ООН настоя незабавно да спре огънят в Сирия

Резолюцията беше приета от 122 страни, против се обявиха 13
123
ООН настоя незабавно да спре огънят в Сирия
Снимка: БТА

Общото събрание на ООН поиска незабавно прекратяване на боевете в Сирия и призова Съвета за сигурност да вземе мерки за прекратяване на кръвопролитието, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Съответната резолюция беше приета от 122 страни, против нея се обявиха 13, сред които Русия, Беларус, Иран и Сирия. Трийсет и шест държави се въздържаха във вота по съставената от Канада резолюция за сирийския конфликт.

В документа се иска също доставяне на хуманитарна помощ по цялата територия на страната и прекратяване на всички обсади, включително в Алепо.

Резолюциите на Общото събрание нямат задължителен характер, но могат да имат политическа тежест, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: ООНСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
4
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Уважавам всички мнения ! Моето мнение е ,че цялата далавера е : "Защита на Израел"!!!Първо Ливан/Второ Египет/Трето Либия/Четвърто Иран/ Пето СИРИЯ... Долар тук..долар там... Це.цъР.. УУУ!!!В САЩ- битка м/у ЦРУ и ФБР е за спасение на Израел ...и не знам защо ФБР бе с Тръмп!?Кой не знае ,че евреите са гении ,прекрасни творци и водят човечеството към бъдещето !Но смятам ,че тяхнато творение "ЧАСТНА БАНКОВА СИСТЕМА" създава общество на : ГОСПОДАРИ СЛУГИ И РОБИ ! КОЙ "СЛУГА" или "РОБ" ще се прими
77
0
 
22
 
! Отговори
умрял кООН преди 7 години
Сирийците си чистят държавата от терористи, а ООН им организира резолюции да прекратят ? Къде бяхте вие бе пудели когато американците и терористите палеха войната ?!
76
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз когато исках незабавно да спрът воината в Сърбия Ирак и Афганистан ООН къде бяха
75
0
 
23
 
! Отговори
бият наш'те, а преди 7 години
От кога резолюциите на ООН имат тежест върху САЩ например ? Всичките им инвазии са пряко резолюциите на ООН . Милиони хора останаха без домове и близки заради злодействата на тези съвременни фашисти.
74
0
 
19
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
ООН, организация на обединени некадърници
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
oganiat tribvashe da spre 2014 godina
72
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кои са тия ООН , не съм ги чувал , и те ли са от умерените терористи
71
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 91: "*** по цял ден ли се дрогирате ?."Ти си дрогирания, защото не виждаш окървавените ръце на кремълската клика !
70
1
 
16
 
! Отговори
до 91 преди 7 години
Евроатлантическата пропаганда в комплект с "весели евроатлантически прахчета и таблетки" изсушава човешкия мозък. При вас това е факт.
69
2
 
2
 
! Отговори
до 95 преди 7 години
*** по цял ден ли се дрогирате ?. Направете пауза, иде коледа и като нищо може да не я посрещнете...
68
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремъл е съучастник в клането на сирийският народ.
67
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
огьнят не трябва да спира докато не се изтрепе и последния брадясал терористако спрат всичко до тука ще бьде безсмислено язьк за жертвите досега
66
0
 
20
 
! Отговори
SS преди 7 години
Това е все едно нищо, чешат си езика за разнообразие, резолюцията не е задължителна значи ефект от нея няма и да има.
65
3
 
19
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Шестнадесет държави са били против спирането на огъня при гласуване в ООН ! Така, че тази резолюция не може да е от името на ООН ! Това е подвеждаща информация ! Ще им се на някои да е така, ама не е !
64
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тероризмът няма да бъде победен скоро,както изглежда,след като 122 държави на най-високо ниво в ООН под формата на резолюция за спиране на огъня искат подкрепа за терористите от ИДИЛ и АЛ-Нусра-това,че терористите избиват и използват гражданите като жив щит е без значение.Такава май е ситуацията,откакто Русия и Китай наложиха вето срещу поредна военна агресия на САЩ,БЛ(Н)АТО и Саудитска Арабия под егидата на ООН срещу суверенна Сирия,сирийския народ и законно избрания сирийски президент."
63
3
 
27
 
! Отговори
Хех преди 7 години
До Пламена94Че кой ли вече им вярва!Едните (Псаки оф. говорител на департамента) твърди че руснаците дърпали някакъв норвежки остров със въжета, спец. лебедки и СПЕЦ. СОФТУЕЕР?!? за да го приближели и да го анексирали (в тубата гледах и не вярвах на ушите си). Другите ме убеждават че от мините в Донецк излиза пиян миньор който няма и 8- ми клас, хваща калашника и трепе 8000 редовна укр. армия (те не че друго заслужават след това което направихаде). Ха сега - Вярвай си че си нямаш работа!
62
2
 
31
 
! Отговори
Пламена преди 7 години
Опитват се да спасят американските военни съветници в Алепо! Защото когато излезе истината наяве че САЩ подкрепят главорезите от ИД никой вече няма да им вярва.Лицемерието на западните държави е безгранично!
61
0
 
33
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Е защо чак сега? За да НЕ СЕ РАЗБЕРЕ кой наистина е ИД, кой ги обучава и кой им праща оръжия ли? За да няма пленени амуджи и "съветници" ли? *** едва ли ще го позволят. Тоя път май здравата загазиха "съветниците" и "умерените". Като превземат целият град няма да има как да се отрича и да се лъже по SNN.
60
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе когато превземаха град слеид град главорезите на цру - наречене умерена опозиция защо нямаше подобни декларацииами течаха хуманитарни помощи за ислямска държава-много долна работа -цинизма и жестокоста на американците е като на ИД
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резолюциите на Общото събрание нямат задължителен характер, но могат да имат политическа тежест, отбелязва Ройтерс-----И политическа тежест нямат , Мун се е разтлевожил за умерените главорези.