по темата

Папата е призовал събеседника си да тръгне по пътя на честния и конструктивен диалог, да облекчи страданието на венецуелския народ, най-вече на бедните, отбеляза Асошиейтед прес.

Венецуелският парламент, в който опозицията има мнозинство, обвини режима на президента Николас Мадуро, че е извършил държавен преврат, прекъсвайки процеса за свикване на референдум за отстраняване на президента от власт.

Докато се състоеше срещата на Мадуро с Франциск във Ватикана, във Венецуела пратеник на папата се срещна с представители на властите и на опозицията, предаде Франс прес.

След тези срещи, организирани като опит да се възстанови диалогът между тях, емисарят, чието име не се съобщава, посочи, че диалогът между правителството и опозицията ще започне на 30 октомври.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Комунист, комунист, ама като усеща края си и бърза да се изповяда ...