Да си купиш необитаем остров! Само на 300 км от София

Островът се казва Фидониси, до Кавала, а цената - 3,5 млн. евро
12 ное 2016 12:45, Петя Славова
38
Да си купиш необитаем остров! Само на 300 км от София
Снимка: "24 часа"

Частен остров, който се намира на около 300 км от София, се продава. Това става ясно от обява в български сайт, специализиран в предлагането на имоти в Гърция. Островът се казва Фидониси и е необитаем.

Намира се в Източна Македония, в залива на Неа Ираклица до Кавала, съобщава "24 часа". Разстоянието от брега е 2 км, а Солун е на 150 км. Площта на острова е 165 000 кв. метра, а цената - 3,5 млн. евро. Островът е неголям хълм с променлив наклон. Най-високата точка е на 85 метра над морското равнище.

Обрасъл е с характерна средиземноморска растителност - няколкостотин диви маслинови дръвчета и около 20 плодови, предимно с бадеми, смокини и сливи. Островът е частично проходим, тъй като имало пътеки.

От него има панорамна гледка към целия залив на курорта. В обявата се казва, че крайбрежието му е леснодостъпно и предимно скалисто. От източната и северната страна има 3-4 малки плажа с плитки води. Скалистият участък на брега е осеян с пещери на нивото на водата, но там морето е сравнително дълбоко.

По дъното имало интересни образувания, мястото било подходящо за гмуркане с шнорхел или за любителски риболов. На брега има и малко естествено пристанище, което понякога се използвало от местните рибари. Същата агенция предлага за продан и още 5 острова, като цените са между 5 млн. и 8 млн. евро.

Най-малкият от тях е 10 811 кв. м и е посочено, че се намира в Централна Гърция. Друга българска агенция предлага остров до Ситония - втория ръкав на полуостров Халкидики. Той също е частен, има два плажа. Площта му е 104 000 кв. метра, а цената - 10 млн. евро. В чужди сайтове има обяви за още гръцки острови, цената им стига над 43 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28 Кавала е в източна Македония,а не в Беломорска/западна/Тракия
27
1
 
3
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Кви синчета ква Флорида кви 300 бона и кви 5 лева? Какво са 300 000 за къща във Флорида? ( освен ако не е вътрешността) на скъпите места като саут биийч или форт лаутардейл къщите започват от милион. Къща за 300 бона въобще, ама въобще не е палат. За справка- построих си къща в България, и то не огромна( 240 кв.м) и ми излезе толкова.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз вдигам до 9.99 ? на месец!!!!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а може ли на изплащане да се купи ? всеки месец ще им внасям по 5? !91
24
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петя, днес си мислех, че само английският ти пречи; сега разбирам, че и географията ти прави номера. Не се казва Източна Македония, а Западна (Беломорска) Тракия.Казвам го, защото моят род е от Беломорска Тракия (Александрополис).
23
2
 
12
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Станишев ако чуе,ще прилапа острова чрез заменки.В крайна сметка макетата ще загубят от сделката,както се случи в България.Заменкаджиите от БСП ощетиха хазната с два милиарда.Щяха да правят нова оценка и ревизия на заменките,но ...нямало съгласни вещи лица за процедурата???
22
1
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Ето това е приказка на място!Предлагам те за независим депутат при следващите парламентарни избори!И дори е може би още по-разумно да станеш евродепутат, да им казваш как да се справят с бежанската криза.
21
1
 
11
 
! Отговори
Веско преди 7 години
До з н а й к оТочно сладка вода се казва! Питейна можеш да си получиш и по химичен път.
20
5
 
16
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Kako taka be ... Garcite prodavaat MAKEDONSKI ostrov i vie sakate da go kupite NEMOJTE nie imame TAPIJATA ke treba 2 pati da go plakate....
19
8
 
10
 
! Отговори
ТУКИДИД ПАНАЙОТАС преди 7 години
ЕРДОГАНЯС ДА ДАДЕ 5 МИЛИАРДА ЕВРАС ЗА ОСТРОВА, И ЩЕ ГО ПИШЕМ ЧЕ Е ТУРСКИ, ЧЕ И ТУРСКИЯ КАРМАЗЪ БАЙРАК С ЛУННАТА ПРЕВРЪЗКА СТЕ ЗАБИЕМ НА НЕГО !
18
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименФлорида е населена с български комунистически синчета за по 300 000 долара с имения по-големи от този остров. За една десета от предлаганата сума Станишев владее бившия парк в Банкя многократно превишаваща къщичката на Б Борисов.
17
31
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13кои сте вие дето нямате пари за хляб? Ако си на 50+ или трудово неспособен ти е простено. За останалите случай липсата на пари е тясно свързана с липсата на желание за работа
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ьбе то има и питейна вода, която не става за пиене. Нашата в София, например.
15
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИ БАТЕ БОЙКО ДА СИ ГО КУПИ. КОЛКО СА ЗА НЕГО 3-4 МИЛИОНА ЕВРО?
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееее, вие пък!Данъци, акцизи, благоустрояване! Много сте претенциозни, бе!Ако си купите това островче, ще си ходите там на излети без да ви безпокои никой, ще си водите на гости само хора, които са ви приятни и ще си пеете:"Ще живеем във колибка,ще си пържим прясна рибка" и така нататък :)
13
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ли данъци ще му праснат на година за 165 000 м2. Да не се окаже подръжката му по скъпа от цената?
12
3
 
40
 
! Отговори
zorbas преди 7 години
хммм ... някой задава ли си въпроса защо аджаба като е толкова "яко" разните ми милионери не се надпреварват да си купуват гръцки "частни" острови :) , както по-долу са писали колеги , НЕ ПРАВЕТЕ бизнес с гърци . за израелците не знам , но за гърците ЗНАМ :) . требе да си вържете мноооого здраво гащите или те са на голеееем зор :)
11
9
 
23
 
! Отговори
да, бе, да преди 7 години
3.5 милиона и още минимум толкова за да се "разработи". Всички строителни материали ще трябва да се носят с кораб. После една "малка" соларна станция от 80+ панела, батерии, рециклираща станци, малко пристанище, пътища, басейн, облагородяване на почвата в градината... по-добре да си купиш нещо готово
10
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пари за хляб нямаме вие острови ни предлагате.
9
4
 
77
 
! Отговори
Далавера преди 7 години
Пропуснали сте да напишете, че е ЗАБРАНЕНО СТРОИТЕЛСТВОТО :D Който си го купи, може да си го ползва да си пасе оФцете :D Да не говориме кви данъци ще му треснат :D С гърци и израелци, НИКОГА не правете бизнес