Русия разширява военноморската си база в Тартус, Сирия

Путин нареди да бъде подписано споразумение за това
Обновена: 23 дек 2016 13:40 | 23 дек 2016 13:37, Елка Василева
39
Русия разширява военноморската си база в Тартус, Сирия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин нареди на министерството на отбраната да преговаря със сирийските власти и да подпише от името на Москва споразумение с Дамаск за разширяване на пункта за снабдяване на руския военноморски флот в пристанище Тартус, предаде ТАСС, като се позова на сайта на Кремъл.

Споразумението предвижда "разширяване на територията, заемана от пункта за материално-техническо снабдяване на руския военноморски флот в района на сирийското пристанище Тартус, и влизане на военни кораби на Русия в териториалното море, вътрешните води и пристанищата на Сирийската арабска република", се казва в съобщението на Кремъл.

Владимир Путин нареди също да бъде подписан протокол към споразумението за разполагане на руската авиационна група на сирийското летище Хмеймим в провинция Латакия. Текстът регламентира въпроси, свързани с имуществото и действията на групата.

Двата документа определят статута на личния състав на пункта в Тартус и на авиационната група, на семействата на личния състав и на компетентните органи от руска страна, добавя ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Русия е Братска Стра преди 7 години
Русия е Братска Страна. България винаги е купувал суровини от Русия на доста по ниски цени от пазарните. Русофобите си имат техния дневен ред, да отмъщават за иззети имоти от комунистите, но те бяха Български комунисти не Руски. Дневния ред на Русофобите носи само зло на България. Вижте Бърборков и Предателев за пример.
36
0
 
4
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До Трифон Рядко се среща такъв положителен коментар!
35
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32 след като нямат 12 лева пари за водка а поркат козметика ясно колко е средната заплата в раша
34
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия си я гладна и крадлива с Нагли корумпирани лидери Винаги е била ТАКАВА
33
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ИДВА РЕД НА ЛИБИЯ,ДА СЕ НАПРАВИ И ТАМ ДЕМОКРАТИЧНО ЗАПАЗВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА И.НЕ МИСЛЕТЕ ЗА РУСИЯ,АМИ ГЛЕДАЙТЕ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА.НЕ Е ДОКАЗАНО,ЧЕ РУСИЯ ДА Е ЦОЦАЦАЛА ОТ НАС.ЗНАМ САМО ,ЧЕ ВЗЕМАХМЕ ТОК ПО 1СТ.ПРИ БАЙ ТОШО И ГО ПРОДАВАХМЕ НА ТУРЦИЯ ПО 2,5 СТ С МИЛИОНИ,ТАКА И С ПЕТРОЛА,НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ,РУСИЯ ДА Е ВЗЕМАЛА АТ НАС,ТОВА Е ТОЛКОВА СМЕШНО,ОТ ГЛАДЕН ДА ВЗЕМЕШ ЦЯЛ ХЛЯБ.44 Г . ИМАХМЕ САМО КЕРПИЧ,ДЖАМИИ И КАЛДАРЪМ ШОСЕ.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО БЪЛГАРИЯ Е ФИНАНСОВА ПО ДОБРЕ ОТ РУСИЯ. ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СВОБОДНА. И РУСИЯ ВЕЧЕ НЕ НИ ЕКСПЛОАТИРА. И БЪЛГАРИЯ ИМА НЕЗАВИСИМА ВЪНШНА ПОЛИТИКА.
31
0
 
7
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА РАДОСТТА НА АЛЕПО ,ХРИСТИЯНИ И ДР,КАК СЕ РАДВАТ НА СВОБОДАТА,РАЗВЕТИ РУСКИ ЗНАМЕНА,***,МОЖЕ ДА СТЕ БОГАТИ,ДА РАБОТИТЕ ЗА ПАРИ,НО НЯМАТЕ СВОБОДНА ДУША ЗА ПОБЕДА.РУСИЯ, КАТО НИ ОСВОБОДИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО,ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ КОЛКО Е БИЛА СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА.ПРИ СОЦА ВЗЕМАХ 300 ЛВ,НО МОЖЕХ ДА СИ КУПЯ 1200 ХЛЯБА.СТИГА С ТЕЗИ ДОЛАРИ И СРЕДНИ ЗАПЛАТИ,ВАЖНО Е ИКОНОМИКА И ДА НЯМА КРАДЦИ НА НАРОДНОТО ИМУЩЕСТВО.ИМАХМЕ 100 МЛД ДОЛАРА ИЗГРАДЕНО ИМУЩЕСТВО,НО ГО ОКРАДОХА ТАКИВА КРАДЦИ.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "Средната работна заплата в Русия е 154 долара и е повече от два пъти по-ниска от тази в България"лъжешСредната работна заплата в Русия е 520 долара154 долара - минималната заплата
29
2
 
11
 
! Отговори
Трифон преди 7 години
Това не е чужда държава, а е дядо Иван, който ни освободи. Не бива, да забравяме добрините. Само един руснак да е загинал за свободата на България, аз го признавам не за приятел, а за брат. А те са хиляди загинали ! Паметта е голяма работа.
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanzСредната работна заплата в Русия е 154 долара и е повече от два пъти по-ниска от тази в България.
27
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая библейска немотия в Русия Путинчо бази почва да разширява.Горкият руски народ.
26
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "европа": Това за младите руснаци откъде го измисли? Средната заплата в Русия не е от най-високите, но е по-висока от тази в България. Затова наблягаме на домашната ракия.
25
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще паркират недоносача в Тартус, че като потъне да могат да го извадят от по-плиткото.
24
13
 
4
 
! Отговори
европа преди 7 години
Младите руснаци измират щото нямат пари да си купят водка и пият квото намерят,а този ще строи бази.Преди изглеждаше че Путин иска да оправи Русия и живота на хората там,но той наистина ще излезе поредния диктатор който затрива народа си,а децата му си живуркат на запад при лудата Меркел.
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Тартус строят нов кей за смехо-самолетоносача Адмирал Кузнецов. Към кея ще има голям скрад за въглища и дърва. Вече текат обяви за набиране на огняри и дървосекачи за авионосеца от местното население. Интереса за работа в руската база в Тартус рязко е спаднал след като кандидатите са разбрали, че заплащането ще е в рубли.
22
2
 
12
 
! Отговори
шипка преди 7 години
Русия ще има база в Куба и Виетнам.
21
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Значи за Русия 1(ЕДНА) база в чужбина е много,а за САЩ 800 са малко???Ай сик*тир,както се казва в такива случаи!Вейте супата,сор*осета!
20
3
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
С цел доближаване на стандарта , Правитерството на РФ обявява обществена поръчка / на стойност вътрешния дълг на САЩ/ за доставка на "роби" както следва: 1. Сексуални прослужнички от Мексико и Латинска Америка ; компютърни" роби" от Индия и Африка;"роби " по превозите от Европа и Азия.....
19
9
 
5
 
! Отговори
Deutschland uber all преди 7 години
нека *** да дрънка с оръжие. Тамън по-бързо ще фалира и ще се разпадне като СССР. Още доста народи си чакат свободата. СССР беше само началото за алкохолизираната ***.
18
2
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
БРАВО ПУТИН ,МАЧКАЙ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ,КОЯТО ЕРДОГАН СЪЗДАДЕ ЗА ДА УНИЩОЖАВА КЮРДИ !