Едно към едно: Една нормална реч на Тръмп

За Обамакеър, за "престъпната" Хилъри и за работните места...
4 ное 2016 13:07, Бойчо Попов
22
Едно към едно: Една нормална реч на Тръмп
снимка: Ройтерс

Антуражът на предизборната кампания на Доналд Тръмп посети във вторник Оу Клер (Eau Claire, в превод от френски "бистра вода"), в щата Уисконсин. След изказването на губернатора Скот Уокър на сцената излиза и Доналд Тръмп. Ето и цялата му реч – 1 към 1, публикувана от Handelsblatt.

"Благодаря ви. Има хиляди хора все още извън залата – но вместо да изчакаме, нека да започнем. В момента има над 4000 слушатели, другите ще влязат, докато говорим. Но мисля, че е добре сега да започнем. Те се проверяват на входа. Искам да започна с благодарност към големите лидери на Уисконсин, които са с нас днес. Лидерът на партията Райънс Прибъс, който изнесе много вдъхновяваща реч. Сенатор Рон Джонсън - надявам се всички да излязат и да гласуват за Рон – той е един голям спортист, а хората не знаят това. Той е прекрасен атлет и невероятен човек. Той беше от самото начало до мен. 

Конгресмен Шон Дъфи. И партийният лидер, който върши невероятна работа - всички го знаем - Брад Къртни. Благодаря ти, Брад. Благодаря на всички.
 
Много специална благодарност и на губернатора Скот Уокър, който свърши фантастична дейност в Уисконсин. И аз ви кажа нещо -  аз се състезавах срещу него. Той е твърд, той е брутален. Така че, губернатор Уокър, искам да Ви благодаря. Изключителен, изключителен конкурент. Благодаря, Скот, благодаря Ви.
 
Но най-вече искам да благодаря на всички, които днес са тук и са част от това фантастично движение: "Make America Great Again". И това е, което ние ще направим наистина.
 
Само за една седмица ще спечелим великия щат Уисконсин. И ние ще си върнем Белия дом. Това ще се случи, хора! Много добри резултати от анкети имаме, особено днес.
 
Една от тях получих току-що. Ние водим със седем пункта в Северна Каролина, със седем пункта! Северна Каролина. Ние сме много по-напред във Флорида, далеч напред в Охайо. Ние се справяме добре в Охайо и Флорида. В Айова растем значително, получаваме голяма подкрепа от губернатора Брендстед. Ние растем значително навсякъде.
 
Но знаете, че казват, че в Тексас разликата е малка - но познайте, изглежда, че ще бъде ясна победа за нас. Ние обичаме Тексас!
 
Значително растем в Джорджия. Това е друг [щат], за който се казва, че резултатите са спорни. Но познайте какво: ние значително растем. Такива са нещата.
 
Искам да благодаря тази вечер и на някои велики хора тук. Кметът Джулиани, който е невероятен, той е толкова лоялен. А какво да кажем за Боби? Той е доста добър в сравнение с вас, хора, но ние го уважаваме, искаме победители, нали?
 
Ние сме в началото на нещо невероятно, историческа промяна, която ще поеме властта от една провалена политическа система - и тази власт се връща в ръцете на нашите семейства, общности и граждани. Това ще се случи.
 
А реалната промяна започва с това да се оттегли незабавно Obamacare и да се замени тя. Това е катастрофа, абсолютно бедствие.
 
Току-що беше обявено, че гражданите на Уисконсин ще станат свидетели на сериозно, двуцифрено увеличение на своите плащания, вие знаете това, нали? Аз няма да ви кажа колко високо ще бъде увеличението - искам да останете доволни. Аз не искам да изпаднете в депресия. Но не е нужно да се притеснявате. Ние ще се отървем [от Obamacare], така че не бива да се тревожите за това.
 
Във великия щат Аризона вноските ще се увеличат със 116 процента. Там хората не са щастливи. А повече от три четвърти от окръзите в Уисконсин ще загубят догодина защитата си при застраховките при Obamacare. Успех в преговорите за останалите.
 
В Минесота, вноските ще се повишат ...
 
... Кой е от Минесота? [Аплодисменти]. Уау! Чудесно! Това е толкова готино! Вижте човека, изглеждаш страхотно! Там има един -  пациент с рак от Минесота. Вие ще се оправите, в най-скоро време. Изглеждате добре! Това е готино ...
 
