От Берлин: Русия се опитва да ни дестабилизира!

Предупреждението отправи германското вътрешно разузнаване
8 дек 2016 15:14, Елка Василева
146
От Берлин: Русия се опитва да ни дестабилизира!
Снимка: архив, Reuters

Русия се опитва да дестабилизира германското общество и държава с пропагандни кампании и кибератаки, предупреди германската служба за вътрешно разузнаване, цитирана от Асошиейтед прес.

Недвусмисленото предупреждение беше отправено по-малко от година преди планираните парламентарни избори в Германия.

Директорът на службата Ханс-Георг Маасен посочи в изявление, че "доказателствата за опити за влияние върху федералните избори догодина се увеличават".

Отчетено е освен това засилване на "агресивния кибершпионаж" срещу германски политици.

Русия беше обвинена в хакерски атаки и публикуване на имейли на Националния комитет на Демократическата партия в САЩ преди президентските избори.

Маасен каза, че "автоматизираното формиране на мнение" с така наречените ботове може да бъде използвано за разпространяване на фалшиви новини по социалните медии.

Преди Русия категорично отрече участието си в организиране на кибератаки на чужда територия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не съществуваше Русия, с кого ли щяха да оправдават неуспехите и провалите на плиткоумната си политика? Няма съмнение че щеше да се изфабрикува друга заплаха. Западният свят е генетично болен на тема "Русия е виновна за всичко". Тая песен е отдавна изтъркана, време е за истината, или още по голяма заблуда...
114
1
 
4
 
! Отговори
ff преди 7 години
Същата песен, която слушаме и от господарите им отвъд океана. Фалшивите новини ги разпространява CNN и Washington Post (и dnes.bg). Благодаря на Русия или които и да са хакерите изкарали на бял свят отвратителната истина за педофилската мрежа във Вашингтон, в която са замесени включително и Клинтън и Обама.#pizzagate
113
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките рашъни, все печелят победи ама пирови.
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам днешното състояние на Германия и Русия, наистина се питам всъщност кой е победителя.
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците многократно превъзхождат руснаците във всяко отношение.
110
1
 
8
 
! Отговори
Славянин преди 7 години
германките са толкова грозни - неслучайно в берлин има 250 000 гейове! Друго си е славянската кръв! Като славянките няма втори.. А Белин ще бъде завладян от Руското оръжие за трети или четвърти път (загубих им бройката вече)!
109
1
 
6
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До Гурбетчия Ако наистина вярваш,че Германия е спечелила ВСВ, защото е дала само 5 милиона жертви, то гледай да не се изпуснеш пред руснаци, защото може да те изкормят още на втората минута.
108
1
 
8
 
! Отговори
Раптор преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ 117Ало кенефчията. Германия е нарушила сключения с Русия договор за ненападение. Русия не е била подготвена изобщо,за каквато и да е било война.Били са абсолютно невъоръжени и за това са дали толкова жертви.Немците са влезли безпрепятствено на хиляди километри навътре в страната точно поради липсата на каквато и да било съпротива заради липсата на оръжие.Руснаците тепърва са се заели с изработването им и тогава са дали решителен отпор и са преобърнали войната и са я спечелили.
107
0
 
6
 
! Отговори
Раптор преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ 118Ало кенефчията. Нещо не ми отговори на предпия пост. Защо ли? Езика ли си глътна? Е разбираемо е има една приказка "Пред фактите и Боговете мълчат" за това няма, какво да ми кажеш. А, както знаем ти не си Бог. И прав е коментатора Кики, че логиката ти е сравнима с тази на неговото куче. Какво сравняваш броя на жертвите? Зле си с историята ама ти май си зле с всичко. Ако не ти е ясно между Русия и Германия е имало сключен договор за ненападение, но германците го нарушават.
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, Русия е виновна на дъртата комсомолка ,че отвори вратите на Европа и я направи халифат. Центърът за стратегически комуникации на ес и нато промиват яко мозъци, но хората вече не вярват.
105
10
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До КикиКИРКОРЧО , Я ПАК ДОБРЕ СИ ПОМИСЛИ ,КОЙ СПЕЧЕЛИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ,ТОЗИ КОЙТО ДАДЕ 25 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ИЛИ ТОЗИ КОЙТО ДАДЕ 5 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ? БЕДНА ТИ Е ФАНТАЗИЯТА КОЛКО СА БИЛИ СИЛНИ ГЕРМАНЦИТЕ ЩОМ СА ДАЛИ САМО 5 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ СЕ БИЯТ СРЕЩУ РУСИЯ, САЩ,АНГЛИЯ И ОЩЕ НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ !
104
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже *** не може в обозримо бъдеще да намали изоставането си от развитите страни поне наполовина използвайки съзидателният си потенциал, тя се старае да разруши това, което другите са направили по всякакъв начин. Няма по,деструктивна държава на света от Русия. Напълно заслужава името си Империя на злото!
103
0
 
6
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До Гурбетчия 106Абе ти имаш уникална логика,по-скоро сравнима с на моето куче! Според твоята логика би трябвало България да е спечелила ВСВ,след като е дала най-малко жертви!
102
2
 
13
 
! Отговори
на война срещу Русия преди 7 години
Който тръгва на война срещу Русия, завършва или със самоубийство (Хитлер), или с героична смърт (Сталинград).
101
1
 
11
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Путин ще уволни всички агенти на КГБ във ФРГ. Баба Ангела ще свърши повече работа от тях, в бързото дестабилизиране на Германия.
100
0
 
5
 
! Отговори
Раптор преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ 106Я обади се човека, който се гордее, че мие немските тоалетни. Кво стана тоалетните ли свършиха, че ти остана време да надраскаш поредните си глупости? Не се притеснявай руснаците скоро ще дойдат пак в Германия и бая тоалетни ще има да миеш нали това ти е професията. А относно това кой е загубил и кой е спечелил ВСВ си в голямо заблуждение. И на теб историята не ти е силния предмет.Доколкото ми е известно след навлизането на Русия в Германия половината стана ГДР. Нещо да кажеш?
99
1
 
9
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, лъжливите западняшки медии, ЕС, НАТО и нещастника Ханс-Георг Маасен, станахме русофили и заобичахме руските хакери, Радев, Путин, Тръмп и Русия! И гледаме само Россия 24!
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСИЯ КАКВОТО И ДА ПРАВИ ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ ДОРИ ДА Я НАРЕКАТ ГУБЕЩА ! ЕТО И ЕДИН ПРИМЕР - ВОЙНАТА В СИРИЯ.
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всичко което стане по света е виновна Русия.иЗМИСЛЕТЕ НЕЩО друго.
96
0
 
4
 
! Отговори
Раптор преди 7 години
До Анонимен 98Примери ли искаш? Очаквах да си по начетен, но се оказа, че не си. Прочети малко история и се ограмоти. Ето ти два примера Наполеон и Хитлер. И двамата нападнаха Русия и двамата ядоха пилата. Други въпроси ?