САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!

Путин: Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Тръмп може да бъде избран
23 дек 2016 16:00, Елка Василева
388
САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Владимир Путин за пореден път заяви, че Русия е по-силна от всеки потенциален агресор. Това стана на заключителната годишна пресконференция на руския държавен глава.

Руският лидер изрази учудване във връзка с реакцията на САЩ след думите му, отбелязва ТАСС.

Путин не вижда нищо ново и нищо необичайно в изявленията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че САЩ трябва да разширят ядрения си потенциал, "докато светът не се вразуми по отношение на ядрените бомби".

Руският президент не поставя под съмнение мощта на американските ядрени сили, допълва агенцията.

"Бяхме малко изненадани от изказвания на официални представители на действащата администрация на САЩ, които по някаква причина взеха да доказват, че въоръжените сили на САЩ са най-мощните в света. С това никой не спори. Ако сте слушали внимателно това, което казах вчера, аз говорих за укрепването на ядрената триада и в заключение казах, че Руската федерация днес е по-силна от всеки потенциален агресор. Неслучайно казах това. Ние сме по-силни от всеки потенциален агресор", подчерта руският президент.

Оттеглянето на САЩ от Договора за противоракетна отбрана създаде предпоставки за нова надпревара във въоръжаването. Русия обаче няма да се остави да бъде въвлечена в такава надпревара на всяка цена, каза Путин.

Русия ще отвърне на предизвикателствата на САЩ в сферата на ядреното въоръжаване, но ще направи това в рамките на международните договори, заяви Путин.

Руският президент Путин иска конструктивни и делови отношения с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и лидерите на Демократическата партия на САЩ, предаде ТАСС.

Много би ми се искало с новоизбрания президент и с бъдещите лидери на Демократическата партия да се изградят делови, конструктивни отношения, за да бъде това от полза и за САЩ, и за Руската федерация, и за народите на двете страни, каза Путин на пресконференция.

"Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Доналд Тръмп може да бъде избран за президент на САЩ", каза Путин, цитиран от Франс прес.

В отговор на изказване на президента Барак Обама, че "Роналд Рейгън би се обърнал в гроба си", ако види резултатите от неотдавнашните допитвания, че над една трета от републиканците имат положително мнение за Путин, руският президент заяви, че Рейгън би се радвал на победите на партията си на президентските и щатските избори.

Владимир Путин заяви, че Демократическата партия на САЩ греши, като се опитва да прехвърли вината за изборното си поражение от Доналд Тръмп на външни фактори, предаде Ройтерс.

"Не е важно кой е проникнал в компютрите на Демократическата партия. Важното е, че тези прониквания разкриха, че общественото мнение в САЩ се манипулира", каза Путин.

Русия многократно е отричала обвиненията, че е замесена в кибератаки срещу САЩ, отбелязва Ройтерс.

В отговор на обвиненията, че Русия се е намесила в изборите в САЩ, Путин заяви, че хакерите може да са били където и да било по света и отхвърли твърденията на Вашингтон, че те са свързани с Русия.

Путин допуска, че в Русия може да се състоят предсрочни избори, но не смята за необходима такава стъпка. "Възможно е, но не е целесъобразно", каза държавният глава на годишната си пресконференция.

Запитан от репортер на "Уолстрийт джърнъл" дали са възможни предсрочни избори, Путин шеговито уточни: "В коя страна?" - намек за разнопосочните реакции в американското общество след огласяване на резултата от президентската надпревара в САЩ, посочва агенцията.

Очаква се Путин да се кандидатира за нов мандат на президентските избори през 2018 г., отбелязва Ройтерс.

Убийството на посланика Андрей Карлов е покушение срещу Русия и руско-турските отношения, заяви още Путин.

"Трагедията, която неотдавна се разигра, убийството на руския посланик, е, разбира се, покушение срещу Русия, срещу руско-турските отношения. Безусловно", каза руският президент.

Зад трагедията с руския самолет Су-24 и убийството на посланика Андрей Карлов е възможно да стоят хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения, заяви той.

