Марин льо Пен отказа да се забули за среща с мюфтия

Нямам причина да го правя, отсече лидерката на Национален фронт
21 фев 2017 13:26, Елка Василева
47
Марин льо Пен отказа да се забули за среща с мюфтия
Снимка: БТА

Крайнодясната кандидатка за президент на Франция Марин льо Пен отказа да се забули, за да се срещне с великия мюфтия на Бейрут в ливанската столица, предаде Франс прес.

При пристигането на лидерката на Националния фронт за среща с Абделлатиф Дериан в офисите му тази сутрин й е било подадено ислямско було.

"Най-висшата сунитска власт в света нямаше такова изискване, така че нямам причина да го правя. Няма страшно, предайте почитанията ми на великия мюфтия, но няма да се забулвам", е заявила Льо Пен и си тръгнала.

Тя е имала предвид посещението си в Египет през май 2015 г., където се срещна в Кайро с великия имам на джамията "Ал Асхар" Ахмед ал Тайеб.

"Искането (да се забули) й беше предадено вчера и тя заяви, че няма да го направи. Поканата не беше отменена" и Льо Пен отиде на срещата, уточниха от обкръжението на лидерката на Националния фронт.

Марин льо Пен е на посещение в Ливан от неделя до днес следобед. Тя ще се срещне с маронитския патриарх Бешара Раи и с лидера на партията на Ливанските сили Самир Жажа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Mimi преди 7 години
Da sedat s shapki , nqma da si navredqt na mozaka i e vapros na kultura ! Nikade ne pise , che trqbva da si mahnesh shapkata !
40
0
 
0
 
! Отговори
Mimi преди 7 години
Bravo ! V nikakav sluchai ne e dlajna i ne vliza v etiketa ! Da ne bi miosolmankite vsichki da sa zabuleni i tova e tqhen problem ! Nikoi ne gi kara da se oblichat spezialno ili v zavisimost kogo poseshtavat !
39
0
 
5
 
! Отговори
До Пешко преди 7 години
Тук да слагат народни носии.Елементарен протокол.Кво ще кажеш?Разбирам че не обичаш Льо Пен,ама си смешен и се излагаш много!Айде отивай в джамията!
38
13
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Тук става дума за елементарни протокол, етикет и уважение.Не са я карали да се забради в Париж, за да откаже.На международен форум във Виетнам всички облякоха ао-зай - и Путин, и Обама, и Меркел.Ако дойде някой във Франция на официално посещение по потник или с оранжеви чорапи - как ще се почувстват?Ще почнат да реват за скандал.Ако тая патицанаистона е фенка на върховенството на закона и реда,ще трябва да ги спазва навсякъде.
37
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше малко по-неглупава щеше да сложи бурката, за да имат тежест твърденията и, че законите трябва да се спазват, така както тя ги спазва. Така постъпката и е просто евтин трик да привлече някой и друг глас.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не я знам тази Голда Мейр,но навремето доста от европейските политички не се забулваха.Тази мода възникна в последните години.В смисъл богатите шейхове решиха да втвърдяват исляма.Почувстваха се достатъчно богати да завладяват света.Евала на Льо Пен.Жените на арабите като идват в Европа никой не им казва как да се обличат.Така че и те там не трябва да казват на европейките.Равнопоставеност
35
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно се е примирила, че няма да става президент.
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, не спазваш законите там където си на гости, пък искаш твоите гости да спазват твоите. Е, не става така.
33
2
 
1
 
! Отговори
Дан преди 7 години
До АНОНИМЕНВсичко е добре от написаното освен за онази насрана *** Волен ли е там ,Болен лие
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямското було да си го заврат известно къде, вместо да го веят по улиците на Европа!Г-жа льо Пен правилно им е отказала да се прави на му_му_на дори когато е на тяхна територия!
31
3
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Нека Марин льо Пен държи печено както до сега и е бъдещия френски президент. А това значи край на ЕС. Без Англия и Франция ЕС фалира като организация. Хубаво би било да дойде и в България за среща с Патриотите и най-вече Волен Сидеров. Това са хората заедно с Путин, Орбан , които са замесени от една мая-маята на родолюбието.
30
4
 
32
 
! Отговори
НФБ преди 7 години
Доказа че е лидер с качество.Браво на Марин Льо Пен...Като идват арабите у нас защо не се разбулват. .Огледална политика и респект взаимен
29
13
 
2
 
! Отговори
АНТИГОН преди 7 години
До Анонимен-19 От ИРАН щу се върне облечена в дървено расо!
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 25Да, вярно Голда Меир никога не съм чувала да се е забулвала някъде. Сигурна съм, че и Индира Ганди не е.
27
1
 
44
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Хайде бе!Едно време имаше една министър-председателка на Израел,Голда Меир!Ходи на доста срещи с какви ли не топ мюсюлмани и къде ли не,но НИКОЙ НИКЪДЕ не успя да я накара да се забули!
26
1
 
28
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Много хубаво! Те как я мислят тая работа.
25
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВАЛА на Льо Пен...Ако беше Бойко не само щеше да се забули но и исляма щеше да приеме!!!
24
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова е отишла точно там, където знае че ще я карат да се забулва и ще може да откаже. В други страни номера и няма да мине.
23
2
 
31
 
! Отговори
Ако преди 7 години
беше Цецка Цачева щеше да се забули до очите,щото като я види мюфтията и трябваше да ходи куршум да му леят!
22
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Въпросът е принципен. Щом те не искат да се съобразяват с нашите правила когато идват тук, от къде на къде ние ще сме длъжни да се съобразяваме с техните когато ходим там. Така се е случило, че този път е била в Ливан, но съм сигурна, че специално Марин Льо Пен би постъпила по същия начин във всяка мюсюлманска държава.