Белгийските власти постигнаха съгласие за СЕТА

Решението обаче подлежи на допълнително одобрение
27 окт 2016 14:52, Елка Василева
54
Белгийските власти постигнаха съгласие за СЕТА
Снимка: архив, Reuters

Белгийските регионални и федерални власти са постигнали съгласие по обща позиция за подписването на търговското споразумение ЕС-Канада, съобщиха местни медии.

Още по темата

Все още това не е окончателното решение, тъй като одобрените от белгийците текстове трябва да бъдат обсъдени от посланиците на държавите от ЕС. Тези текстове подлежат на одобрение и от регионалните парламенти (областни съвети) в Белгия. Белгийските политици изразиха очакването този процес да приключи до утре в полунощ.

Насрочената за днес среща ЕС-Канада не е официално отменена до обедните часове, но снощи канадските власти обявиха, че премиерът Джъстин Трюдо засега няма да пътува до Брюксел. Канадските власти уточниха, че са готови да сключат споразумението с ЕС, когато Европа е готова.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, от когото се очаква да насрочи нова дата за срещата ЕС-Канада, написа в Тwitter, че се радва на новините. Едва когато процедурите приключат, ще разговарям с канадския премиер Джъстин Трюдо, добави той. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: белгияСЕТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата ни продаде тва е истината. ЛЪЖА е нИкакви визи няма да паднат. Отпадат само туристическите такива т.е ще се има право на Престой но не и на РАБОТА И ПРЕБИВАВАНЕ. Както нещата бяха с UK след влизането ни в ЕU , държаха сините и жълтите карти поне още 2 години. Няма work permit за БГ-ри т.е Канада през крив макарон...
29
1
 
6
 
! Отговори
Диана Йосифова преди 7 години
Ама какво точно е променено от първоначалния договор? С кое конкретно условие или условия има компромис?Тази новина далеч не дава съществена информация. За повечето българи, а по всяка вероятност и за повечето хора в цяла Европа е малко обидно да бъдат информирани във формат "ще подпишем/няма да подпишем". В нашия случай то е "визите падат/ визите остават".Би било добре да има компетентно и ясно обяснена информация, когато все пак става въпрос за международни новини с голяма важност.
28
4
 
10
 
! Отговори
радвай си се... преди 7 години
До БерлинЩе се радваш и след години-като почнат да ти се раждат наследници със сини глави и с по седем пръста на ръка---тогава ще си най-радостен....Защото в САЩ и Канада статистиката показва ужасни неща при новородените---ако ти е интересно виж в нета.Има деца даже с три очи--и аз го мислех за бъзик-ама се оказа истина.А филма "Корпорация -храна" ме ужаси със резултатите на ГМО продуктите на транскорпорациите....
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се чудите , нали някой трябва да плати сметката на американците. Толкова време шлякат на коритото и сега трябва някой да ги черпи и да им покрие дълговете. Колко да са едни 60 трлн долара. Няма да ядете 100 годин и и всичко ще е ОК.
26
3
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
И като погледнеш - за какво ми е виза за Канада?----------------И на мене не ми трябва, с немския паспорт пътувам свободно до Канада. Но се радвам за общия пазар. :)
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очакваше се :( Смазаха където трябва и работата тръгна :(Сега ще почнем да се "радваме" на разни изрудски съдебни процеси, на фона на които скандала с VW ще изглежда като детска игра :(ГОЛЯМО ПОРАЖЕНИЕ ЗА ЕВРОПА!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ като погледнеш - за какво ми е виза за Канада?
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСекват - другия път. Ние ще го духаме, кво ме вълнуват руснаците. Нашето производство ще замине. Ще им ядем пластмасите! Колкото имахме файда от ЕС, толкова и от тези споразумения.
22
1
 
8
 
! Отговори
до41 преди 7 години
Точно пък да се обединявам с престъпниците дето са ги изслевали и са създали незаконните си държави отвъд океана, изгонвайки и тероризирайки местните жители, малко трудно. Ти ако искаш да се обединяваш около зулумите им, нищо по-лесно - просто продваш душата си на Сатан, за малко хартийки с печат от ФЕД и готово. Само после да нсе се жалваш, че душата може и да ти потрябва някой ден, а ти да не можеш да си я откупиш от рогатия
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина! Цивилизованите хора (а и ние покрай тях) трябва да се обединяват!
20
6
 
2
 
! Отговори
Debel Kanadec преди 7 години
Bravo - tova e edna prekrasna novina za Canada!
19
2
 
10
 
! Отговори
do38 преди 7 години
Дано ти поникнат роги от ГМО-то
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво трябва да подпишем с Русия, че да ни махнат визите за там? Нали са ни братушки?
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво стана бе патриотчета ,лайнарчета продадоха ли ви за жълти стотинки мишки, сега лаете срещу господарите си но като дойдат и ви кажат скачай ще питате колко високо сър . Ганиовци в Канада средна заплата е 3300 $ айде бегайте ревете другаде .
16
1
 
13
 
! Отговори
бат Слави преди 7 години
До АнонименБратле, дори няма да разбереш че е внесено от Канада. То ще е една малка съставка от целия продукт който купуваш
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не заработят конц.ите нещата няма как да се оправят
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
една голяма част от немските области със сигурност няма да подпишат CETA, което означава, че Германия е много вероятно да не го ратифицира... има и други страни, които са против. айде оставете тaзи корпоративна пропаганда, че са "постигнали съгласие".. че накрая ще стане така, че ние "противниците" ще се смеем, а вие ще плачете.за едни визи до Канада си продадохте задните части на глобалистите и банкерите.не ви ли е срам ??
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 26 АнонименКанада е пионката,бушончето в цялата далавера!!42 000 американски фирми с канадска регистрация между които и най-големите чакат далаверата!!СЕТА им е троянският кон,след като ТТИП отпадна и не е на дневен ред!!Изгонихме ги през вратата,те ни скачат отново вътре през прозореца!!!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко,което не се купува с пари,се купува...........С МНОГО ПАРИ!!!Какво значат дадени тук-там на подходящи хора,които ще оправят работата едни 50-100 милиона,при положение,че се очертава далавера за трилиони ДЪРЖАВНО ГАРАНТИРАН С ДОГОВОР/вече/оборот и печалба!!
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дънди прешън сега ще си източва златото докато свърши, и нищо никой не може да им каже. Няма бъдещи правителства, няма разтрогване на договори нищо.