... И ние току-що научихме, че се справяме супер в Минесота. А аз не знаех, че толкова много хора са тук [от Минесота]. За вас – ние ще се справим с тази задача.
 
Увеличението на вноската ще бъде почти 60 процента, както знаете. 60% в Минесота и по-късно още повече.
 
Губернаторът демократ току-що каза, че Законът за достъпното здравеопазване (т. нар. Obamacare) в Минесота вече не е достъпен. Вноските се покачват, фирмите бягат, бягат застрахователи, лекари. Отвъд това [Obamacare] е голямо нещо.
 
Много американци плащат повече за своето здравно осигуряване, отколкото за своите кредити за недвижими имоти или за наем - за първи път в историята на Америка. За първи път това се случва. Obamacare е катастрофа, пълна катастрофа. И все пак Хилъри Клинтън ще го продължи и дори ще го оскъпи. А то пак няма да работи.
 
Така че аз ви моля за вашия глас, така че ние да можем да замени Obamacare и да може да спасим здравното осигуряване за всяко семейство в Уисконсин - и за всяко семейство в страната. Истинска промяна!
 
[Викове: Тръмп, Тръмп, Тръмп].
 
Благодаря на всички ви, толкова е мило. Вие знаете, такова движение страната ни никога досега не е виждала.
 
И ако кажа... О, само няколко думи. [Показва края на залата] Там има изключително непочтени хора от медиите. Най-непочтените хора в света. Те казват – той рече това, той каза онова... Нека ви кажа - те са изключително нечестни. И все пак ние водим -  въпреки цялата нечестност. И аз вярвам, че на 8 ноември ще имаме предимство.
 
Истинската промяна също така означава да възстановим искреността на правителството. Както знаете, ФБР възобнови отново свое разследване срещу Хилъри Клинтън. Това е най-големият скандал от "Уотъргейт". И сега има съобщения, че ФБР ще освети целия близък кръг от съветници на Хилъри Клинтън. А тя иска да обвиняваме друг... [Силни възгласи – арестувайте я, арестувайте я!]
 
Знаете ли, някак си мисля, че Obamacare няма да е големият ѝ проблем. Това не е ли ясно? Тя иска да вмени вината на друг - за своите правни проблеми. Но тя не може да вмени вината на някой друг, освен на себе си. Хилъри е тази, която е поставила незаконен частен имейл сървър, за да прикрие криминалните си дейности, както знаете. И тя го знае.
 
Хилъри е тази, която е участвала в една корумпирана игра "Pay to play" в Министерството на външните работи. Хилъри е тази, която заплаши националната сигурност, като съхраняваше секретна информация на един несигурен сървър. Хилъри е тази, която излъга толкова често пред Конгреса и ФБР. 39 пъти пред ФБР - всяка лъжа, искам да кажа, всеки път, когато тя каза: "Съжалявам, защото не мога да си спомня". Не си спомняла. 39 пъти!
 
Повярвайте ми, всеки път, когато тя каза това, то бе лъжа. Хилъри е тази, която скри 13 телефона, някои с помощта на чук. Хилъри беше тази, която изтри 33 000 имейла, след като получи призовка. След! И тя е човекът, а това стана ясно скоро, а ако бях аз или някой друг, това щеше да е най-голямата история на света!
 
Тя прие да получи предварително значими въпроси [преди телевизионен дебат] и се възползва от това да нападне [в първичните избори] Бърни Сандърс - вместо открито да съобщи за това ужасно нарушение на етиката. Виждате, че те продължават да говорят за [анализатора, коментатора на CNN и ръководител на Националния конгрес на Демократическата партия] Дона Бразил. Но тя е нескопосана [като предварително прати въпросите]. Честно казано, тя трябва да подаде оставка от поста си при демократите. Тя току-що бе уволнена от тв канала. Сега трябва да се оттегли от Демократическия национален комитет.
 
Представете си аз да получа [от някой] въпросите за дискусия предварително и те да разберат това. Знаете ли какво би станало? Двоен електрически стол, нали? Това щеше да е на първа страница на  New York Times, на Washington Post. [а в случая на Хилъри Клинтън] почти не писаха за това. Можете ли да си представите? За мен това е нарушение на правилата (...) явно нарушение на правилата.
 
