Москва осъди прехвърлянето на US сили край Йордания

Лавров: Ще продължим да се занимаваме с този въпрос!
14 апр 2017 22:15, Петя Славова
32
Москва осъди прехвърлянето на US сили край Йордания
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Русия, Сирия и Иран настоятелно предупредиха САЩ днес да не предприемат нови удари срещу Сирия и призоваха за широко международно разследване на химическата атака, извършена там миналата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Руският външен министър Сергей Лавров, който бе домакин на колегите си от Сирия и Иран на тристранна среща в Москва, остро осъди ракетната атака на САЩ срещу Сирия миналата седмица, като я нарече "крещящо нарушение" на международното право и предупреди, че нови подобни действия ще имат "крайно тежки последствия не само за регионалната, но и за глобалната сигурност".

Сирийският външен министър Уалид Муалем каза, че срещата е изпратила "силно послание" към Вашингтон, а иранският му колега Джавад Зариф изтъкна, че участниците са предупредили САЩ, че всяко тяхно едностранно действие е неприемливо.

Лавров обвини САЩ и техните съюзници, че правят опити да пречат на международно разследване на химическата атака. "Чувства се съпротива срещу предложението за независимо и обективно разследване", посочи той, и изрази скептицизъм относно предварителното разследване, извършено от експерти на ООН по химическите оръжия, като каза, че те не са успели да посетят мястото на атаката.

За Русия остава неясно откъде са били взети пробите и как са били анализирани и затова тя не се е подписала под "дистанционните изводи" от работата на тези експерти, добави той. Според Русия разследването на Организацията за забрана на химическите оръжия трябва да бъде разширено и да включва експерти от много страни, подчерта Лавров.

Тримата министри са обсъдили и струпването на американски сили и военна техника по границата на Йордания със Сирия, посочи сирийският външен министър Муалем, като добави, че Русия, Сирия и Иран имат "общи процедури против всяка агресия, която би могла да бъде предприета спрямо сирийската територия."

На Москва неофициално бе предадено, че американската военна техника е била прехвърлена на границата между Сирия и Йордания уж за да бъдат отрязани пътищата за комуникация между позиции на терористичната групировка "Ислямска държава", каза Лавров, цитиран от ТАСС. "Ние видяхме тези съобщения, опитахме се да си изясним за какво става дума. Получихме това обяснение, но ще продължим да се занимаваме с този въпрос, защото борбата с тероризма е единственото използване на военна сила, което трябва да става на територията на Сирия", подчерта руският външен министър.

На тристранните преговори, посочи Лавров, са били обсъдени възможни съвместни стъпки с цел да не се допусне ескалация на напрежението в Сирия и да не се допусне опитите, предприемани сега за сриване на мирния процес, да успеят. "Ще продължим да оказваме на правителството на Сирия цялата необходима подкрепа за възстановяване на мира, на икономиката и на гражданската инфраструктура и за решаване на острите хуманитарни проблеми на страдащото сирийско население", посочи Лавров, цитиран от БТА.

Особено внимание е било отделено на засилването на работата по ликвидиране на терористичното огнище на територията на Сирия. "Изказваме се за обединение на усилията на цялата международна общност за създаване на широк антитерористичен фронт", подчерта Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 7 години
Това че помпат Полша с подобни сиетеми-в контра на Германия -тъй като нямат нужда от силна Европа и Германия така и ще ни спретнат курбана.Повярвай ми руснаците ще ни изпарят за части от секундата ако дръзнем да изстреляме нещо по тях или застрашаващо ги екзистенциално.И ако ти кажа че не само тялом си заминаваш след ядрен взрив става страшно май-та тоя мач не е за картофки и бира ами да си опичаме акъла приятелю. 14 млрд сраваме след някоя друга година .Сащ ням да пострадат,ние ко отнасяме
26
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 7 години
И знаеш ли кой е най евтиния сценарий в бъркоча.Да се тригира Русия която разполага с над 22хиляди ядрени бойни заряда и носители.Сащ са водещата страна но в ядрената програма и ракетни разработки Русия все още е 6-12 години напред.И това са думи на съветници от президентската администрация на САЩ.Да не би Русия да създаде и финансира ИД и да притиска Русия по Северното Кавказие и цялата дъга Дегистан,Сирия и.тн.Така ще ни ги набутат в задните части тия хиперзвукови установки ако дръзнем
25
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 7 години
Оставте ги тия работи "Кой на кого размахвал пръст". Понеже тези които ги размахват няма да пострадат особено при "курбана" който ни готвят. След създаването на Израел след 1948 г в САЩ се правят разработки и изчисления за контрол на популацията на Земята и разработки и тригиране на определени сценарии -от биологично оръжие до използване на тактическо ядрено оръжие.Дори не става въпрос за валута -петрол злато.Така или иначе Африка,Мюсюлманския свят с малки изключения за на прицел,вкл.и конкуре
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖивотновъдХайванче, когато е имало пияни руснаци, Колумб още не бил открил Америката, където после англичаните да пращат престъпниците си. И днес, и утре ще има пияни руснаци, а Америка дали ще има, зависи само от тяхното поведение. Русия гарантирано ще я има, за онези не знам. По-важното е, че даже пияните, като изтрезнеят, са мъже, умници, патриоти! И каквото хванат, го правят по-добре. Казват "Нас разозлили!" и правят неща, за които меките китки не могат даже да помислят! Да живее Русия!
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите нямат друг изход освен да подпалят света. Само с печатане на тоалетна хартия нищо не става. Разпаданали са се по всички шевове. Проституция наркомани убиици морално и материално пропаднали същества абе най хубавото е там в Кравария.
22
14
 
