Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията

Турция сменя тона към Европа
23 мар 2017 22:25, Петя Славова
133
Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията
Снимка: БТА

След референдума през април Турция ще продължи икономическите отношения с Европейския съюз, но ще преразгледа изцяло политическите и административните връзки, включително сделката за ограничаване на нелегалната миграция, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

В интервю за Си Ен Ен Тюрк Ердоган каза, че всичко, "от А до Я" в отношенията на Турция с Европа, ще бъде преразгледано след референдума на 16 април за конституционни промени, които ще разширят правомощията му.

Според турския президент европейски страни разрешават прояви на онези, които водят кампания за гласуване с "не" на референдума и забраняват прояви на турски представители пред поддръжници на гласуването с "да".

Още по темата

Ердоган обвини Германия, че подкрепя тероризма и каза, че няма планове да я посети преди референдума, както твърдяха някои медии, пише БТА. Той не се извини за сравнението с нацизма, посочва Ройтерс. "Смущава ви, когато казваме, че това е фашизъм, че е нацизъм, но това, което правите вие, отговаря на това определение", каза турският президент.

Той добави, че ще има разговори "очи в очи" с новото американско правителство през май и че основните двустранни проблеми, които ще се обсъждат, са Сирия и Фетхуллах Гюлен, обвинен от Турция за осуетения опит за преврат през юли.

Ердоган призова Вашингтон и Лондон да отменят възможно най-бързо забраната да се внасят преносими компютри и таблети в пътническите салони на самолетите, излитащи от някои летища, включително от Истанбул. "Надявам се, че тези страни - Съединените щати и Великобритания ще преразгледат това решение и ще го отменят възможно най-бързо", каза Ердоган, цитиран от Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
5
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
СТИГА С ТОЯ, ДА ОДИ ДА ПЛАШИ ГАРГИТЕ. ДА НЕ МИСЛИ, ЧЕ ТУРСКИЯ НАРОД ЩЕ ГО ТЪРПИ.
65
3
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Анонимен- Ердо все повече заприличва на начинаещ покерджия,който с двойка седмици в ръката пробва грандиозни блъфове..Да ама балъците свършиха вече господинчо...
64
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Имаме си нов "Хитлер" около Босфора , а ЕС управниците се държат към него точно както тяхните колеги са се държали към патрона му 30-години! Същите очевидно се имат за по-умни но действията им показват точно обратното!
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя ердоганчо не му ли писна всеки ден се идиощини да измисля.То бива да си комплексар но чак толкова.Аман стига сте занимавали нормалните хора с психически неуравновесени хора.
62
2
 
5
 
! Отговори
Закон преди 7 години
Количеството не осигурява задължително качество
61
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 7 години
До НИЕНе е пенсионерско, друже, това е стандартът на Скандинавия
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема с емигрантите може да се реши за 24часа.Нарушител на държавната граница -10години затвор.Трафикант на емигранти -10години затвор.
59
3
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
До 100%TURKНяма да постигнете нищо като се бутате насила където и да е
58
2
 
12
 
! Отговори
Нено преди 7 години
Сега е моментът многобройните западни фирми от Турция да дойдат тук, ако умно гласуваме, за да има ред, справедливост и добър стандарт
57
2
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
По-леко с обидите ефенди, няма нужда да демонстрираш простотията си, очевадна е :)))). Какво произвежда турция, Т-54 по лиценз ха ха ха хаааа :)))? ... ей забавен коч си :)))) ха ха ха хааа
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ДПС вземе повече гласове от ДОСТ,това означава че българските мюсюлмани показват среден пръст на Ердоган.
55
12
 
8
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
*** Турция произвежда 80% от оръжията си които трябват а за научен капитал бедняко отивай там виж магистрали , мостове , тунели , кораби строителство и др...
54
0
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 7 години
Глупости плещиш ти, но е разбираемо, все пак затова ти плащат!
53
3
 
12
 
! Отговори
ба преди 7 години
До 74Най-великата империя,ама само у твойто село!Инак ,,Великата,, империя отдавна е при турския шейтан,там където ще отидат и тия,които се опитват да я реанимират.
52
21
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 7 години
Да не съм следотърсач?Османците са управлявали най-великата империя съществувала някога, ти плещиш глупости.
51
2
 
10
 
! Отговори
Манолски преди 7 години
айде да го облъчат този и да се приключва с него
50
1
 
0
 
! Отговори
до 70 преди 7 години
Следи ми мисълта, а не пиши колкото да напишеш нещо!
49
6
 
19
 
! Отговори
100 % КЮРД преди 7 години
Половината Турция е на Кюрдите! Лошо му сепише на Ер
48
15
 
6
 
! Отговори
100%TURK преди 7 години
Вчера , Ердоан се срещна с представители на Балканската конференция .Всички представители пристигнали от различни точки на Балканите , отговориха на Ердоан с твърдо ДА !!!....в подкрепа за предстоящия референдум. ....
47
4
 
26
 
! Отговори
Куртизан преди 7 години
Турция никога няма да бъде велика държава или империя, каквито заявки се опитва да прави, поради една проста причина - Турция няма научен потенциал, поради което няма и военна индустрия. Когато започне да произвежда танкове, подводници, ракети, космически кораби и т.н. както САЩ, Китай и Русия, тогава може би. С този ислям и курбан обаче изгледи за подобна промяна липсват.