Трансформиращият огнен ад – "Колектив", година по-късно

Преди една година пожар отне живота на 64 души. Промени ли се нещо?
30 окт 2016 13:00, Екип на Bulgaria On Air
8
Трансформиращият огнен ад – "Колектив", година по-късно
Снимка: архив Reuters

Неделя вечер. 30 октомври 2016-а. Време, в което някои се стягат за новата работна седмица, други ровят из гардероба или в он-лайн пространството, за да намерят подходяща дегизировка за Вси Светии, трети излизат на клуб с приятели, за да се позабавляват.

Такива намерения да се порадват на живота вероятно са имали и жертвите на драмата в румънския клуб „Колектив”. Само че точно преди година плановете им станаха на пепел. Буквално.

64 от тях никога не се върнаха у дома, други още са в болница. Като 29-годишният архитект Теди, който има талант за рисуване, но е с 45 % изгарания, остана без 6 пръста и скоро ще загуби седмия.

Кой би предположил, че срещата с колектива ще завърши така? Кой би помислил, че естеството на политическите амбиции и апетити изисква невинни жертви?

Не случайно колетивна-та трагедия в северната ни съседка отприщи колектив-на революция. Улицата изстена, а после изкрещя, че иска промяна.

Премиерът Виктор Понта се оттегли от поста с подвита опашка, последва снегопад и листопад от оставки. Първи бяха вътрешният министър Габриел Опря и кметът на злополучния 4-и район Кристиян Попеску. Истински политически земетръс, от който пластовете в северната ни съседка се пренаредиха.

Огненият ад трансформира не само нощния живот, а Румъния като цяло. Но епидемията от корупция продължава.

Дали парламентарните избори през декември са болестотворното хапче? Предстои да разберем!

Автор: Мартина Ганчева, водещ на новинарския блок по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Румънияколективпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Стана тя квато стана до скоро се спрягаха като сравнимо мерило Американците как ще ги стигнем Изглежда че ще се мерим с Румънците как ще ги стигнем.
5
1
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 6 Що бе ти да не си експерт по тези неща ???
4
1
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 4 анониманНе преиначавай нещата случилото се във Франция е тероризъм и е почти невъзможно да се предотвратят такива ужаси докато в Румъния е нещастен случай за който е трябвало просто да се спазят и контролират предвидените инструкции и именно поради това са подадени и оставките.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхЧета статията и си мисля защо е публикувана у нас каквото и да се случи никой няма да си подаде оставката хеле пък да има снегопад и листопад от оставки .Във Франция са още по-зле и от нас. Там скоро в един клуб изгоряха няколко десетки души. А в Ница един с камион размаза сума ти хора. Мисля си, че каквото и да стане във Франция, там никой няма да си подаде оставка, хеле пък да има снегопад и листопад от оставки. Много са зле французите, не дават оставки.
2
1
 
5
 
! Отговори
1708 преди 7 години
и румънците ни изпревариха...
1
4
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Чета статията и си мисля защо е публикувана у нас каквото и да се случи никой няма да си подаде оставката хеле пък да има снегопад и листопад от оставки . На тази територия именуваща се България проблемите са сметка на давещите се и те трябва сами да се спасяват както го е казал великия Остап Бендер.