"Откровено казано, отначало се отнасях скептично към тезата, че и нашият самолет е бил свален без заповед от висшето турско ръководство, а от хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения", каза Путин. "Но сега, след нападението над посланика, което беше извършено от служител на специалните сили, вече започвам да си променям мнението. Вече ми се струва, че всичко е възможно - включително в държавните структури (в Турция) да са проникнали деструктивни елементи, в това число в правораздавателните органи, в турската армия. Това проникване, разбира се, е с дълбок характер", отбеляза руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
4
 
! Отговори
kvazimodo преди 7 години
Имам приятел, Руснак, пилот на миг-29, в момента е в Сирия, лети на су-34, скоро ми сподели, че дори и като спи - пак си лети на самолета ... А там в момента бойни звена и отряди летят. Покриват се взаимно, освен бомбите, всеки боекомплект въздух-земя - се отработва. Прибират се само със въздух-въздух ракети освен дежурните. Самолета след кацане се обслужва, и излита със друг екипаж. Работят на тъмно, в буря, без значение.Работят със бойни планове и наводки на бойни цели. Бият се здраво ...
207
1
 
8
 
! Отговори
kvazimodo преди 7 години
Фоби, Фили ... 21 век е!Русия е по-силна, от всеки агресор. Което значи - който ги нападне на ТЯХНА земя - са по-силни от него. Включете мисленето дори и за момент ...Агресор. По-силни.Реално, в момента Русия са най-силни в света. И не само като отбрана, за което говори Путин - на тяхна земя.Просто е - всеки може да намери статистика за войната в Сирия. За ден, Руснаците имат повече бойни полети от Коалицията на САЩ за седмици, със пъти по-малко самолети от Руска страна. Вкл. Кузнецов.
206
1
 
11
 
! Отговори
7777 преди 7 години
Сащ не могат без технологичните си джаджи,Русия ще ги тупа винаги при всякакви условия,те са издражливи кучета!!!!
205
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари освен - Сорос, крава, платен....Нещо друго научихте ли за 10 годинки.Пиинете си препарата за вана и лека.
204
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 260 Забравяш да кажеш ,че Китай ще властва в Сибир времено,колкото да се възгордее и да тръгне срещу САЩ и Запада.А що се отнася за немеца ,да той ще влезе в Русия но само за да помогне да се въведе ред,след това ще се отеглят.Св.Йоан Кронщатски също го е казал,,Германия ще служи за наказание на Русия/2СВ/,но и за избавление на Русия.Един друг Свет човек казва,,В Русия ще настъпи хаус и метеж и всичко това ще трае докато немеца не се хване за оръжието и ни помогне за установяване на ред,,
203
0
 
3
 
! Отговори
иван преди 7 години
до Помните лиТова е надеждна информация ли е? Познавал го съм
202
1
 
3
 
! Отговори
о-о-о-о преди 7 години
*** се разбесня )))
201
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз високо интелигентен русофил, не съм видял?!? По принцип са средношколци с голямо самочувствие и твърде ниска образованост.Нисък манталитет и стари разбирания. Слаби бизнесмени и още по-слаби в отношенията с хората.Масово са израстнали по селата и мазета с кисело зеле. Масово немогат да се справят с технологиите и не разбират, за какво са нужни.За мен такива хора не са критерии, за нищо.
200
3
 
6
 
! Отговори
neron преди 7 години
Анонимен 313, кажи името си. Или се срамуваш? И все пак в Сибир е много хубаво. Обаче няма нищо по-хубаво от това да си у дома
199
1
 
6
 
! Отговори
до 310 преди 7 години
Бил съм в сибир, там е хубаво. И, между другото, уча български ))) и при батюшка няма как да ХОДЯ, защото не съм религиозен
198
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофили могат да бъдат само високообразовани и особено интелигентни личности. Хорица от село с ниска обща култура и лична хигиена не могат. С две думи от вонящи селяни стават само амерофили.
197
2
 
4
 
! Отговори
до 303-304 преди 7 години
Заместо русофобия вие биха могли да живеете, да раждате деца, отколкото да мразите русофили )
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ с най-мощната армия?Тя е събрана за разправа с американското население, което е една сбирщина, за да може да бъде контролирано, иначе навън нищо не могат.
195
7
 
3
 
! Отговори
neron преди 7 години
И мощната армия щеше да се разлага от мизерия каквато е в Русия
194
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още не са се окопитиливъв Вашингтон. Ходятпо улиците като ударенис чук.
193
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги амерофили,Вашият водач от Стрелча е в ареста за изнасилване на малолетно лице. Това сте вие.
192
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не са постигнали,мухлясала кратуно.НадКрим се вее руското знамес двуглавия орел.
191
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще лумне кладатас Дявола Меркел.
190
6
 
5
 
! Отговори
до 293 преди 7 години
че те вече постигнаха бе глупи :))))) руснаците живеят като хле.барки а американците и германците си веят макарите по курортите в момента докато ти ги гледаш и им завиждаш :))))
189
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америкистан и Джерманистанне могат нищо да постигнат съссанкциите си.