Джихадистите са в пълен подем в Германия

Ислямизмът се пропагандира опасно сред безработните бежанци
67
Джихадистите са в пълен подем в Германия
Снимка: Reuters, архив

Джихадистката мъглявина е във възход в Германия от две години особено сред младите имигранти, среда, в която
извършителят на атентата в Берлин се е развивал преди да премине към действие, информира БТА катоцитира Франс прес.

Още по темата
Когато на 8 ноември полицията започва операция срещу джамията в Хилдесхайм, никой не се изненада. Този град с население 100 000 души в Долна Саксония си бе спечелил името на "бастион" на радикалните ислямистки групи, според формулировката на властите.

След месеци на разследване полицаите арестуваха Ахмад Абдулазиз Абдула, наричан "Абу Уалаа", известен още като "проповедника без лице" заради видеата, в които той винаги се появява в гръб.

Популярен в социалните врежи, той е обвинен заедно с четирима съучастниците, че е ръководел мрежа за набиране на бойци за "Ислямска държава".

Тази фигура на джихадисткия салафизъм в Германия - много малобройно салафитско течение и по принцип обявяващо се за ненасилие, отбелязва АФП, се е изправила на пътя и на Анис Амри, предполагаем извършител на атентата в германската столица, който бе убит в петък в Италия.

И макар арестът на Абу Уалаа, а след това атентатът на коледния базар в Берлин да привлякоха почти цялото внимание на медиите, в действителност не минава и седмица, през която германските полицаи да не съобщават за задържането на заподозрян в тероризъм или за разкриването на съмнителна група.

На 25 октомври бе разкрита чеченска група, на 3 ноември трима германци, завърнали се от Сирия, бяха осъдени, на 15 ноември бяха извършени редица обиски в 10 германски района, насочени срещу близо 190 обекта, свързани с "Истинската религия", забранена група, обвинена, че е подтикнала 140 души да се заминат за Сирия или Ирак.

Вътрешното разузнаване получава обезпокоителни данни.

През юни според негови разследвания броят на радикализираните ислямисти е достигнал 9200 души, от които 1200 склонни да извършат насилствени акции. Сред тях пък 549 са определени като опасни, също като Анис Амри. За сравнение през 2011 година класифицираните като разикализирани са били 3800.

Германските власти са и силно обезпокоени от усилията да се пропагандира ислямизмът сред безработните бежанци, травматизирани и подаващи се на влияние, след като над един милион мигранти са пристигнали в Германия през 2015 и 2016 година.

Чрез "чатовете" и електронни имейли двама кандидати за убежище, единият сириец, а другият афганистанец, се радикализираха и извършиха атентати с много ранени, за които през юни отговорност пое ИД, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
ААА преди 7 години
Драго дойчовци, не го казвам с лошо чувство, а с дълбока загриженост: още когато ги посрещахте с цветенца и меченца, беше ясно, че тия цветя със свещи на купчини ще ги трупате. Не с черен хумор, с болка го пиша и дано ви дойде акълът.Мир на загиналите.
42
0
 
4
 
! Отговори
Да, бе, да преди 7 години
Поне 3/4 от тях са си дошли радикализирани. Аман от тъпотии! Въздействали им били чрез чат и имейли, дрън-дрън. Танте Меркел ви покани едномилионна армия чужди бойци, сега се били радикализирали. Толкоз ли не виждахте, че клетите бежанци са здрави и прави мъже на по 20-30 години, камък да стиснат, вода ще пусне?
41
1
 
1
 
! Отговори
Цинизъм преди 7 години
Доста е жестоко , да викнеш млади хора и да не им създадеш работа.ИД не е нужна.Безделието е лош съветник.България е приемала бежанци и друг път, такова безобразие не е имало.Не им дават работа, за да " не им дължали пенсии"Цинизъм
40
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
изпитана марка концлагерите от канцеларията или от бюрото нищо не се оправяне може куче да го храниш ,а то дате лае
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
време е да отворят концлагерите
38
0
 
7
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Еми "да ви е честито уважаеми германци - От гостите на баба ви" както се казва. Де го сега Бай Тошо... Да видиш ти! "престъпника не бил открит на адреса" - и за това не бил в затвора... Хе хе! "Адвоката се бил разболял и отложили делото" - Хе хе! И тук ще стане както в германия ако я караме така. За съжаление имам впредвид НЕ ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ а друго.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Немците са трудолюбив и способен народ и ще се спасят , ние обаче какво ще правим. "" -- мдааа ... Не знаят какво да правят а тръгнали дапишат коментари ...
36
2
 