Тя е получила въпросите, а не го е признала. Те говорят за Дона Бразил, но не за Хилъри. Хилъри е получила въпросите за телевизионния дебат срещу Бърни Сандърс и не е признала. Това е истински гаф. А почти не писаха за това. 
 
Но ние знаем отговора. Излезте навън на 8 ноември и гласувайте. Помислете за това!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Олеле преди 7 години
Категорично съм за Тръмп,Хилъри е като наша Цура ама по откачена,а наша Цура е по грозна,но на тъпотия двете квачки се изравняват безапелационно :D
15
12
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Ангел... Щото на тръмп даже предизборните материали не са му правени в китай. :) Хайде стига с ***.отиите, тоя кре.тен има речник от 300 думи от които 200 са вариации на супер, готино, прекрасно и тем подобни. Това работи за провач на бок.луци ама не замества мозъчната дейност. Не че алтернативата на лудата бабичка е по добра ама поне не изглежда че ще прати ракети защото някой и е казал че са и малки ръчичките. Но американците са си виновни за стигането то тоя пат, са си сърбат попарата.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потърсете статията на Джон Пилджър - Inside the Invisible Government: War, Propaganda, Clinton & Trump.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според сайта RealClearPolitics (dot)com който ежедневно прави осреднени социологически проучвания въз основа на Анкети от всички медии и Агенции в САЩ в момента Хилъри води с 1,7%. 45% за Тръмп ; 46,7% за Хилъри като вземем из предвид че повечето Агенции и Медии са на страната на Хилъри смея да твърдя че Тръмп ще спечели с поне 3%
12
2
 
29
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Тук не е публикувано най-интересното от Речта.Дочетете я в Инвестор.Накратко Тръмп изнася данни че Хиляди Американски компании са изнесли производството си Китай,Мексико и др, страни в резултат на това много хора са си загубили работата.Плащат ниски данъци и заплати там а внасят и продават стоката си си в САЩ.Тази практика е пагубна за обикновения Американец.Добре е за Wall Street и тамошните Олигарси.Това е много силен коз в ръцете на Тръмп.
11
7
 
12
 
! Отговори
US-хейтър преди 7 години
Лошо!Току виж Тръмп спечелил и Америка прескочила трапа!А вече се бях настроил за сигурен край(макар и не веднага) на САЩ заради л*у*д*ата бабетка.Пророчеството на Ванга бе на път да се осъществи напълно....Надявам се обаче да я притикат до поста-втори такъв златен шанс да се отървем от янките може да няма!Напред Хилъри!Напред,с бодра стъпка към АДА!
10
5
 
7
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Оли*гоф*рен. Меко казано. А Хилари обича войната и банките... Чакат ни лоши времена.
9
0
 
2
 
! Отговори
Bliz преди 7 години
Do tozi usa nov G-n Prezident nashiat nov G-n Prezident Mareshki e kato Apolon! :-) A i krasiva originalna plodovita Parva Dama & Co imame!
8
2
 
15
 
! Отговори
Бате Динко преди 7 години
350 000 000 страна, и да се стигне до тия двама клоуна... А ние не сме доволни от наще кандидати :D:D:D
7
6
 
29
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Европа е най-върлия противник на Тръмп и тя не знае защо.Преглеждам Американски медии.Някой са за Хилъри други за Тръмп но като цяло цари една обективност и безпристрастие.А Европейските медии!! Една през друга плюят по Тръмп!!! Евротолерастията ги е превзела.Както и сегашните ,но не за дълго, Евро Политици.Европейския народ се забужда и ще измете безхаберната Толерантност и Мултикултурализъм
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До онбашиятаИзчезни...
5
6
 
22
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мда...за реднек-совете в САЩ речта му сигурна е твърде "софистикейтет"На *** аудитория - *** реч!Стискам му палци във Вторник!Килъри ...може да докара - край на цивилизацията!
4
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Хилъри спечели, по-добре Йелоустоун да избухне, ще нанесе по-малки щети от зловещата кукла на конци
3
12
 
40
 
! Отговори
тя преди 7 години
Не го изкарвайте човека луд , защото лудите не могат да имат и една нормална реч! Тръмп ще предотварти трета световна война!
2
2
 
28
 
! Отговори
До Додо преди 7 години
И в Германия е така, само негативно се отразява.Напълниха гащите.
1
2
 
15
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
За превод на текст е необходимо да се владеят и двата езика. Кой, кой, кой бе кой...