Кратката радост на Путин: Молдова не се отказва от ЕС

Няма да се откажем от споразумението, заяви новият президент Додон
27 ное 2016 09:17,
162
Кратката радост на Путин: Молдова не се отказва от ЕС
Снимка: Reuters, архив

Молдова няма да се откаже от Споразумението за асоцииране с Европейския съюз, заяви новоизбраният държавен глава на страната Игор Додон, предава руската редакция на радио "Свободна Европа", цитирана от "Фокус".

По думите на Додон, въпреки че в програмата на социалистическата партия, чийто лидер е той, има опция за анулиране на споразумението, президентът няма пълномощия да отменя международни договори.

Новоизбраният президент отбеляза, че страната му ще работи за възобновяване на икономическите и стратегически отношения с Руската федерация.

Додон не изключва провеждане на преговори в тристранен формат с участието на Молдова, ЕС и Русия. Социалистът дори изрази готовност да бъде проведен референдум, в който молдовските граждани сами да определят направлението на външната политика на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: молдоваПутинДодон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
За тъпото заглавие преди 7 години
"Кратката радост на Путин: Молдова не се отказва от ЕС":)Нали знаете че най-добре се смее този , който се смее последен?!А Путин още не са го виждали да се смее.И ЕС като всеки съюз в който сме участвали - върви на разпад....
96
8
 
1
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Интересно как ще се случи това.450 млн ЕС + 300 млн САЩ + 100 млн. Канада и Австралия срещу 140 млн. ***...Но да развием мечтата ти - дори да свърша в мина за диаманти, опитът си струва.
95
1
 
4
 
! Отговори
един там преди 7 години
Шопе, да развием мечтата ти! Минаха години, транжираха мечката и на теб ти се падна честта да работиш в мина за добив на диаманти в североизточна Якутия- зимата--50,понякога и -60градуса! Да ти е честито! Както се казваше- внимавай какво си пожелаваш!
94
7
 
2
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
До Анонименразмахваше страшно катаната си (да поясня за гладкото ти мозъче - големият самурайски меч)--------Ако не знам какво е катана, значи съм глупав, така ли?Паисий Хилендарски и Христо Ботев най-вероятно не са знаели какво е катана, значи според теб са били глупави?А за мечката не се безпокой - колкото и да ти е жал и да биеш контра, ще я транжираме.
93
7
 
4
 
! Отговори
диктатори преди 7 години
русиянците трябва да разберът че насила приятелство и съюзи не става колкото и да плашат с ядрено оръжие целия свят
92
8
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Тук гледам някои не харесват Путин. Не го харесвам и аз. Обаче нека разгледаме алтернативите. Ако направят майдан /от Мегдан на Български/, и гладни руснаци прекосят границата, кво правим? Нека си стоят в *** и да си харесват джуджето.
91
8
 
3
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Путин е кофти. Никой не го иска.
90
8
 
5
 
! Отговори
моля моля преди 7 години
Руснаците имат склонност да преувеличават своята роля в международния исторически процес. Общо взето се държат като невъзпитани деца. По-малко Русия по-добре. Това важи не само за България.
89
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големите разочарования на джуджето сега започват. А най-голямото е чепатият Майдан който го чака на сред червеният площад.
88
3
 
6
 
! Отговори
Поп Андрей преди 7 години
До Адам СмитДа, то и при нас има дето вземат по 5000 евро , но народа цъфти и връзва............, а ние не сме под санкции, като Русия, а сме в ЕС.
87
3
 
3
 
! Отговори
Поп Андрей преди 7 години
До КубаЕ, ние по- малко ли работим?Работим без отпуски, без болнични за 150 евро.............
86
6
 
7
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
"Прибалтийските държави отрязаха всички мостове към Русия, но благодарение на *** на US и EU *** са във фалит."Предполагам се шегуваш. Средна ;eie'kd заплата в Естония - 1319 долара; в Литва - 1160 долара; в Латвия - 818 евроСредна заплата в Русия - 450 долара.https://novayagazeta.ru/news/2016/05/18/121819-srednyaya-zarplata-v-rossii-upala-nizhe-kitayskoy
85
6
 
8
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Аз съм националист и поставям България над Русия.Искам унищожение на Руската държава и да си разпределим ресурсите им.Искам благоденствие за българите, руснаците кучета ги яли.А ако полуруснаците и полезните путински идьоти пъхат пръти в колелата, с ножа по глава.
84
3
 
4
 
! Отговори
някой преди 7 години
и след референдума - еми народът реши, това е демократично, връщаме се към раша - това е сценарият, който ни очаква през пролетта, българи. почна се вече, призиви за протести срещу мигрантите, шествия против ньойския договор, за лошата европа, която ни орязала от санстефанския договор. До пролетта по план график всички трябва да плюем по европа и да лижем и мажем по *** - това ни готвят и ще се случи, защото сме безпаметни ***
83
5
 
4
 
! Отговори
Е..КАК,БЕ..ХА,ХАА преди 7 години
КОЙ ,БЕГА ОТ ПАРИТЕ И ЦИВИЛИЗАЦИЯТА С НЕЙНИТЕ ГЛЕЗОТИЙКИ ,ШАРЕНИЙКИ И СЛАДОСТИ....ХА,ХА,ХАААААААААААЕ ,ДА ------СТРУВАТ ПАРИ И ТРЕБВА ДА СЕ БАЧКА!/....не е --като да се водиш само на работа... и да викаш УРА---при всека пр.ъд.ня на Ген.Сека---НА БКП/ДС../КАКТО ПИШЕШЕ В ПИСМОТО СИ ЕДИН МОЙ ПРИЯТЕЛ ИЗБЕГАЛ НА ЗАПАД:/...ТУКА СЕ РАБОТИ../----- И ПОДЧЕРТААНО С 3-ЧЕРТИ В НЕГО....!!!
82
7
 
7
 
! Отговори
ПУТИН преди 7 години
Откъде на къде Аз и Русия ще плащаме за безделници ЕС ги отгледа да си ги хрантути.
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАК президент Додон КУПЕН - всяко нещо се продава дори това което не се продав.Питайте наште "социалисти",а за френските се знае че и свир ще направят :)
80
2
 
4
 
! Отговори
Лумпените да мълчат преди 7 години
Е , манията за величие е обхванала семето на Дордзонките. Попитай първо защо бай Сталин те е оставнил да мърсиш световната атмосфера, после давай съвети.
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79Мисля, че Путин може да се направи без вашите съвети...
78
1
 
8
 
! Отговори
ПУТИН преди 7 години
Дреме ми за малките мамалигари ...Нека други им берат грижата и да ги хрантутят ...... На здраве и ...започвайте да плюете :)))))