Палестина след Доналд Тръмп – ще я бъде ли?

Палестинците се тревожат от политиката на бъдещия US президент
29 дек 2016 16:10,
24
Палестина след Доналд Тръмп – ще я бъде ли?
Снимки: архив Reuters

Палестинската държава може да престане да бъде тема, след като избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп встъпи в длъжност следващия месец, каза днес водещ израелски министър от десницата, цитиран от ДПА и БТА.

"Палестина ще бъде свалена от дневния ред" след 20 януари, заяви израелският министър на образованието Нафтали Бенет за информационния портал "Ynet". Той обеща да подеме инициативи за анексиране на големи части от Западния бряг.

Бенет, който е лидер на партията "Еврейски дом", разкритикува вчерашна реч на американския държавен секретар Джон Кери, определяйки я като "напълно откъсната от реалността".

Кери използва една от последните си речи като държавен секретар, за да упрекне Израел за това, че разширява своите селища. Той предупреди, че по този начин се поставя в "сериозна опасност" решението с две държави.

Макар да не спомена изрично Бенет, Кери го цитира няколко пъти в речта си и предупреди, че "заселническата програма определя бъдещето на Израел".

Бенет е водещ поддръжник на законопроект, предвиждащ да се узаконят няколко селища.
Решението на Тръмп да избере за посланик на САЩ в Израел Дейвид Фридман, който казва, че не смята израелската заселническа дейност за незаконна, втвърдява позициите на подкрепящия селищата лагер.

Американско-израелските отношения станаха особено напрегнати, след като миналата седмица Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, осъждаща заселническата дейност на Израел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: палестинаДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То Русия няма да я бъде, та Палестина ли?
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо снимката цели да внуши,че Палестина значи забулена жена&#.Грешно.Палестина е окупирана територия,където евреи,християни и мюсулмани си живееха в относителен мир преди 1948г.Цъфтяща градина,развитие на занаяти,търговии,туризъм по Светите места.Днес ционистките крадци върнаха Палестина в каменната ера,света не бе виждал по-долно преследване и унижение на хора от ционистките военопрестъпления срещу палестинците,голяма част от които са биологични наследници на Библейски Израел,но понеже са приели Месията си не се водят евреи или са мюсулмани.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те евреите и Крим ще си го поискат. Когато му дойде времето. Той си е техен, честно са си го купили от чичко Ленин. А в Сирия някога се е говорило арамейски. Много скоро ще се говори на иврид. То за руските евреи ще им трябват територии.
14
12
 
8
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Мен израелците ме кефят. Високотехнологична сплотена нация. Няма да припомням как размазаха арабите......
13
2
 
8
 
! Отговори
БАЙ КОЛЮ преди 7 години
ВОЙНАТА В СИРИЯ ЗАТИХВА ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАПАЛИ ИЗРАЕЛ
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой задал ли си е въпроса как, аджаба, се изхранва тази "държава" Палестина????? Селско стопанство -нула. Промишленост -нула. Туризъм-нула! Деца поне по 5-6 в семейство. Странно, а?
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще я бъде кой ви е учил по правопис?
10
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
след като зетят на трьмп е ордодоксален евреин нищо добро няма да се случиизраел ще си прави каквото иска както го е правил от 1949 г
9
4
 
13
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Евреите са мъдър народ,а палестинците са като нашите ромуланци-факт!Но избиване,изселване и тъпчене в резервати не е в унисон с нашето време.Основата на израелската държава е поставена от бандити-ционисти.Точно там е проблемът и от това страдат и нормалните евреи.Вече седемдесет години се опитват да ни убеждават колко правилно е било едно престъпление.Докато Израел е там,мир няма да има.Непоносимостта към евреите в региона е огромна и то с основание.Арабите няма да преглътнат гордостта си!
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mahaite ya ot kartata palestina.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези две хубавици що не взеват да почистят? Прилича на ***.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРАНИЦИТЕ НА ИЗРАЕЛ ПО СВЕТА СА УСЛОВНИ. ИЗРАЗЯВАТ СЕ В ТОВА, ЧЕ ЕВРЕИ ВЛАДЕЯТ ФИНАНСИТЕ НАВСЯКЪДЕ И РЕШАВАТ МНОГО НЕЩА БЕЗ СЪОТВЕТНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eй у таз Палестина е, като у Столипиново бре!
4
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Неясно си се изразил(a). Евреи има по целия свят.Може би искаш да кажеш, че границите на държавата Израел трябва да обхващат всички територии, на които успеят да се заселят евреите, продължаващи да заминават за там. Но това също трябва да се концептуализира с някакви критерии - непрекъснато ли ще се менят тези граници или ще се съобразят с някакви исторически факти от древността? Какво процентно съотношение ще се има предвид, защото там има и хора от други народности? Или те да се изселят?
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвам, че Тръмп ще промени някои аспекти на външната политика на САЩ към по-добро, но въпросът с Палестина не е от тях. За съжаление И Тръмп е ционистки лакей.
2
6
 
14
 
! Отговори
Уффф преди 7 години
Какво да си мисля, като гледам този пейзаж, подобен на сметище и сред него тези двете - едната се закачулила като бабарок, видиш ли я в тъмното, ще се уплашиш. До нея подрастващо момиче, така захлупено забрадено, както не се забраждат дори 80-годишните баби по нашите села. Какво бъдеще може да има там при такъв тип манталитет и такова отношение към околната среда?
1
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фиксираните държавни граници на Израел са изкуствени и ограничаващи. Израел е до там, докъдето има евреи!