Турция удовлетворена от позицията на Русия за инцидента в Сирия

От самото начало турските въоръжени сили заели благоразумна позиция
10 фев 2017 11:00, Елка Василева
14
Турция удовлетворена от позицията на Русия за инцидента в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Турските военни са удовлетворени от действията и изявленията на руските власти във връзка с инцидента в Сирия, при който загинаха турски войници. Това предаде ТАСС, позовавайки се на източник от турския генерален щаб.

"Този инцидент безусловно постави и двете страни в тежко положение. От самото начало обаче турските въоръжени сили заеха благоразумна позиция. Бяха проведени необходимите контакти с руската страна на ниво президент и премиер. Турската страна с удовлетворение прие позицията, която Русия зае от самото начало след инцидента", каза източникът, цитиран от БТА.

Още по темата

По-рано Кремъл потвърди, че руски бойни самолети погрешка са убили трима турски войници при въздушен удар в Северна Сирия. Турската армия съобщи преди това за инцидента, при който трима нейни служители са загинали, а 11 са били ранени, един от които тежко.

Руският президент Владимир Путин е изразил съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор. В изявление на Кремъл се уточнява, че инцидентът е станал в района на град Ал Баб в Северна Сирия, където сирийски бунтовници, подкрепяни от турската армия, извършват голяма офанзива.

Междувременно началниците на генералните щабове на армиите на Турция и Русия ген. Хулуси Акар и ген. Валерий Герасимов в разговор по телефона са се договорили за още по-тясна координация на действията в Сирия, предаде ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната. Ген. Герасимов е изказал съболезнования на турския си колега за непреднамерения удар, довел до смъртта на турските войници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: РусияТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 7 години
PUTIN I ERDOGAN SI PIAT 4AYA A BALGARSKOTO PROSTOLUDIE SI PLYAMPA
8
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 7 години
ПУТИН ПОДПИСА ЗА ТУРСКИ ПОТОК,И ТОЗИ ИНИДЕНТ СЕ СЛУЧИ -ДНЕС МЕДВЕДЕВ РАЗПОРЕДИ - ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДОГОВОРИ С ТУРЦИЯ,КОИТО ЧАКАТ ОДОБРЕНИЕ - ВЕДНАГА ДА СЕ РАТИФИЦИРАТ. 5 МЛН.РУСНАИ СИ НАПРАВИЛИ ВЕЧЕ РЕЗЕРВАЦИЯ В ТУРЦИЯ - ПУТИН В НАЧАЛОТО НА МАРТ ПРИСТИГА В АНТАЛИЯ,ВЕРОЯТНО ДА ПРИЗОВЕ ОЩЕ 5 МЛН. НА ПОЧИВКА !АКО НЯКОЙ КАЗВА,ЧЕ ТОВА Е ОТМЪЩЕНИЕ НА РУСНАКА - ТО БИХ КАЗАЛ ДОСТА СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ ! ТУРЦИЯ НА ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА СЕ ОКАЗА !
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултата е 2-1 за русия
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е много лоша новина за демоните ,които искат вражда между народите и по-специално между Турция и Русия.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До а/аимаш избор - заминаваш или в русия или в турция. Все е Азия.
4
5
 
6
 
! Отговори
1453 преди 7 години
"Аз пък очаквах да се правят на обидени."Това да не ти е България!
3
7
 
9
 
! Отговори
Че Гевара преди 7 години
Очакваше се нещо подобно, руснака е злопаметен !
2
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде по погрешка сега и една топола в анкара, хаха.
1
19
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Турците са на абсолютна далавера от тая работа!Само трима загинали и малко ранени-нищо работа,а ще претендират да се прихване за СУ-то +2 убити руснаци.