Бум-бум! Германците харчат ?133 милиона за пиротехника

В страната се готвят да посрещнат силно Новата година
28 дек 2016 21:30, Красимир Ангелов
4
Бум-бум! Германците харчат ?133 милиона за пиротехника
Снимка: Reuters

Броени дни преди новогодишната нощ, германците ще заделят и изхарчат около 133 милиона евро за пиратки, фойерверки, бенгалски огън и други пиротехнически изделия. Данните идват от германското обединение на пиротехническата промишленост, цитирано от ТАСС.

Официалната продажба на фойерверки в германските супермаркети става само три дни в годината - 29, 30 и 31 декември. В останалото време продажбата на пиротехника на територията на страната, с изключение на специализираните магазини, е забранена.

Пиротехничeските стоки трябва да бъдат одобрени от федералното управление за изучаване и тестване на материалите, едва след това тя попада на рафтовете в магазините.

В Германия пиратки могат да се хвърлят само на 31 декември и 1 януари. Изключение са териториите пред детските градини, старческите домове и църквите.

Миналата година митническата служба на Германия иззе около 25 000 фалшиви пиротехнически изделия. По-голяма част контрабандистите са се опитали да внесат от Полша в Германия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те големи "пироефекти" им спретнаха на германците преди седмица, та и още искат.... това заглавие е направо злокобно на фона на всичко което ги сполетя.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тези сметки явно са включили и пиротехниката на най-новите от тях, това с4, тротил, динамит, пирони, тиксо и детонатори.
1
2
 
0
 
! Отговори
Viktor Make преди 7 години
To strahotna be6e 2016 za Deutscheta, iznasileni 1006 v Keln bez nito edin osyden, teroristi v.Minhen, Berlin... samo za praznenstvo si e