Обама не е оптимист за близкото бъдеще на Сирия

За умерената опозиция ставало трудно да удържа позициите си
21 ное 2016 11:07, Елка Василева
12
Обама не е оптимист за близкото бъдеще на Сирия
Барак Обама. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че не изпитва оптимизъм за най-близкото бъдеще на Сирия, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

"Не съм оптимистичен относно краткосрочните перспективи за Сирия", каза Обама на пресконференция в Лима след срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество /АТИС/.

По думите му, след като Русия и Иран решиха да подкрепят сирийския президент Башар Асад "в бруталната му въздушна кампания", за умерената опозиция става трудно да удържа своите позиции дълго време.

Обама увери, че той самият и държавният секретар Джон Кери ще продължат да работят по уреждането на сирийската криза до края на мандата му. Президентът изрази съжаление, че САЩ не получават подкрепа и виждат интерес към уреждането на конфликта "от страна на тези, които подкрепят Асад", предаде ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Барак ОбамаСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
г-н президент твоята песен е испята отивай си в джунглата
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле ще се разплача.В превод думите на Обама са че САЩ трайно загуби влияниенто си в Сирия и няма никакъв шанс да измести Русия.Не успяха да наложат америкнаска криворазбрана демокрация на поредната държава. Айде Обама връщай се на палмити където ти е мястото.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искаше да го запомнят накрая като освободителя на Мосул, а ще го запомнят като некадърника, неуспял да върне Мосул!"========...избил и прокудил хиляди мирни жители на Мосул, за които западните медии пазят тишина.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израелците си изчистиха доста територия, хем се отървават хем създават проблеми на запада за след 20-30 гидини.Колкото повече продължи толкова повече ще избягат.
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ не се меси във вътрешните работи на Сирия. За сега вътре в Сирия има само руснаци.
5
2
 
20
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
САЩ, няма право да се меси във вътрешните работи на Сирия! Щом народа е избрал Асад, Той ще бъде! Това, че не им отърва Русия да имат база на Средиземно море е друг въпрос!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата ще се променят.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Значи нещата отиват на оправяне.
2
0
 
20
 
! Отговори
реалито е такова преди 7 години
Ясно-значи САЩ ще продължава да подкрепя ИД.
1
0
 
17
 
! Отговори
този дето му липсва преди 7 години
оптимизъм притежава ли някакви човешки ценности, уважава ли въобще живота?! Това, което озвучава, е не просто демагогия - това е *** извратеност!