13
 
! Отговори
7 преди 7 години
Такива из*оди като този тунизистанец не могат да приумеят че само наливат масло в огъня и 1 ден като хванат десните власта там мисюлманите ще бъдат бити и прокудени с тоягата за нула време , обезпаразитяването на една държава като Германия може да трае от 3 до 6 месеца и после ще настъпи рай там като 80те години на миналия век. Немците са трудолюбив и способен народ и ще се спасят , ние обаче какво ще правим.
35
2
 
19
 
! Отговори
ясновидец преди 7 години
все още не се открил новия Хитлер само че сега насочен към всички араби а не евреи ,ще става страшно в германия ,надига се национализма ,много даже се задържаха ,но няма да мине много време, жалко за хората загинали по този начин
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То на нас не ни търябват терористи просто си имаме 240 депутата които вършат работата на терористите.
33
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е точно в Германия номера няма да мине. Тука няма да познаят. Още един два атентата и кафявата вълна ще ги помете. И без друго национализма там вече се възражда. НАДЯВАМ СЕ ПОНЕ ПРИ НАС ДА Е СПОКОЙНО!
32
0
 
20
 
! Отговори
Невероятно, но FUCK преди 7 години
... 2 000 000.Да, драги зрители два милиона.
31
1
 
23
 
! Отговори
Невероятно, но FUCK преди 7 години
Милион и половина са само тези, които са регистрирани в Германия. Колко са нерегистрираните незаконно пребиваващи "ядрени инженери" от Пакистан никой не може да каже, даже...Поне още половин милион щъкат необезпокоявани.Такова е положението във всяка западноевропейска държава, като цифрите са малко по-малко от тези в Германия. Германия, Франция, Белгия, Холандия, Австрия, Швеция, Великобритания, Испания... Ако предположим само по половин милион нелегалци във всяка страна, цифрата отива на ...
30
1
 
27
 
! Отговори
иаио преди 7 години
Точно децата на стари мигранти се радикализират. Няма ниаккъв начин да бъдат пресяти, какво на боб ли ще им гледате освен да се отсяват по IQ-тест. Те ностят зараза. Самоизпълняващо се пророчество. Колкото повече зулуми правят по-трудно ще бъдат приети, тоест никога.
29
0
 
39
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Не четох ли преди 2-3 дена в този вестник как от Брюксел казват че имало само 8 радикални ислямисти в Европа? Какви са тези 9200? Какви са тези 549 супер радикали? Нещо май са ме объркали??? Иначе явно много се работи, но явно не е достатъчно... А ЗАЩО НИ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ВРЕМ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ?ЗАЩО НИ ТРЯБВАШЕ ТАКАВА МЕКА ПОЛИТИКА КЪМ МИГРАНТИТЕ?НЕ БЕШЕ ЛИ ПО-ЛЕСНО НА ГРАНИЦАТА ИЛИ В ЛАГЕР ОТ ЗАТВОРЕН ТИП! ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ВСИЧКИ, А ПОСЛЕ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАМЕ С ВСЕКИ СРЕЩНАТ?ЗА ДА СЕ ПЛАШИМ СЕГА?
28
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязахте ли как слугатана Дявола Меркел в Българиязапочна да дава цитати от корана на откриване на обекти.Този човек трябва да сесамообеси публично за негово добро.
27
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли, че Япония е страната, която единствена в целия свят не разрешава гражданство на мюсюлмани? Изповядващите исляма нямат никакво право на какъвто и да е престой на японска територия.Законодателството в страната забранява разпространението на исляма като религия. Присъдите са повече от крайни за всеки, който проповядва исляма. Понечилият да разпространява тази религия е под буквата на закона, тъй като в Япония това е углавно престъпление. Браво на тях - така ще се запазят като народ!!!!
26
38
 
5
 
! Отговори
Меркел по DWelle преди 7 години
Глупости, в пълен подем са путинистите, те нападат коледните пазари. Няма проблем с исляма в Европа.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога се очаква тържественото обявяване на новата конституция на Алманий Джумхурии?
24
1
 
46
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Е не са ги пуснали просто бадева, като лъснат сметките на Меркел в някоя офшоркa ще разберем и отде получават оръжия тез терористи също ще разберем.