Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!

Балансът на световната арена се възстановява, смята той
4 дек 2016 19:55, Анисия Иванова
227
Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!
Снимка: архив Reuters

Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха и балансът на световната арена се възстановява. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия НТВ, излъчено в ефир в Далечния изток, предаде ТАСС.

"Ситуацията се мени. И мисля, че не е тайна за никого, всички виждат и без това, че вече мнозина наши партньори предпочитат сами да търсят принципите на международното право, защото балансът в света постепенно се възстановява", каза той.

Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха, каза руският лидер.
Вече живеем в различно измерение. Ние в Русия обаче винаги сме смятали, че бранейки собствените си национални интереси, трябва да зачитаме и интересите на другите, припомни той.

Така смятаме да градим отношения с всички останали наши колеги, заяви руският президент и уточни, че в съвременния свят се слушат онези, чийто глас звучи достатъчно силно, за да бъде чут.

Путин заяви, че смята Доналд Тръмп - новоизбрания президент на САЩ, за умен човек, който ще осъзнае своята отговорност на висшия пост в "една от водещите страни в света, една от водещите икономики, водеща военна сила".

"Доколкото е успял да постигне успех в бизнеса, това показва, че е умен човек. А щом е умен човек, значи изцяло и доста бързо ще осъзнае различното ниво на отговорност", каза той.

"Нашата предпоставка е, че той ще действа именно от тези позиции", добави руският държавен глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
така е преди 7 години
щом путин го казва значи не е истина
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето за какъв еднополюсен свят бълнува? Кога светът е бил еднополюсен? Съвсем се сдухва.
105
1
 
5
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Всеки червен другар - при Муамар!
104
4
 
7
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Слава на Русия!Велика!
103
0
 
1
 
! Отговори
Котовски преди 7 години
Полковникът както винаги е прав
102
6
 
10
 
! Отговори
Е мека преди 7 години
Путин е напълно прав!Еднополюсен свят няма как да има, когато само БВП на щата Тексас надхвърля този на Русия !
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отрепките трябва да бъдатзатворени в лагер, защотоса заплаха за националнатасигурност.Начело с боко инеговите крадци, лъжци иразбойници.Ако прокуроране е годен за длъжността си и само симулира дейност - заедно с тях.
100
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #156Те и сега са на Северния полюс, смешнико! И ще останат там въпреки мученето откъм краварника!
99
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха!!! Вече имаме краен срок! ,,Догодина" тате щял да купи колело на либераста! Любим семки и чакаме,,догодина"!
98
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Товариш Путин, като ви свършат парите догодина, ще видим на кой полюс ще бъдете. Сигурно на северния - при белите мечки. Много ти благодарим за загрижеността , но не ни трябва твоя баланс. Това, което имаме нужда е да ни оставите намира.
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX 149Упс!Айде,сърболята в сръбската си ***,тук е български сайт!Ние българите не влизаме в сръбски сайтове,защото там има само лъжи,а и цензурата им няма да ни допусне.В БГ има демокрация,щом влизате в наши сайтове,но вече прекалявате.
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXСръбкините са най-многобройните и изкусни "спонзоруши",т.е. златотърсачки и най-вулгарните жеи.
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БРЕЙАйде,сърболята в сръбската си ***,тук е български сайт!Ние българите не влизаме в сръбски сайтове,защото там има само лъжи,а и цензурата им няма да ни допусне.В БГ има демокрация,щом влизате в наши сайтове,но вече прекалявате.
94
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив,всичките опити на Русия за световно господство се провалиха.Няма я Берлинската стена,Югославия,изнизаха се от Авганистан,получиха санкции за Крим и Източна Украйна....чаакт ги още"изненади".
93
17
 
12
 
! Отговори
haha преди 7 години
Тоя па да не си мисли, че ще е полюс? Русия има икономика колкото Испания, САЩ да пръдне - ще ги отвее. Всички погледи са насочени към Китай.
92
3
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До SpaceXИкономиката не ти от силните страни, както и знанията ти по международна политика. Осланяйки се на ника ти, надявам се поне знанията ти по астрономия и космонавтика да са ти малко повече. Ако и те са на ниво икономика и политика ... вай анам вай вай вай ...
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ястреб ОсманлиятаХе-хе, Путин и Ердоган ще наредят на частни фирми да търгуват в рубли и лири ли? Ами те ще се презастраховат и ще вдигнат цените за да покрият риска и в крайна сметка ще излезе по изгодно в долари.
90
5
 
3
 
! Отговори
До Ястреб Османлията преди 7 години
За нация със склонност към саморазрушаване, Путин е добър водач и те затова си го преизбират. На запад обаче не биха го търпяли и седмица.
89
1
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Путин и Ердоан решиха отсега нататъка търговията между двете страни да се извършва с националните им парични знаци, като по този начин елиминират използването на щатския долар. Садам заплати с живота си за подобно решение, Кадафи също. Засега Ердоан издържа много добре въпреки ЦРУ.
88
9
 
12
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Дали Путин е добър лидер или не решават гражданите на руската федерация, а не няколко български зарзаватчии с неопределена сексуална и политическа оринетация. Ако се съди по подкрепата на руските граждани за Путин, той е много много добър лидер. Съдейки по факта, че прави на международната политическа сцена това, което казва че ще направи, пак излиза да е много добър политик.