Почина един от ранените в Лондон, невинните жертви вече са четири

Петият загинал е самият нападател
Обновена: 24 мар 2017 07:05 | 24 мар 2017 07:00, Елка Василева
33
Почина един от ранените в Лондон, невинните жертви вече са четири
Снимка: Reuters

Броят на загиналите при терористичното нападение в Лондон достигна петима души, след като 75-годишен мъж почина от раните си в болница, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

"Мъжът бе хоспитализиран след атаката и тази вечер бяха изключени животоподдържащите му системи", каза говорител на полицията.

Четирима от загиналите са жертви на атаката, а петият е убиецът, който по информация на полицията се казва Халид Масуд и е роден във Великобритания, отбеляза Ройтерс. Ранени бяха близо 40 души от 11 страни.

Още по темата

Халид Масуд е бил известен на полицията и има криминално досие, но не е бил разследван за тероризъм, съобщи Ройтерс, като цитира полицията.

52-годишният Масуд в миналото е бил признаван за виновен за нападения, включително тежки телесни повреди, притежаване на оръжия и нарушения на обществения ред, но не за деяния, свързани с тероризъм.

Отговорност за нападението вече пое терористичната групировка „Ислямска държава“, но засега се предполага, че Масуд се е радикализирал във Великобритания.

„Няма да ни победите! Нашите ценности ще надделеят. Имаме просто послание – не ни е страх!”, обърна се към терористите британският премиер Тереза Мей.

До момента за нападението са задържани осем души, а нивото на терористична заплаха във Великобритания остава „сериозно” – това е втората най-високата степен на тревога.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Мдааа.... преди 7 години
А, за ежедневните невинни жертви на Ирак, Либия, Сирия и Йемен избити от ИД и Ал-Кайда при терористични актове или за изкланите християни, се споменава тук-таме, колкото да се запълнят новинарските емисии!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ай стига бе! 14Чудесно! Застраховката ти е валидна! :))))))
13
1
 
3
 
! Отговори
ай стига бе! преди 7 години
До Анонимен #13Какво се заяждаш? Аз също мисля като Gaskoing и знам да пиша и чета на 3 чужди езика, включително английски.Не си мисли, че всички, (като твоите познати) в чужбина мият кенефите.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До GaskoingТретират Ви като втора ръка защото в по-голямата си част сте втора даже трета ръка по интелект, култура, интеграция, селяндурия, еснафлък и първичност. Повечето от вас не научават езика но се мислят за "крали-марковско" потекло като това на Кралицата! Но ако повечето от вас бяха в състояние да комуникират не само на български щяха да могат да четат и да се ограмотят относно този наболял въпрос кой повече предпочитат англичаните! Факт е че не предпочитат нашенската селения и мурафети
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано довечера франския президент да излъчи обръщение към Англия и да ги смъмри че не си интегрират поданниците! Както нас ни мъмриха французите че не интегрираме алкохолното питие и затова те правили зулуми :)Искам да чуя такова обръщение, ако не - нека Радев да го направи
10
1
 
6
 
! Отговори
Западни двуличници преди 7 години
А колко са невинните жертви в Ирак,Сирия където същите тези терористи UK ги подкрепя безрезервно.......
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ще избиват, ние ще сме безстрашни...
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли я фара Тереза Мей нали тя е добре.Като Матросов на амбразурата брани ислямът.Ще умра от смях ако мъжът и сложи фередже и почне да я бушонира.Ще са сестри по съдба с Меркел.
7
1
 
16
 
! Отговори
Попов преди 7 години
Халид Масуд и е роден във Великобритания. Поданник на кралицата, както обичат да казват за себе си.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тереза Мей да отиде и обясни на близките на загиналия човек, защо тези *** се разхождат свободно и правят каквото си искат? Но няма да го направи, ще се скрие зад общи фрази като, няма да ни победят, ние сме единни и т.н. Празни приказки които чухме във Франция, Белгия, Германия а убитите са все повече.
5
1
 
40
 
! Отговори
Gaskoing преди 7 години
Докараха ЕВРОПА до кръв. Ние от източна Европа винаги сме били като 'втора ръка' а тези азиатски и африкански народи толерирани.
4
1
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Кой си го заслужи, от тези четеримата бе ОЛИ? Много си ОТОРЕН, врял и кипял в подобни ситуации, разбирач и тълкувач, мерудията за всяка манджа, безпаричен фактор и кибик, посланик на изпражнение!!!
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните никога не са били невинни жертви.
2
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3acлужиха си го!Но защо само 4-***?
1
1
 
44
 
! Отговори
ами преди 7 години
Роден там,израснал там и много добре интегриран там!Колко ли още има като него.......