Германия предлага убежище на преследвани от Ердоган

Берлин: Ставащото в Турция няма нищо общо с нашите виждания
8 ное 2016 16:07, Елка Василева
55
Германия предлага убежище на преследвани от Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Германското външно министерство предложи всички преследвани критици на режима на Ердоган в Турция да помислят за възможността да поискат убежище в Германия.

"Всички критични интелектуалци в Турция трябва да знаят, че правителството на Германия ги подкрепя", заяви държавният министър във външното министерство в Берлин Михаел Рот в интервю за вестник "Ди Велт", цитиран от "24 часа".

Пред вестника той разяснява, че политическо убежище в Германия могат да искат всички хора, преследвани по политически причини от един режим – не само журналисти.

"Това, което става в момента в Турция, няма нищо общо с нашите виждания за правов ред, демокрация, европейски ценности и свобода на медиите. Затова и отговорът ни към Турция е категоричен – така не!", посочва той.

Рот прогнозира и че докладът на Европейската комисия за напредъка на Турция в преговорите за членство в ЕС ще бъде изключително отрицателен. Той обаче е против прекратяването на преговорите. От неуспелия опит за преврат на 15 юли тази година турските власти са задържали 35000 души – предимно военни, журналисти, учители, лекари и опозиционни депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ГерманияТурцияубежище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичам Германия, но не тази Германия на Ротшилд и на маймунката му Меркел.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой тук сервилничи, това са турските ***. Като чуят Ердоган и се тазмазват. Българският народ никога не е харесвал Турция и го е казвал ясно. А Русия за България е Освободителка и това ние никога няма да го забравим. И ще сме вечно благодарни, независимо какво пишат разни продажници.
46
9
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
Всеки по умен човек вижда на къде Ердоган води "умния турски" народ диктатура в турция ,ислямизация конфронтация с кюрдите очаква се военни конфликти със съседите.И накрая разпад на Турция
45
5
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Къде е Германия, къде е Булгapистанская губерния. Надпреварвате се на Ердоган или на Путин да сервилничите повече. Нация без достойнство.
44
6
 
3
 
! Отговори
ГЬОТВЕРЕН ЕРДОГАН преди 7 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ НИТО ЧЕ ЩЕ ДАВАТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ УБЕЖИЩА ,НИТО ЧЕРВЕНИТЕ ВИ ЛИНИИ КОИТО МИ ЧЕРТАЕТЕ ! АЗ ЧЕРТАЯ МОИТЕ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ ,АЛЛАХ МИ Е ДАРИЛ ЕДИН ЗАСПАЛ НАРОД ,КОЙТО САМО КИМА УМНО С ГЛАВА НА ВСИЧКО КОЕТО КАЖА !
43
0
 
8
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Нормално за Германия да е буфер за цялата азиатска мюсюлманска орда..... изнасилвачи, главорези, терористи, талибани и тн.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха...защо не изключат Турция от НАТО тогава !!?? Нали вижданията им не съвпадат ??? Жалки лицемерни ЕУропейци...
41
0
 
1
 
! Отговори
да преди 7 години
До Анонимен 39Прав си, особено завършилите в България сега...Но си имат тяхни у-ти, много яки, но трудно се влиза там, затова идват/ха тук.
40
6
 
10
 
! Отговори
да преди 7 години
Ако успеят наистина да се изнесат интелигентните хора от Турция, то и тази държава ще се превърне във втора Чалгария на Балканите. Някой ден ще се опомнят онези 50%, гласували за Ердоган, щото им бил напълнил тумбаците, но духовна общност не се създава за година или две, трябва поколения...
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от ТУРЧИН обичащ модерните ,демократичните и разумномислещите турци Те преследваните от Ердоган няма как да избягат от Турция ,Ердоган няма да им даде шанс да напуснат страната ! Обикновенният турчин няма как да е преследван защото от страх не прави протести ,единствените мишени на Ердоган са журналисти и политици ,но както казах няма да могат да напускат страната ! Ердоган може да изпрати в Германия свои хора уж като преследвани за да ислямизират Германия колкото е възможно повече !
38
2
 
8
 
! Отговори
Коко преди 7 години
Това е жест!!!Поклон пред принципната демократична политика на Германия! Горките турци, остава някакси да прескочат блатото България и безпринципните политики на това правителство! Срам ме е от мафиота БХ- как ги хвърляше хората (учители, преподаватели, журналисти),решили да прекосят нашите граници, на ердогановата кланица! А на коя държава не й трябват интелигентни и можещи хора, защото Турция си има стар Елит, възпитан по най-престижните университети по света.
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34, абе недей мисли, че турските инженери са по-добри от нашите.. не казвам, че няма такива но са малко
36
2
 
7
 
! Отговори
гтф преди 7 години
спокойно, ще заобикалят.. иначе знаят какво ги чака, ако ги хванат тука - в разрез с международното законодателство, поискалите политическо убежище у нас биват връщани при ердоган с благословията на васала му боко
35
2
 
4
 
! Отговори
Диагноза преди 7 години
Сега сума ти нелегални имигранти изведнъж ще се окажат бягащи от режима на Ердоган !
34
5
 
5
 
! Отговори
бнт преди 7 години
Ердоган е див грузински *** ,организирал ислямско-мафиотска партия за турците вече късно да го свалят от власта, който може да се спасява.
33
3
 
10
 
! Отговори
Абдулах Бююкпродаден преди 7 години
А наш Боко дава убежище на икономическите емигранти от Афганистан, а в същото време залавя и без съдебен контрол и без уведомяване по закон на Манолова, търгува с живота и свободата на истинските бежанци - турската интелигенция, която бяга от аркадаша му Ердоган, срещу което получава контролиран вот в Турция за Цачева. Позор Бокуууу! В Търновската канституция пише всеки роб дошъл в България става свободен. Боку поробва мъчените турци, борци срещу диктатора Ердоган.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След края на Втората световна война американци и руснаци се юрнаха да събират мозъкът на Германия.Резултатът е Русия и САЩ станаха космически и ядренни държави.Създадоха реактивни самолети които изместиха витловите самолети.Сега Германия обира мозъка на Източна Европа.Но това не и е достатъчно. В първите лагери германски емисари ходиха из бежанците и избираха интелигентните сириици.Поставиха си за цел ново икономическо чудо.Турските учени,инженери.специалисти са апетитна хапка за тази линия.
31
0
 
1
 
! Отговори
кънчо преди 7 години
до skateli te явно ти си пляскал на тодор живков и сега за благодарност си много добре попрочети някои неща от съвременната история и тогава говори аргументирано а не глупости
30
1
 
1
 
! Отговори
Ludogorets преди 7 години
Новият ИД щесе създаде в Западна Европа..Това е новият план на CİA..
29
0
 
0
 
! Отговори
skatelite преди 7 години
До кънчоПредлагаха, Кънчо, и то без проблем, само да се добереш до там, ама ти не си бил от хората, които са роптали срещу комунизма. Вероятно си пляскал в захлас пред тодор живков. А и държавата си е тяхна и не са ти длъжни.