1
 
! Отговори
Животновъд преди 7 години
До Анонимен 23Докато има пияни руски *** ще има и кравари
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
краварите палят световна война а светът е готов да бъде клано прасе
20
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва вече може да прави само това. да седи като някоя бабичка клюкарка на пейката и да одумва минаващите колко са разпуснати е неморални.
19
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моаква се научи да маха с пръсти по време на управлението на Обама. С Тръмп обаче има опасност да и счупят някой и друг неправилно размахване пръст.
18
8
 
11
 
! Отговори
John Lock преди 7 години
- Защо руските политически лидери нямат първа дама до тях?- Защото няма втора като русия!
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18Тоест като при вас когато чуете САЩ?
16
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските евроатлантици като прочетат името Русия почват да плюят не задруго, ами защото им се е увеличило слюноотдеелянето. При такова слюноотделяне трябва да плюят, иначе ще се удавят в собствената си плюнка. А им се увекичава слюноотделянето също като кучетата на павлов. Придобит рефлекс - всеки път като видят Русия и след това ядат чурки, та им е навик да слюноотделят.
15
54
 
22
 
! Отговори
Бай Налбанти преди 7 години
Русия, Сирия, и ИранТрите най-големи спонсори на тероризъм в света. Няма повече какво друго да се каже. На Лавров вече му се подава некролога от джоба, така че нека си приказва като изкуфял дъртак, никой не го слуша.
14
0
 
12
 
! Отговори
До Анонимния преди 7 години
Стига с този мач бре човек разбрахме те фен си на други отбори гледай си ги ,,,, отварям тука едно и също вече от месеци отварям спортен сайт и там пак същото писано от същия човек. Поне вземи го напиши на български а не на шльокавица ,,,,,,На мен лично ми писна да ти гледам поста а вярвам не съм сам....Ходи се лекувай нещо ти има.....
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sbiraiii se narode.. Pak e.baha Burzalunata.. Toz pat nasred Pariz..V denia na Vlubenite.. Golama Lubov be6e..golama e.ban.. Raz6iriha na Burzaluna holkata,dokato Tia darze6e s 2 ruze Gevreka.. Dzudzenzzeto messko polu4ilo SStress... Otka4a...Nervno e, sasedite go draznat, kupuva ka6ti, izolira se..,a be dzudzko, Omotai si glavata s Izolirband i vsi4ko 6te e nared...Purvia gol na Grizman e Redoven, posle bie duzpata i posle Toi ste Vkara nakraia... Ma4a stava Drug i Atletiko pe4eli srestu Burzaluna ...Pak butnaha burzalunskite k.urvi4ki.. Nema gol.. Sudiata ne dava.. UEFAluna pak butnata napre
12
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствените платени драскачи тук са козяшките хрантутници.
11
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неграмотната соро ска с га н , пак се пеняви!)Като видят "Русия" в статията и почват да плюят!Доста комплекс арско, да не кажа , че не е джентълменско!Но, явно интелектът не е на тяхна страна)
10
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еми нормално... всички руснаци искат да си изпратят децата в Европа или САЩ само че по богатите имат тазо възможност и го прявят. както навремето с нашите комунисти - децата и жените им умираха да пътуват в лпшия запад. лицемерие огромно. сега е същото с руснаците и техните платени коментаторчета
9
30
 
19
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Верно ли на Лавров щерката е САЩ?Значи *** и Лавров са си изпратили децата на Запад,където са триполовите,пропадналите,където мюсулмани изнасилват жени,където има демокрация.И това ако не е предателство и подигравка към руския народ и русофилите,не знам какво е.Аз ако бях русофил щях да се почуствам леко ***.
8
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е тоя черния мамун на снимката и какво се е разквичал такъв? Тоя по-черен от Обамата бе!