Анкара със заповед: Коледа – тема табу в немско школо

Забраняват се съобщения по темата, както и традициите за празника
18 дек 2016 09:49,
154
Анкара със заповед: Коледа – тема табу в немско школо
Снимка: Reuters, архив

Турските власти забраниха за първи път темата за Коледа в часовете в немско училище в Истанбул, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус".

Училищното ръководство е разпоредило "в класните стаи отсега сега нататък нищо да не бъде съобщавано, приготвяно и изпълнявано в духа на коледните традиции и християнския празник", се казва в съобщение, изпратено до медиите.

Изданието припомня, че в лицея в Истанбул работят 35 германски учители на издръжката на федералния бюджет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
3
 
! Отговори
istinata преди 7 години
Moje i dezinformazia da e...chsk takiva katili ne sa
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2050 Великите сили спорят дали има ислямизация на Европа.Няма налагане на исляма ,казал султана на Германия. (много стар виц)
99
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че Коледа е езически обичай и няма нищо общо с религията, нито с рождението на пророка Исус (м.н.). В свещените текстове дори не се споменава датата на рождението му, но за капитализмът е изгодно да се чества този езически обичай, ясно по какви причини. Има множество източници на информация за произхода на Коледа, но разбира се, трябва да размърдаш мозъка си, за да осъзнаеш много неща :)
98
0
 
14
 
! Отговори
баба НИНА преди 7 години
НАЙ МАЛКО ТОВА НИ ЧАКА,ПОСТЕПЕННО БЕЗ ДА БОЛИ,ГОДИНА СЛЕД ГОДИНА,ИСЛЯМА НЕ БЪРЗА,КАТО ГЛЕДАМ РАЗДОРИТЕ ПРИ НАС И ДОПЕДАВЦИТЕ,ТОВА НИ ЧАКА,ДОБРЕ ЧЕ МАЛКО МИ ОСТАВА И НЯМА ДА ВИДЯ СРАМА НА БЪЛГАРЩИНАТА.
97
3
 
35
 
! Отговори
нн преди 7 години
Колкото Ататюрк е бил прозорлив, толкова Ердоган е откачен ислямист. Турция не я очаква добро с тоз човек.
96
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
исляма трябва да се забрани или да се ограничи само до страните от БИ. Това е отвратителна и нехуманна средновековна доктрина.
95
0
 
6
 
! Отговори
бонзай преди 7 години
от утре Рудолф спира да пие, в покварени заведения няма да влиза, от работа - направо вкъщи да пази семейните, кхъ, ценности, само да не ги навести Джинът на Коледата без тоник, брррр, много ще захладнее домашната обстановка. забрана за елхите и борчетата в държавата издадоха ли вече, или още пътуват с камилите натам. за всеки случай, влъхвите да си пазят даровете, че както е тръгнало, може да им ги конфискуват по пътя за Витлеема.
94
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердо не е ислямист, а традиционалист и консерватор. Навсякъде по света метежниците, които искат да свалят законно избрано правителство, са хвърляни в затвора. Освен това мнозинството от кюрдите не искат отделна държава защото знаят, че в рамките на Турция живеят по-добре и са по-защитени. Ердо не е ислямист - премахна забраната за носене на бурки защото всеки човек има право да избира какво да носи и как да бъде облечен. Аз също съм против алкохола - отвратително е да гледаш пияници по улиците
93
45
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото което иска Ердоган е да предпази Турската нация от западната поквара - алкохол, наркотици, проституция, липса на морал и семейни ценности. Какво лошо има в това да държиш на традициите си. Българи и Турция не са врагове. Даже през ПСВ са били съюзници. Ататюрк също е живял тук.
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До redordeadядат постно само на 24И аз тогава ям постно , но то е защото много обичам пълнени чушки с боб.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 127, в Берлин има цели квартали в които само турци има.
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСамо не ми говори за лицемерие!
89
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До redordeadДа не ти споменавам,мюсюлманите,които пият забраненият от корана алкохол,пушат,дори трева,също си похапват свинско-колбаси и в МакДоналдс...а девойките го правят така,че да запазят девствеността си,знаеш как.
88
8
 
8
 
! Отговори
redordead преди 7 години
на някой да съм забранявал нещо? То хората са ми ясни - едно 90 процента, ядат постно само на 24, а преди това се тъчат до откат със свинско, ама иначе са големите християни...лошо няма, просто ме дразни лицемеритето на псевдо-религиозните хора. Другите ги вуажавам, независимо коя религия изповядват.
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕврогейеецДа бе,виждам колко е "турцизирана"в това отношение Германия-не всеки ъгъл Коледен базар,пищтна,празнична украса и служби в катедралите...
86
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До redordeadХората искат да вярват в легенди,особено в чудесата по Коледа,нещо против?Кой може да забрани на хората да се радват и вярват в тях?Такива като теб ли,не разбира се.Радвай се на живота,защото е кратък.Шариатът носи само смърт и ретроградност.
85
5
 
16
 
! Отговори
Еврогейеец преди 7 години
Германия е прекалено турцизирана за да изкаже мнение по темата от страх да не се надигнат *** там. Ердоган искаше в германските училища да се учи турски и съм сигурен че скоро може и да стане. Защото сме толерасти.
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За няколкото милиона турски деца,които учат в западна Европа,не се ли отнася?Фарс,по ердогански.
83
2
 
12
 
! Отговори
redordead преди 7 години
всеки средни интелигентен човек знае, че християнската религия и коледата са основани и са преработили по-стари митове и вярвания. Дали коледата е истинският празник...си е субективно за всеки човек...и те така от субективизъм, талибаните си вярват, че тяхното е истинското и режат глави. Религията е хубаво да я има, защото дава умиротворение на душата, но когато някой почн да казва кое е истинското и кое не, рано или късно се стига до изгаряне на вещици, кръстносни походи и талибанизъм...
82
5
 
34
 
! Отговори
Shark преди 7 години
А защо не бъде закрито това немско училище в Истанбул и всички германци живеещи в Турция отзовани. Ако баба Меркел има достойнство ще направи точно това. И реципрочно ще забрани муслимските празници за всички мангомуслита в Германия